Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
«Ο λαός θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα»
Προσκλητήριο συστράτευσης και συσπείρωσης για νίκη στις εκλογές της ...
Ερώτηση για τη διαφθορά από 21 βουλευτές της ΝΔ στον πρωθυπουργό
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τρεις συναρμόδιους υπουργούς με θέμα ...
Εκλογές 2015:  Η Γερμανού σχολίασε το ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα του Γκλέτσου
Η Ναταλία Γερμανού όπως οι περισσότεροι Έλληνες παρακολουθεί τα exit polls ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Ιδρύουν νέο κόμμα Αλέξης και Πάνος

Ιδρύουν νέο κόμμα Αλέξης και Πάνος

Του Γιάννη Ντάσκα

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν τον Αύγουστο περίπου 40 βουλευτές. Πάνω από το ένα τρίτο δηλαδή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Και στις εκλογές έχασε περίπου 300.000 ψήφους, σε σχέση με όσους πήρε τον περασμένο Γενάρη. Άρα έχασε περίπου 7.000 ψήφους ανά βουλευτή, που έφυγε για άλλο Κόμμα. Ποσοστό, το οποίο είναι κάτω από το 1% στο σύνολο των ψήφων του Γενάρη. Τον Γενάρη είχε πάρει ποσοστό 36,2% και τον Σεπτέμβρη πήρε 35,5%. Η Νέα Δημοκρατία τον Γενάρη πήρε 27,8% και τον Σεπτέμβρη με όλο τον χαμό από την "καταστροφή" που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 28,1%, αλλά σε απόλυτους αριθμούς έχασε 200.000 ψήφους και έναν βουλευτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μερικούς Νομούς, όπως η Βοιωτία, η Μεσσηνία, η Λάρισα, η Καβάλα και η Θεσσαλονίκη, έχασε την πλειοψηφία των βουλευτών, που τον κατήγγειλαν και πήγαν στην Λαϊκή Ενότητα.

Αποδείχθηκε ότι απλά είχαν πάρει τα… μυαλά τους αέρα. Πίστεψαν ότι οι χιλιάδες πολίτες που εκτός ΣΥΡΙΖΑ τους ψήφισαν, ξαφνικά είχαν δει πόσο καλός ήταν ο Μαρξ και ο Λένιν, πόσο επιτυχημένο μοντέλο διακυβέρνησης έχει διαμορφώσει ο σύγχρονος ζητιάνος Φιντέλ Κάστρο, πόσο κοντά στην τελειότητα (αθάνατε Τόκε...) φτάνει το "κουκλί" της Βόρειας Κορέας και πόσο δικαιοκρατικό σύστημα εφάρμοσαν οι Στάλιν-Μπέρια...

Προσποιήθηκαν ότι δεν κατάλαβαν (μερικοί όντως είναι απλά στόκοι...) ότι πάνω από το 3-4% του "κανονικού" ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το 32% του εκλογικού σώματος που ψήφισε και ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκίμασε τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση συνταξιούχου, που εκφράζει χιλιάδες άλλους της ίδιας κατηγορίας:

"Το υπ’ αριθμόν 1 ζήτημα είναι η διαφθορά και η διαπλοκή. Είμαι συνταξιούχος και αφού ήρθε η κρίση θα υποφέρουμε. Έχω υποστεί περικοπές στα μισά της σύνταξης. Έχω τα παιδιά μου στην ανεργία. Αλλά επιμένω ότι η αρχή του κακού βρίσκεται στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ο κόσμος ζητεί κάθαρση για όσα συνέβησαν τόσα χρόνια..."

Η δήλωση έγινε ανήμερα της Κυριακής των εκλογών στα "ΝΕΑ". Είναι η εφημερίδα του "συστήματος". Απ’ όσους πήρε δήλωση δεν ήταν ούτε ένας πολίτης θετικός για το παλαιό σύστημα και αρνητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ...

Όλοι μίλησαν για τέλος στη λιτότητα, την ανεργία, το δημογραφικό.

Αυτή είναι η προίκα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από τα αριστερά έχει άνεση. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται (και μάλλον δεν ενδιαφέρεται...) να αυξήσει το ποσοστό του. Η Λαϊκή Ενότητα όσο θα πιστεύει ότι η σύγχρονη Ελλάδα και η σύγχρονη Ευρώπη έχουν τα χαρακτηριστικά της τσαρικής Ρωσίας, τόσο θα απορεί με τα αποτελέσματα.

Θα κοιτάνε τα στελέχη τους τον καθρέφτη τους και θα αναρωτιούνται "Αφού είμαστε έντιμοι μέχρι του σημείου και εμείς να πεινάμε, αν και είχαμε ευκαιρίες, γιατί δεν μας ψηφίζουν;"

Το πρόβλημά τους είναι στην παραδοχή της πείνας, την οποία δεν θέλει κανείς ως... κοινό μέλλον...

Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία την κοινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στην εξέδρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τα πολλά χέρια που οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ έτειναν στον Πάνο Καμμένο.

Υπήρξαν κάποιοι που, θέλοντας να χτυπήσουν τον Αλέξη Τσίπρα από τα αριστερά, είπαν -κατά την αποχώρηση προς την Λαϊκή Ενότητα- ότι ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, είναι πολύ δεξιός για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πίστεψαν οι αφελείς ότι έτσι θα μετακινήσουν μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ προς την Ενότητα και το ΚΚΕ, και όχι ότι θα βοηθήσουν (πρώην) εγκλωβισμένους στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ και στο "Ποτάμι" να στεριώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ήσυχοι ότι δεν θα έχουν περιπέτειες τύπου "πάμε με τη μπριγάδα στην Κούβα".

Εάν οι κ.κ. Τσίπρας - Καμμένος καταφέρουν να μετατοπίσουν την αντιπαράθεση στο ποιός θα παλεύει για πιο καλά αποτελέσματα στην ανεργία, την υγεία, την παιδεία, το δημογραφικό, τη δικαιοσύνη, τη φορολογία (κριτήρια στις ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία, Γαλλία κ.λπ.), τότε θα συγκροτήσουν έναν νέο τύπο Κόμματος. Αν έχουν και καλά αποτελέσματα στους τομείς αυτούς, τότε θα μοιάζει φυσιολογικότατη η κοινή εμφάνιση Τσίπρα - Καμμένου στην εξέδρα.

Αυτή είναι η (σωστή) κατεύθυνσή τους και αυτήν πολεμούν με… λύσσα εκείνοι που ως τώρα έχουν καταφέρει να κρατούν την Ελλάδα σε εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα για να μπορούν να αποτελούν το σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής, το οποίο βιώνει ο λαός δεκαετίες.

Από ποιούς εξαρτάται αυτή η πορεία;

Κατ’ αρχήν από τις επιλογές που θα κάνουν οι ηγεσίες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ιδιαίτερα στον επικοινωνιακό τομέα, στα ΜΜΕ κ.λπ.

Σε δεύτερο χρόνο, από τις επιλογές που θα κάνουν οι νέοι βουλευτές που συγκροτούν τη Βουλή που τώρα θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Απέναντι σε αυτές τις επιλογές είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρώτος, εντίμως φερόμενος, ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία διαδοχής του, άρα ανταποκρίνεται σε αυτό που λέγεται «πολιτική ευθιξία»…

Η δεύτερη θεώρησε ότι είναι πάλι ανοιχτή κερκόπορτα να μπάσει μέσα τον Λαλιώτη και μαζί να ζητήσουν και τα… ρέστα (άρθρο Λαλιώτη στα Επίκαιρα-δηλώσεις της Φώφης) από τους πολίτες γιατί είναι αχάριστοι και αγνώμονες και δεν βλέπουν τον παράδεισο ευνομίας, ισονομίας, ισοπολιτείας, αγνότητας, αξιοκρατίας, δικαιοσύνης που έφερε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα...

Ο τρίτος (Σταύρος) θεώρησε ότι οι πολίτες θα τον θεωρήσουν Μεσσία, δεν θα ψάξουν τις σπουδές και τις δουλειές του, μόνο και μόνο γιατί δούλεψε στο Μega και σε διάφορα άλλα πλατό, τα οποία ο κόσμος βλέπει για να έχει συγκεκριμένο στόχο να μουντζώνει...

Ο Στάυρος θεώρησε ότι, όπως έφερε ένα νέο μοντέλο δημοσιογράφου (λέμε τώρα...) και ταβερνιάρη (Αλάτσι το λέγανε...), θα φέρει και ένα νέο μοντέλο Κόμματος που θα είναι "ο καλύτερος φίλος της διαπλοκής, της ολιγαρχίας και του κοσμάκη με το δισάκι στην πλάτη".

Δεν (;) κατάλαβε τίποτα από τις μνημειώδεις κριτικές του Γιώργου Μητσικώστα με τον Σταύρο πρωταγωνιστή;

Ή μήπως δεν του είπε κανείς ότι και στην εποχή των Τσάρων, όλοι ήξεραν για τον Ρασπούτιν, και ας μην τον αποδοκίμαζαν όταν περπατούσε στον δρόμο;

Ο Σταύρος, ο τόσο αγαπητός στον κόσμο, δεν κατάφερε να τον ψηφίσουν ούτε οι συγγενείς του (τρόπος του λέγειν...) στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά, όπου έκανε και χαριτομενιές την παραμονή των εκλογών στη Χαλέπα...

Ιδού, λοιπόν, ποιοί είναι ανά περιφέρεια και οι 300, από τους οποίους θα εξαρτηθεί η πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια… (σελ. 12)

 

 

 

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Καμμένος: Θα είμαστε οι εγγυητές για το αύριο
«Οι πολίτες μας όρισαν εγγυητές για την ομαλότητα του τόπου» ανέφερε ο ...
Δεν μετέχει στις εκλογές το Δημοκρατικό Κόμμα
Την απόφαση να μην μετέχει στις εκλογές το υπό ίδρυση Δημοκρατικό ...
Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά
Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις ...
Public Issue: Το 59% των πολιτών θέλει την κυβέρνηση αμετάκλητη στη διαπραγμάτευση
Σε ποσοστό 59% οι πολίτες απαντούν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ...
Ποτάμι: Η χώρα δεν έχει ανάγκη από «τσάτρα πάτρα» εκλογές
«Η χώρα θέλει ένα νέο Σύνταγμα, χωρίς ασυλία για υπουργούς και ...
Τηλεφωνική γραμμή 10190 για καταγγελίες πολιτών για τη διαφθορά
Μια ανεξάρτητη γραμμή υποδοχής καταγγελιών του πολίτη για τη διαφθορά, ...
Ευρωζώνη: Στα ίδια επίπεδα η ανεργία τον Ιούνιο
Αμετάβλητη σε σχέση με το Μάϊο παρέμεινε τον Ιούνιο η ανεργία στην ...
Στο 6,8% η ανεργία στη Γερμανία
Στο 6,8% ανήλθε η ανεργία στη Γερμανία τον Μάιο έναντι 7,1% που ήταν τον ...
Στο 27% η ανεργία!
Συνεχίζει να καλπάζει η ανεργία, διαμορφούμενη στο 27% για το Φεβρουάριο ...