Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 18C°,
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Έκθεση του Χριστόφορου Μπαλαμπανίδη στην Kapopoulos Fine Arts – Patmos Gallery
Πλοία αραγμένα στο λιμάνι παρουσιάζει ο εικαστικός καλλιτέχνης ...
Έκθεση του Αλέκου Φασιανού στην Kapopoulos Fine Arts της Μυκόνου
Τον κορυφαίο Έλληνα εικαστικό καλλιτέχνη Αλέκο Φασιανό έχει την τιμή ...
Χρήστος Αντωναρόπουλος-ΗΜΙ-ΦΩΣ ΙΙΙ: Έκθεση στην Kapopoulos Fine Arts
H Kapopoulos Fine Arts και το Divani Apollon Palace & Thalasso παρουσιάζουν την έκθεση του ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Νέα γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Κύπρο

Νέα γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Κύπρο

Έχοντας διαγράψει 12ετή επιτυχημένη πορεία στο χώρο των αιθουσών τέχνης και 24ετή στο χώρο των Οίκων δημοπρασιών η Kapopoulos Fine Arts βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ανοίγει τους ορίζοντες της, με την επέκταση της έξω από τα ελληνικά σύνορα. Η νέα αίθουσα τέχνης πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της στην Λευκωσία της Κύπρου στις 14 Οκτωβρίου 2015 και  έρχεται να προστεθεί στους άλλους εκθεσιακούς χώρους της Kapopoulos Fine Arts στην Αθήνα, τη Μύκονο, τις Σπέτσες, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτμο.

 

Η νέα αίθουσα τέχνης Kapopoulos Fine Arts-Nicosia Gallery, στηρίζεται σε μια ιδέα του Γρηγόρη Καπόπουλου για επέκταση της γκαλερί στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από την δημιουργία της νέας αίθουσας στην Κύπρο, την ευθύνη της οποίας θα έχει ο ίδιος.

 

Επίσης αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση του οράματος των ιδρυτών της Kapopoulos Fine Arts Βαγγέλη και Μαρίνας Καποπούλου να αποκτήσουν πιο στενή και ουσιαστική σχέση με την μεγαλόνησο, όπου πάντα ως σήμερα έδιναν το παρών με την διοργάνωση επιτυχημένων δημοπρασιών, αλλά και εκθέσεων.

 

Η δημιουργία του νέου χώρου δίνει την ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό της Κύπρου, να έρθει σε επαφή με τους κορυφαίους Έλληνες και Ευρωπαίους ζωγράφους με τους οποίους συνεργάζεται μόνιμα η Kapopoulos Fine Arts, να παρακολουθήσει εκθέσεις τους να αποκτήσει έργα τους, που πάντα φέρουν την σφραγίδα γνησιότητας και υψηλής ποιότητας, με την οποία έχει συνδέσει το όνομα της η γκαλερί. Ανάμεσα τους σημαντικοί ζωγράφοι όπως οι: Παύλος (Διονυσόπουλος), Φασιανός, Σταθόπουλος, Μυταράς, Καράς, Σπεράντζας, Πανταλέων, Σάμιος, Μακρουλάκης, Άγγελος, Βαλυράκη, Γέρος, Δρούγκας,  Γεωργίου, Χώνιας, Στάμος, Καλογεροπούλου, αλλά και  ζωγράφων που έχουν ολοκληρώσει την ιστορία τους όπως οι: Χριστοφόρου, Τσαρούχης, Πράσινος, Μόραλης, Ακριθάκης, Γαΐτης, Σπαθάρης, Ζούνη, Καραβούζης. Δεν θα λείψουν και οι μεγάλοι καλλιτέχνες σύγχρονης τέχνης από το εξωτερικό όπως οι: Αρμάν, Ερό Ντελεβάλ, Τζένκελ, Κλάζεν, Αντάμι, Σεγκί, Σλόνεμ, Σπάρκ, Πασκουά, κ. ά.

 

Επίσης η Kapopoulos Fine Arts –Nicosia Gallery θα εκπροσωπήσει και νέους σημαντικούς Κύπριους ζωγράφους, τους οποίους θα προτείνει στο κοινό.

 

«Πιστεύουμε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, ώστε και το φιλότεχνο κοινό της Κύπρου να έρθει σε επαφή με τα σημαντικότερα δείγματα της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς ζωγραφικής και να μπορέσει να τα αποκτήσει», επισημαίνει ο κ.  Γρηγόρης Καπόπουλος. «Γι αυτό και ανοίγουμε τους ορίζοντες μας εγκαινιάζοντας νέο υποκατάστημα της Kapopoulos Fine Arts στη Λευκωσία. Σ αυτή μας την προσπάθεια έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των κορυφαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων, οι οποίοι και μας διέθεσαν τα έργα τους. Πιστεύουμε ότι το κοινό της μεγαλονήσου, με το οποίο μας συνδέει μια σχέση εμπιστοσύνης που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα χρόνια, θα τιμήσει και θα δικαιώσει την προσπάθεια μας, που θέλει να δώσει νέα δυναμική στην αγορά τέχνης στην Κύπρο.» 

 

Η Kapopoulos Fine Arts-Nicosia Gallery ανοίγει τις πύλες της στο κοινό της Κύπρου στις 14 Οκτωβρίου. Τα επίσημα εγκαίνια θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον, με την διοργάνωση ενός σημαντικού εικαστικού γεγονότος. 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Μαθήματα Flamenco με τη Γιώτα Πεκλάρη στο Playground for the arts
Το PLAYGROUND for the arts ανοίγει τις πόρτες του για τη χρονιά 2015 - 2016 και στις ...
Σπετσιώτικες Καλλιτεχνίες: έκθεση στη γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες
Σε συνέχεια της περσινής προσπάθειας ανάδειξης Σπετσιωτών ...
«Αίθουσα Αναμονής»: Από το φθινόπωρο στις κινηματογραφικές αίθουσες
«Αίθουσα Αναμονής» είναι ο τίτλος της  φιλόδοξης κινηματογραφικής ...
Συζητώντας με τον Ανδρέα Μανωλικάκη
O Ανδρέας Μανωλικάκης, Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio ...
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Santorini Arts Factory
Το Santorini Arts Factory ανοίγει τον κύκλο των μουσικών εκδηλώσεων του, με την ...
Ο διεθνής καλλιτέχνης Παύλος (Διονυσόπουλος) εκθέτει στην Kapopoulos Fine Arts της Μυκόνου
«Τα χρώματα μου είναι σε κίνηση…» Παύλος   Σε μια από τις σπάνιες ...
Στην πόλη: έκθεση του Γιάννη Αδαμάκη στην αίθουσα τέχνης Metamorfosis
Η Αίθουσα Τέχνης METAMORFOSIS στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τη Γκαλερί ...
Έκθεση της Λιάνας Μαρκάκη στη γκαλερί 7
Η γκαλερί «7» παρουσιάζει τη νέα δουλειά της εικαστικού Λιάνας Μαρκάκη, ...
Ατομική έκθεση του Ισλανδού καλλιτέχνη Erro στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts
Μια νέα εντυπωσιακή σειρά έργων τέχνης παρουσιάζει ο κορυφαίος ...