Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
10 ημέρες γεμάτες μουσική το Σεπτέμβριο στην Τεχνόπολη
Με πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών θα υποδεχτούμε το φθινόπωρο στην ...
Design Lab Athens 2015 στη Τεχνόπολη
Στο πλαίσιο της επερχόμενής του διοργάνωσης στην Τεχνόπολη Δήμου ...
Φεστιβάλ Καριέρας 2014 στη Τεχνόπολη
Το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Ημέρες Καριέρας 2015 στην Τεχνόπολη

Ημέρες Καριέρας 2015 στην Τεχνόπολη

Το kariera.gr, το πρώτο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του δικτύου CareerBuilder.com, διοργανώνει τις Ημέρες Καριέρας στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 στην Τεχνόπολη, Δήμου Αθηναίων.

Για δυο ημέρες, η καρδιά της αγοράς εργασίας χτυπά στο μεγαλύτερο event για την επαγγελματική εξέλιξη στην Ελλάδα. Εργασία, Επιχειρηματικότητα και Εκπαίδευση συναντώνται στις Ημέρες Καριέρας 2015!

Οι Ημέρες Καριέρας 2015 απευθύνονται σε όλους: σε εκείνους που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε εκείνους που θέλουν να εξελίξουν την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία, σε όλους όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Πέρα από τη δυσκολία της εποχής, το kariera.gr θεωρεί υποχρέωση του τη διοργάνωση τέτοιων γεγονότων ώστε να συνεχίσει να εκπληρώνει το όραμα του να βρεθεί «Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση».

Οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά εκπροσώπους από τις μεγαλύτερες εταιρίες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, να ενημερωθούν για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από τους πιο έγκυρους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και να γνωρίσουν startup επιχειρήσεις! Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, οι υποψήφιοι συναντούν κι επικοινωνούν με τις εταιρείες, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς κι εκπαιδευτικούς οργανισμούς που απαρτίζουν την αγορά εργασίας και εκπαίδευσης.

Στο φετινό Up Event, οι ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων από όλους τους τομείς εργασίας, οι οποίοι, μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα, παρουσιάζουν με τρόπο βιωματικό τις τάσεις στην εργασίας αλλά και μέσα από workshops ειδικών recruiters και συμβούλων, οι επισκέπτες θα κατατοπίζονται σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Το Up Event θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο των Ημερών Καριέρας 2015 στο αμφιθέατρο του 9.84 και το πρόγραμμα των ομιλιών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Επίσης, τo kariera.gr και το ALBA Graduate Business School at Τhe American College of Greece προβάλλοντας κοινωνική ευαισθησία, δηλώνουν έμπρακτα την στήριξή τους σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτη οικονομική/κοινωνική ομάδα αλλά επιθυμούν να σπουδάσουν και προσφέρουν για ακόμη μια χρονιά τη δυνατότητα σε ένα συμμετέχοντα των Ημερών καριέρας που ανήκει στην προαναφερθείσα ομάδα, να σπουδάσει με πλήρη υποτροφία. Η υποτροφία αφορά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resource Management, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017.

Η υποτροφία είναι ανοιχτή για υποψηφίους με χαμηλό εισόδημα, ανέργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα πολύτεκνων οικογενειών, που πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα και επισκέφθηκαν απαραίτητα τις Ημέρες Καριέρας 2015.

Τέλος, θα έχετε τη δυνατότητα για δωρεάν career counseling και προσωπική συμβουλευτική για θέματα εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η είσοδος στις Ημέρες Καριέρας 2015 είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες, με απαραίτητη την online εγγραφή στο www.kariera.gr ή το www.careerdays.gr.

Το Φεστιβάλ Καριέρας 2014 σε αριθμούς:

Περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό, κατέθεσαν τα βιογραφικά τους σημειώματα και πέρασαν από προσωπικές συνεντεύξεις, συνάντησαν εκπροσώπους από εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στην εκπαίδευση, ενημερώθηκαν για επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων και εξειδικευμένα σεμινάρια, αλλά και συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα workshops μέσα από τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Το προφίλ των επισκεπτών ήταν:

• 23% 18-24 ετών, 41% ηλικίας 25-30 ετών, 17% 31-35 ετών και 19% άνω των 35 ετών

• Το 57% των επισκεπτών είναι απόφοιτοι Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το 24% κάτοχοι μεταπτυχιακών  ή διδακτορικών τίτλων και το 12% απόφοιτοι ΤΕΕ/ΙΕΚ

• Το 33% εργάζεται ήδη ενώ το 67% των επισκεπτών αναζητά εργασία

• Το 33% των επισκεπτών διαθέτει έως 3 χρόνια προϋπηρεσία, το 20% 5-10 έτη, το 19% περισσότερο από 10 έτη, το 14% 3-5 έτη και ένα 14% καθόλου.

• Η πλειοψηφία των επισκεπτών ήταν απόφοιτοι τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής, Λογιστικής, Μάρκετινγκ, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Τουριστικών Επιχειρήσεων.

• Οι κλάδοι που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ως επιθυμητό αντικείμενο απασχόλησης  από τους υποψήφιους επισκέπτες ήταν η Πληροφορική, Λογιστικά, τα Χρηματοοικονομικά, η Εκπαίδευση, οι Πωλήσεις, Μηχανικοί, επαγγέλματα Υγείας, γραμματειακής υποστήριξης και επαγγέλματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Μια Κυριακή αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Η τελευταία από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη», έρχεται στις 21 Ιουνίου ...
Μόνικα Κασάνη: Summer Camp 2015 στην Τεχνόπολη - μία 100% διαδραστική και διασκεδαστική εμπειρία!
Το Summer Camp 2015, μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική ...
Σχεδία με νότες, για μια καλύτερη ζωή: Συναυλία στη Τεχνόπολη
Το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαΐου 2015 (στις 19:30), στην Τεχνόπολη Δήμου ...
Summer Camp 2015 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ...
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Οι εκδηλώσεις της τέταρτης Κυριακής
Η τέταρτη από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη» μας καλωσορίζει στις 19 ...
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Οι εκδηλώσεις της τέταρτης Κυριακής
Η τέταρτη από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη» μας καλωσορίζει στις 19 ...
Ασπίδες της Ψυχής μας: εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Μέριμνας στην Τεχνόπολη
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων της, η «Μέριμνα» μας προσκαλεί ...
A Jewel Made In Greece: 2η ομαδική έκθεση σύγχρονου δημιουργικού κοσμήματος στην Τεχνόπολη
Η έκθεση A Jewel Made In Greece που εγκαινιάστηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου ...
Έκθεση χειροποίητων ειδών της Stray Care Σκοπέλου στη Τεχνόπολη
Η φιλοζωική της Stray Care Σκοπέλου (Μ.ΚΟ) διοργανώνει έκθεση χειροποίητων ...