Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
for… stARTer: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη Γκαλερί Παπατζίκου
Επτά νέοι εικαστικοί + ένας με αφετηρία το 3ο εργαστήριο ζωγραφικής της ...
Εσωτερικό: έκθεση του Κυριάκου Μορταράκου στη γκαλερί Alma
Η γκαλερί alma έχει την τιμή να παρουσιάσει την ατομική έκθεση ...
Αίνιγμα: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
Η ομαδική έκθεση Αίνιγμα επιχειρεί μέσα από το έργο 11 σύγχρονων ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Alma

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Alma

Στη gallery alma εκθέτουν την δουλειά τους σε μία κοινή έκθεση ζωγραφικής οι εικαστικοί Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Μάρια Μπαχά, Αχιλλέας Ραζής και Στέφανος Ρόκος.

Οι εικαστικοί Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Μάρια Μπαχά, Αχιλλέας Ραζής και Στέφανος Ρόκος, πραγματεύονται, ο καθ’ ένας με το ιδιαίτερο οπτικό λεξιλόγιό του, μορφές, χώρους και περιστάσεις που δεν διασαφηνίζονται αλλά περιγράφονται αποσπασματικά. Στα έργα της έκθεσης, παρουσιάζονται τοπογραφίες αγνώστων πόλεων, μεταβαλλόμενες φιγούρες, παράδοξοι βιότοποι, αφηγήσεις χωρίς συνοχή ή χρονολογικό πλαίσιο και λογική ερμηνεία.

Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος με έμφαση στην απόδοση των λεπτομερειών και εξαιρετική σχεδιαστική λεπτομέρεια, φτιάχνει μια ολόκληρη προσωπική εικονογραφία. Στα έργα του δημιουργεί κόσμους στο μεταίχμιο φαντασίας και πραγματικότητας. Επαναδιατυπώνει με την εικονοπλασία του, την αληθοφάνεια της αναπαράστασης με μία προσδοκία για το πέρα από το πραγματικό.

 Στη σκέψη απορροφημένες, οι φιγούρες της Μάριας Μπαχά, ενσωματώνονται στον περιβάλλοντα χώρο, φανερώνοντας στα μάτια του θεατή την υπαρξιακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Είτε σε εσωτερικό δωματίου, είτε σε αφηρημένο χώρο, εμπνέουν στοχασμό και ερμηνεύονται ως ‘εσωτερικά τοπία’, τοπία της ανθρώπινης ψυχής.

 

Ο Αχιλλέας Ραζής διαπραγματεύεται με παραστατικότητα το φυσικό τοπίο γύρω μας και τον νεοελληνικό τρόπο ζωής. Η αναπαράσταση της πεζής πραγματικότητας σε μια αντιθετική σχέση με το φυσικό στοιχείο και την ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτό, αποτελεί το βασικό προβληματισμό του.

 Στα ζωγραφικά έργα του Στέφανου Ρόκου, τα όρια των φυσικών μορφών είναι μια οφθαλμαπάτη. Τα τοπία που δημιουργεί, μέσα από τη χρήση και τη σημειολογία του χρώματος διαρθρώνονται σε επίπεδα φορμαλιστικά, δίνοντας την αίσθηση της ιδανικής, αρχέγονης φύσης, σε συνύπαρξη με την ανθρώπινη παρέμβαση. Στα έργα του η φόρμα αποδομείται και η εικόνα ανατρέπεται.Στις δημιουργίες των τεσσάρων εικαστικών που παρουσιάζονται στη gallery alma, οι αναλογίες τροποποιούνται, εκτείνονται ή μεταμορφώνονται σε κάτι αλλότριο, με τους πρωταγωνιστές των έργων σε μια αέναη κατάσταση προσμονής, αδράνειας και ταυτόχρονα εγρήγορσης για ότι έπεται.

Γατσά Ελένη
Ιστορικός Τέχνης


Έργα:

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, General Warlock, Μελάνι σε χαρτί, 17,5 x 22 cm, 2015
Μάρια Μπαχά, Το Μπαλκόνι, Μολύβια & ακρυλικά σε χαρτί, 100 x 100 cm, 2015
Στέφανος Ρόκος, Στο Σπίτι, Μικτή τεχνική, 66,5 x 101 cm, 2015
Αχιλλέας Ραζής, Πανηγύρι, Λάδι σε ακρυλικό, 90 x 140 cm, 2015