Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από τις συναρμόδιες ...
Αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο πολυνομοσχέδιο
Την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα ...
Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, από την Επιτροπή ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Καταψηφίζουν επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή των ειδικών αγορητών, των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

 «Το τρίτο μνημόνιο αποτέλεσμα ατυχών επιλογών και τυχοδιωκτικής πολιτικής»

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο ανέφερε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) Γιάννης Κουτσούκος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η παράταξή του να ψηφίσει επιμέρους άρθρα.

«Το τρίτο μνημόνιο δεν ήταν αναγκαίο και αναπόφευκτο» υποστήριξε ο Γιάννης Κουτσούκος και το χαρακτήρισε αποτέλεσμα ατυχών επιλογών και «τυχοδιωκτικής πολιτικής».

Σε ότι αφορά τις φορολογικές ρυθμίσεις τις οποίες εισάγει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι αναιρεί ευνοϊκές ρυθμίσεις που διευκόλυναν την πραγματική οικονομία, όπως η επιβάρυνση των ενοικιαζομένων δωματίων και των ακινήτων με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και η αναίρεση των ευνοϊκών διατάξεων για όσους έκαναν χρήση της ρύθμισης των 100 δόσεων. Στάθηκε ιδιαίτερα, στη ρύθμιση η οποία αφορούσε οφειλέτες άνω του 1 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι πρέπει να ενημερωθεί η Βουλή για το πόσοι έκαναν χρήση της ρύθμισης αυτής και τι ποσά ρυθμίστηκαν.

Αναφερόμενος στο συνταξιοδοτικό ο Γιάννης Κουτσούκος, έκανε λόγο για ανατροπή ώριμων δικαιωμάτων που κατοχύρωναν οι προηγούμενοι νόμοι, για μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας, ενώ έκανε λόγο «για μανία για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις Στρατούλη».

Σχολιάζοντας τέλος το πόρισμα της επιτροπής σοφών για το ασφαλιστικό, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε ότι «επιχειρεί να αναιρέσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο που κατοχύρωσε το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα και να το συνδέσει με περιουσιακά στοιχεία», ενώ αναρωτήθηκε «τι θα γίνει στον επόμενο νόμο για το ασφαλιστικό».

 «Μέτρα ταξικά βάρβαρα, και οδοστρωτήρας για το λαό»

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, ενώ θα καταθέσει πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του, ο ειδικός εισηγητής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη για το κεφάλαιο όχι για το λαό», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και χαρακτήρισε μέτρα «ταξικά βάρβαρα, και οδοστρωτήρας» για το λαό.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε «ανέκδοτο τα περί φοροδιαφυγής και πρόσχημα για να ενταθεί η φοροεπιδρομή στο λαό», ενώ υποστήριξε ότι «το κεφάλαιο νομότυπα φοροδιαφεύγει στους φορολογικούς παραδείσους και εκμεταλλεύεται τα φορολογικά παραθυράκια που δημιουργούν οι κυβερνήσεις».

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, είπε ότι η κυβέρνηση προωθεί «τη σύνδεση των εισφορών με τη φοροδοτική ικανότητα και όχι με τη σχέση εργασίας και με τον τρόπο αυτό ανατρέπει την κοινωνική ασφάλιση». Αναφέρθηκε, επίσης, στην αύξηση των ορίων ηλικίας την κατάργηση του προνοιακού επιδόματος για τους υπερήλικες ανασφάλιστους και εξέφρασε φόβους ότι «ξεκινάει το ξήλωμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών, βάζοντας στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των ΟΤΑ».

 Οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό «σφαγή των συντάξεων»

 Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο εξέφρασε και ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Ο Χάρης Θεοχάρης είπε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το σχέδιο νόμου επί της αρχής, ενώ θα ψηφίσει «κάθε διάταξη που βοηθάει τον ελληνικό λαό».

«Σας στηρίξαμε το καλοκαίρι γιατί τα σχέδια σας για τη δραχμή και οι εσωκομματικές σας έριδες θα έριχναν τη χώρα στα βράχια» είπε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού. «Δεν θα ψηφίσουμε το μνημόνιο που δεν διορθώνετε ούτε κατά μία τελεία» συνέχισε και διερωτήθηκε: «Δεν θέλατε να συγκατοικήσουμε γιατί θα σας εμποδίζαμε να κάνετε αυτά που θέλετε και τώρα θέλετε να μοιραστούμε το ενοίκιο»;

Ο Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό «σφαγή των συντάξεων» ενώ υποστήριξε ότι οι φορολογικές διατάξεις οι οποίες εισάγονται δεν θα πετύχουν το στόχο των εσόδων των 3,4 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τέλος, το θέμα το οποίο έχει ανακύψει με το πόθεν έσχες βουλευτών, ανέφερε ότι «η ανακριβής δήλωση πόθεν έσχες αποτελεί αδίκημα, ακόμη και αν τα έσοδα που αποκρύπτονται δεν προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και ζήτησε να έρθει το θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

 Υπέρ των προαπαιτουμένων μέτρων οι ΑΝΕΛ

«Να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη για το περιστατικό κατά το οποίο οδηγός του ΚΤΕΛ κατέβασε ένα 11χρονο παιδί από το λεωφορείο για ένα ευρώ». Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του ο Δημήτριος Καμμένος, ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων που συμμετέχουν στον κρατικό μηχανισμό, ενώ υποστήριξε, ότι το περιστατικό αποδεικνύει ότι το στρες που δημιουργείται από την κρίση έχει μεταφερθεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Δημήτρης Καμμένος τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου των ανταλλακτηρίων και των ενεχυροδανειστηρίων. Εξέφρασε, επίσης, επιφυλάξεις σχετικές με τις ρυθμίσεις για το ταμείο των ενστόλων, ενώ ζήτησε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών σε μικρές επιχειρήσεις όπως τα περίπτερα που εργάζονται με μικρό ποσοστό κέρδους.

 «Η αυστηροποίησης της φορολογικής νομοθεσίας δεν θα αποφέρει ένα ευρώ»

«Οι φόροι πρέπει να επιβάλλονται με βάση τα εισοδήματα και όχι την περιουσία των πολιτών», υποστήριξε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης που δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Ο Μάριος Γεωργιάδης τάχθηκε κατά της αυστηροποίησης της φορολογικής νομοθεσίας για την οποία εκτίμησε ότι δεν θα αποφέρει «ούτε ένα ευρώ». Κατέθεσε επίσης τη διαφωνία του κόμματός του με «την απαλλαγή των εργολάβων δημοσίων έργων από τα ανταποδοτικά τέλη».

«Δεν θέλουμε ένα κράτος που να δίνει προνόμια αλλά ένα κράτος δικαίου και ανάπτυξης που να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους», είπε ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων και σημείωσε τέλος ότι θα υποστηρίξει μέτρα που κινούνται στην «ορθή κατεύθυνση».

«Δεν είμαστε εδώ για να σας καταγγείλουμε, αλλά για να ασκήσουμε εποικοδομητική κριτική και να φέρουμε προτάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

 Η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, όπως είπε στην τοποθέτησή του ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Ευάγγελος Καρακώστας. Ο Ευάγγελος Καρακώστας, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «έκτρωμα», ενώ έκανε λόγο για «αφανισμό της ελληνικής μεσαίας τάξης και στην ολοκληρωτική ισοπέδωση της εθνικής οικονομίας». Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν επιλύει τα προβλήματα του Ελληνικού Λαού αλλά προσθέτει νέα, ακόμη βαρύτερα και υπογράμμισε ότι δεν είναι τυχαίο οι δανειστές να επιδοκιμάζουν την κυβέρνηση, η οποία δεν θα πρέπει να περιμένει την επιδοκιμασία του Ελληνικού Λαού.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Επισπεύδονται οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες στο ...
Υπερψηφίστηκε με 230 ψήφους υπέρ, 63 κατά και 5 παρών το δεύτερο ...
Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, ...
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου ...
Με ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ «περνάει» στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια
Καταψηφίζουν επί της αρχής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το νομοσχέδιο για ...
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις
Με το βλέμμα στραμμένο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ...
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την «Αγιά Σοφιά»
Επί της αρχής υπερψήφιση για το νομοσχέδιο που αφορά τα Ρυθμιστικά ...
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, από τη ΝΔ και το ...
Ψηφίστηκε επί της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Δεκτό -κατά πλειοψηφία- επί της αρχής έγινε από την αρμόδια Επιτροπή ...