Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Domestic Setup - The Conte Marino Project: έκθεση των Αποστόλη Ζολωτάκη και Κέλλυς Αθανασιάδου
Οι εικαστικοί Αποστόλης Ζολωτάκης και Κέλλυ Αθανασιάδου επιστρέφουν ...
Another Athens - Μια άλλη Αθήνα: έκθεση από το Snehta residency
Το SpartAn σε συνεργασία με το Snehta residency και το Interviewroom11 παρουσιάζουν το ...
«You are here we are ...where ?», εικαστική έκθεση στο Θέατρο Σημείο
Η εικαστική έκθεση με τίτλο "You are here, we are... where?”, ανοίγει τις πόρτες της ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Snehta Outreach: έκθεση από τη Snehta στο πλαίσιο ενός project φιλοξενίας

Snehta Outreach: έκθεση από τη Snehta στο πλαίσιο ενός project φιλοξενίας

Για πρώτη φορά το Snehta διοργανώνει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας που δεν έχει ως θέμα την Αθήνα, με τίτλο SNEHTA OUTREACH.
 
Αυτό το Σεπτέμβριο συμμετέχοντες στο Snehta είναι πέντε εικαστικοί που έχουν τη βάση εργασίας τους στο Εδιμβούργο, ειδικότερα έχουν εργαστεί στο  Edinburgh Sculpture Workshop  και είναι ενήμεροι ό ένας τα έργα του άλλου. Αυτοί οι καλλιτέχνες συναντήθηκαν στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ταξιδέψουν στο Πήλιο όπου και θα διαμείνουν σε έναν από τους παραδοσιακούς οικισμούς για 6 ημέρες. Ένα από τα επίσης παραδοσιακά σπίτια του οικισμού θα αποτελέσει το καθημερινό σημείο εκκίνησης και ορμητήριο των καλλιτεχνών για εξερευνήσεις στη ευρύτερη περιοχή, ενώ στον ίδιο χώρο θα τους προσφερθεί και κατάλληλα διασκευασμένο εργαστήριο.
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φιλοξενίας ξεκίνησε με τη διάθεση να εξερευνήσουμε αυτή τη φορά μη αστικούς χώρους για να αντλήσουμε νέα εννοιολογικά σημεία που θα επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα πρακτικά εργαλεία που χρειαζόμαστε ως δημιουργοί. Ελπίζουμε μάλιστα οτι αυτό το πρώτο βήμα, ήδη θα φανερώσει τους άδηλους τρόπους με τους οποίους συνήθως συνδέεται ένας αστικός χώρος (εδώ η Αθήνα), με τον μη-αστικό (Πήλιο). Εργαζόμενοι προς μια κατεύθυνση πολυπαραγοντικής επανασύνδεσής τους, θα ανασκευάασσουμε τις απόψεις για την συνύπαρξη του ανθρώπου με τον φυσικό κόσμο. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί περισσότερο μια πρώτη προσπάθεια να μάθουμε τι δυνατότητες έχουμε να αναδείξουμε το διάλογο της ετερότητας των δυο αυτών χώρων και αναλόγως να προχωρήσουμε. Αυτό λοιπόν που θα προκύψει απο το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι αρχικά προτάσεις και όχι ολοκληρωμένη δουλειά.
 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

O Alexandro Lopez κατάγεται απο τη Χιλή και εργάζεται στο Edinburgh Sculpture Workshop. Σπούδασε καλές τέχνες στην Αργεντινή και εργάστηκε ως συντηρητής έργων τέχνης στην Λατινική Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία. Ειδικεύεται στις παραδοσιακές τεχνικές γλυπτικής, χύτευση, καλούπια κ.α. Επιπλέον εργάζεται ως δάσκαλος και τρέχει προγράμματα για ενήλικες σε γλυπτική πέτρας και ξύλου.

http://sculpted-art.com

Η Δεσποινα Νισυρίου κατάγεται απο την Ελλάδα αλλά ζεί και εργάζεται στο Εδιμβούργο. Μεγάλωσε στην Αθήνα σε ένα σπίτι γεμάτο οικογενιακά κιμείλια, ακούγοντας ιστορίες απο τη Μικρασιατική καταστροφή, την ελληνική αντίσταση και τον Εμφύλιο. Την ενδιέφερε πάντα η επεξεργασία όλου αυτού του υλικού μέσα απο εικαστικά μέσα για αυτό και σπούδασε γλυπτική, κεραμική και ζωγραφική στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. Η δουλειά της κινείται ελεύθερα μεταξύ διαφορετικών υλικών, τεχνικών και μέσων. Η εικαστική της γλώσσα έχει να κάνει με κάτι το αργό, το ήρεμο, το ασήμαντο και αυτό το δυσλειτουργικό.

http://www.despinanissiriou.com

Ο Eric Schumacher γεννήθηκε στο Λοξεμβούργο αλλά ζεί και εργάζεται στο Εδιμβούργο. Μετά τις σπουδές του στο Λοξεμβούργο και τις Βρυξέλλες, σπούδασε Γλυπτική στο Edinburgh College of Art.

Στην δουλειά του ο Schumacher ενδιαφέρεται για την στυλιστική και την ποιοτηκή ιδιοσυστασία του αρχιτεκτονικού χώρου και τη σχέση μεταξύ των τεχνικών, της μαζικής παραγωγής και του τυχαίου. Έχει εργαστεί ως κατασκευαστής (fabricator) μέσα σε χώρους μουσείου και γκαλερί και αυτό τον έχει οδηγήσει να ενσωματώσει στη δουλειά του στοιχεία που σχετιζονται με την παρουσίαση έργων τέχνης σε προθήκες και άλλα μουσειακά μέσα παρουσίασης.

http://ericschumacherartist.com

Η Kjersti Sletteland κατάγεται απο τη Νορβηγία αλλά ζεί και εργάζεται στο Εδιμβούργο. Όταν ερωτάται απαντά πως είναι γλύπτρια μολονότι πολλές απο τις δουλειές της είναι δυσδιάστατες και παρουσάζονται σε τοίχο. Η δουλειά της ειναι πολλές φορές ανάλαφρη και χρειάζεται επιπλέον μέσα υποστήριξης για να παρουσιαστεί. Θεωρεί πως η σχέση θεατή, έργου και χώρου είναι βασικό στοιχείο της ερμηνείας της δουλειάς της, τονίζει όμως πως αυτή είναι μια αρκετά γενική εξήγηση αλλά θεωρεί πως η ασάφεια είναι και προνομιο του εικαστικού. Έχει εκθέσει δουλειά της στην Νοβηγία τη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα και στην Ιαπωνία και είναι ενθουσιασμένη για την επικείμενη νεα της δουλειά εδώ στην Αθήνα.

www.kjerstisletteland.com

Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου είναι γεννημένος στην Αθήνα και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Εδιμβούργου. Είναι εικαστικόs και ιδρυτής του Snheta residency. Μέσα απο τον διπλό του ρόλο έχει αναπτύξει ενδιαφέρον για την ενδυνάμωση και ενεργό συμετοχή του κοινού στο εικαστικό έργο μέσα απο την χρήση δίαφορων στρατηγικών. Οι εικαστικές του εγκαταστάσεις έχουν πολλές φορές να κάνουν με την οικιοποίηση στοιχείων που βρίσκει στο αρχιτεκτονικό περιβάλον που βρίσκεται συνήθως σε μια κατάσταση μετάβασης ή μεταφόρφωσης. Μέσα απο το έργο του ερευνά πως αυτά τα στοιχεία μπορούν να επανπροσδιοριστούν και να θεσπίσουν μια νέα θέαση και εμπειρία στο περιβάλλον αυτό. Έχει εκθέση έργα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Εσθονία και πρόσφατα στην Ολλανδία.

http://www.augustusveinoglou.com

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Alma
Στη gallery alma εκθέτουν την δουλειά τους σε μία κοινή έκθεση ζωγραφικής οι ...
Η περίπτωση Καποδίστρια: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας
Το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 19.30 και στο πλαίσιο του εικαστικού ...
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο Time Capsule Art Project στη Νίσυρο
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου συμμετέχει στο πρόγραμμα φιλοξενίας ...
Refuge Project II – Μαρτυρίες στη Μήλο
Η εικαστική δράση - έκθεση «Refuge Project II – Μαρτυρίες», που παρουσιάζεται ...
Ομαδική εικαστική έκθεση στο πλαίσιο του Athens Fringe Live 2014
Το Athens Fringe Live 2014 παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του μία ομαδική ...
Αόρατες πόλεις: ομαδική εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από το έργο του Ίταλο Καλβίνο
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με ...
Μυθολογία: ομαδική εικαστική έκθεση στον Ιανό
Ένα νέο εικαστικά αφιέρωμα στην Ποίηση με τον συνοπτικό αλλά εύγλωττο ...
Διάφορα διαφορετικά εικαστικά ρολόγια: έκθεση στο Bartesera
Το Bartesera παρουσιάζει από τις 16 Δεκεμβρίου 2013 την εικαστική έκθεση της ...
Step2Freedom – Τέχνη Ενάντια στη Σύγχρονη Δουλεία: έκθεση στο Βρυσάκι
Tο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης  σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ...