Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Δεύτερο σεμινάριο για το δίκτυο των Ακαδημιών
Το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Οκτωβρίου αντίστοιχα στο προπονητικό ...
Δωρεάν σεμινάριο για νέους μουσικούς
Δωρεάν σεμινάριο για νέους μουσικούς από καταξιωμένους μουσικούς της ...
Σεμινάριο υποκριτικής με τον Πέρη Μιχαηλίδη στο Βeton7
Σεμινάριο αποκλειστικά για ηθοποιούς με βασικό θέμα Ένας μονόλογος ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Πρωτοποριακό σεμινάριο για τη διάσταση του φαινομένου «Φως»

Πρωτοποριακό σεμινάριο για τη διάσταση του φαινομένου «Φως»
Πόσο το φως επηρεάζει ή διαμορφώνει τη θεατρική πραγματικότητα; Πόσο φωτεινά ή σκοτεινά βρίσκετε τα θεατρικά έργα και τους ήρωές τους; Σας φοβίζει το σκοτάδι;

Δύο διακεκριμένοι ειδικοί προσεγγίζουν το φως από διαφορετικές οπτικές. Η θεατρολόγος κυρία Κωνσταντίνα Ζηροπούλου και η σχεδιάστρια φωτισμών κυρία Κατερίνα Μαραγκουδάκη εμπνεύστηκαν και υλοποιούν στο Κέντρο Λόγου και Θεάματος «Υψικάμινος» ένα πρωτοποριακό επιμορφωτικό σεμινάριο.

Η κυρία Μαραγκουδάκη, με πολυετή εμπειρία ως διευθύντρια φωτογραφίας σε μεγάλο αριθμό ταινιών και σχεδιάστρια φωτισμών για περισσότερες από 300 θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναλύει το φαινόμενο «Φως», αποκαλύπτει τη μεταμορφωτική του δύναμη και βοηθά νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φοιτητές θεατρικών σπουδών και όλους όσοι ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες και την εικόνα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με ειδικές τεχνικές του φωτός.

Η κυρία Ζηροπούλου, με ακαδημαϊκή ερευνητική εμπειρία αλλά και πολυετές διδακτικό έργο στο πανεπιστήμιο και σε δραματικές σχολές, αναλύει κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας με κύριο ερμηνευτικό εργαλείο τη διάσταση του φωτός. Διερευνά το φως και το σκοτάδι ως συστατικά του δραματικού μύθου και του χαρακτήρα των δραματικών προσώπων, αλλά και αναδεικνύει στοιχεία των θεατρικών έργων, που αντιστοιχούν σε φωτεινές και σκοτεινές όψεις διαφόρων περιόδων της Ιστορίας.

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο τετράμηνους κύκλους σπουδών και πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, ημέρα Τρίτη, 5.00-7.00 μ.μ. και 7.00-9.00 μ.μ. αντιστοίχως για καθένα από τα δύο μαθήματα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους (θεωρητική και πρακτική) σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στο τέλος του σεμιναρίου. Για την παρακολούθησή του δίνεται βεβαίωση σπουδών, καθώς και η δυνατότητα υποτροφίας στο εξωτερικό για όποιον αριστεύσει.

Εγγραφές ως τις 8 Οκτωβρίου 2015 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας στις 11 Οκτωβρίου, ενώ ο πρώτος κύκλος θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6947-723290 ή να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypsikaminos1@gmail.com

Πηγή : http://www.tovima.gr/