Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Καλοκαιρινό Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά στο Θέατρο της Ημέρας
Το Θέατρο της Ημέρας με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στην παιδαγωγική ...
Ας δούμε τη φωτογραφία αλλιώς: εργαστήρι φωτογραφίας από την Πύρνα
Η Πύρνα παρουσιάζει ακόμα το εργαστήριο με τίτλο Ας δούμε τη ...
Δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά στην Πύρνα
Η μη κερδοσκοπική εταιρεία Πύρνα προσκαλεί τους μικρούς της φίλους σε ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Ξεκινούν τα φετινά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στην Πύρνα

Ξεκινούν τα φετινά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στην Πύρνα

Η ΠΥΡΝΑ, με σκοπό τη δημιουργική ψυχαγωγία και εκπαίδευση των παιδιών, όπως κάθε χρονιά έχει σχεδιάσει και φέτος ποικίλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν δημιουργικά παιχνίδια, θεατρικό εργαστήρι, εξερευνήσεις, εργαστήρι animation, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο καθώς ένα ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και όσους ασχολούνται με παιδικές ομάδες.

Let’s play with mixed up fairy tales, rhymes & songs, μας προτρέπει η παιδαγωγός, δασκάλα αγγλικών και εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού Λίζα Κουτσουδάκη! Ένα νέο εργαστήρι με στόχο την εξοικείωση, καλλιέργεια και εξάσκηση του προφορικού λόγου στα Αγγλικά που συνδυάζει τεχνικές όπως η μουσικοκινητική και τα παιχνίδια ρόλων. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να «ζωντανέψουν» γνωστά αγγλικά παραμύθια, μύθους, ποιήματα ή και τραγούδια και μέσα από αυτά να καλλιεργήσουν διάφορες ικανότητες, όπως η ανάπτυξη της φαντασίας, η ελευθερία της έκφρασης, η κινητική λειτουργία και η χρήση του λόγου (Κάθε Πέμπτη από 8/10, 17.00-18.10, για παιδιά 4-7 ετών).

Στο θεατρικό παιχνίδι της Παρασκευής, με την αγαπημένη συνεργάτιδα Μαρία Λάγωνίκα, που συνεχίζεται εδώ και ΧΧ χρόνια, η  Momo ξεπηδάει από το παραμύθι του Michael Ende και μας επισκέπτεται στην Πύρνα για να παίξει με τη φαντασία και την δημιουργικότητά μας. Η Μόμο ξέρει ν’ ακούει τα πάντα, όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα, τους ήχους της νύχτας όταν ξαπλώνει να κοιμηθεί στο μικρό θεατράκι… Μαζί της θα έχει και τους πράκτορες του χρονοταμιευτηρίου, τη χελώνα με το μαγικό καβούκι, τον Μάστρο- ώρα που, μέσα από τα παιχνίδια ρόλων, τις ασκήσεις σωματικής έκφρασης, τα παιχνίδια με τα αντικείμενα, τις αισθητικοκινητικές δράσεις, θα δημιουργήσει παράξενα θεατρικά παιχνίδια (Κάθε Παρασκευή από 9/10,  17.30-19.00, για παιδιά 4-7 ετών).

Σε μια προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας η ΠΥΡΝΑ και η Μαρία Λαγωνίκα προσφέρουν, τρείς Παρασκευές του Νοεμβρίου,  ένα βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, βιβλιοθηκονόμους, και σε όσους ασχολούνται με παιδικές ομάδες. Σε τρεις βιωματικές συναντήσεις θα παρουσιαστεί ένας διαφορετικός τρόπος μάθησης μέσα από το θεατρικό Παιχνίδι ως εμψυχωτική διαδικασία. Ένα εκπαιδευτικό βίντεο, ένας εκπαιδευτικός φάκελος και ένα βιβλίο μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα διαφορετικό ερέθισμα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αποκτώντας τη γνώση μέσω της αίσθησης, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τον συμβολικό στοχασμό, μπορεί ένα παιδί να ταξινομήσει τη γνώση ευκολότερα. (6, 17 & 20 Νοεμβρίου, 19.20-20.40, είσοδος ελεύθερη με κράτηση θέσης, έως 20 συμμετέχοντες)

Τρία Σάββατα του Οκτωβρίου (10, 17, 24 Οκτωβρίου, για παιδιά 4-7 ετών), η ΠΥΡΝΑ υποδέχεται έναν περιζήτητο επισκέπτη: Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο «ταξιδεύει» στον κήπο της με το «Κινητό Μουσείο» και περιμένει τα παιδιά για παιχνίδια, πειράματα, κατασκευές και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 11.30, η ΠΥΡΝΑ ανταποδίδει τη επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που θα υποδεχθεί γονείς και παιδιά στο «σπίτι» του στην Πλάκα (Κυδαθηναίων 14), για μια περιήγηση στην πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας (Πληροφορίες τηλ. 210 3312995).

Στο μαγικό κόσμο του animation θα μυήσει τα παιδιά η Λουίζα Σταθοπούλου σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο κινουμένων σχεδίων ειδικά οργανωμένο για την Πύρνα από το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «ΚΑΡΠΟΣ» (www.karposontheweb.org). Με εξειδικευμένο εξοπλισμό, οι μικροί μας φίλοι θα πειραματιστούν με την τεχνική του stop-motion animation και θα δώσουν ζωή σε ζωγραφιές, πλαστελίνες και τρισδιάστατα αντικείμενα! Με τη βοήθεια επαγγελματία θα μάθουν τις βασικές έννοιες του σεναρίου και των στοιχείων κινηματογράφησης, όπως τα διαφορετικά κάδρα, τον φωτισμό κλπ. Με πολλή φαντασία, θα κατασκευάσουν τους ήρωες και τα σκηνικά τις ιστορίας τους και θα ηχογραφήσουν τους απαραίτητους ήχους ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους animation (Τα Σάββατα 7, 14, 21 & 28 Νοεμβρίου, 10.30 για παιδιά 5-7 ετών & 12.15-13.45 για παιδιά 8-11 ετών)

Οι Μικροί Περιηγητές της Πύρνας ξαναχτυπούν! Μετά από μία ονειρεμένη εκδρομή στην Ολυμπία, εξορμούν για μια ακόμα ολοήμερη εκπαιδευτική δράση στις Μυκήνες και στο Ναύπλιο. Με τη βοήθεια της Μαρίζας Ντεκάστρο, εκπαιδευτικού, συγγραφέως και κριτικού παιδικών βιβλίων σχεδιάζουμε εκπαιδευτικό παιχνίδι στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο των Μυκηνών, περιήγηση και βόλτα στο ιστορικό Ναύπλιο με επίσκεψη στο εντυπωσιακό Παλαμήδι και πολλές άλλες δημιουργικές δραστηριότητες (Τρίτη 17 Νοεμβρίου, 08.00-18.00, για παιδιά 8-11 ετών με γονείς).

Τον Δεκέμβριο, στα «Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα», η Food stylist & Art de la Table Specialist, Άννα-Μαρία Μπαρού, μεταμορφώνει την κουζίνα της Πύρνας σε παραμυθένιο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και φτιάχνει με τους μικρούς της φίλους σε ρόλο ζαχαροπλάστη, πολύχρωμα μπισκότα, αστέρια, αγγελάκια, Άγιους Βασίληδες και άλλα πολλά (Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, 11.30-13.00, για παιδιά 5-10 ετών).

Tα προγράμματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και ολοκληρώνονται τον Ιανουάριο του 2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εκδηλώσεων και το κόστος στο www.pyrna.gr

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά & θεατρικό εργαστήρι για εφήβους στο 104
Η Ομάδα των Πέντε Εποχών σε συνεργασία με το Θέατρο 104 πραγματοποιεί ...
Νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Ηρακλειδών
Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 ξεκινούν τα νέα, καινοτόμα εκπαιδευτικά ...
Bookpoints: Φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο
Επτά δημιουργικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, τα BOOKPOINTS, ...
Τα εργαστήρια animation για παιδιά του Exile Room ταξιδεύουν
Στο πλαίσιο του προγράμματος η “Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει”, που ...
Εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά στο Hello Kids
Το βιβλιοπωλείο - πολυχώρος Hello Kids διοργανώνει σεμινάρια κατασκευών ...
Παραμονή Χριστουγέννων στην Αθήνα: Οι εκδηλώσεις
Μια μεγάλη γιορτή με μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά ...
Πύρνα: εκδηλώσεις 2014 - 2015 για μικρούς και μεγάλους
Η ΠΥΡΝΑ, η μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία, με σκοπό την προαγωγή ...
Αποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Μπενάκη
Με αφορμή τις Αποκριές, το Μουσείο Μπενάκη καλεί τα παιδιά να λάβουν ...
Θέατρο Σοφούλη: Άρχισαν οι εγγραφές στο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά
Από τον Φεβρουάριο του 2001 στο Θέατρο Σοφούλη Θεσσαλονίκης λειτουργεί ...