Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 5C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Exarsis live @ An Club
Oι Εxarsis είναι έτοιμοι για τη κυκλοφορία του τρίτου τους album "The Human Project" ...
H Μιρέλα Πάχου live στο Σταυρό του Νότου Club με special guests
H Μιρέλα Πάχου θα δώσει δύο live στο Σταυρό του Νότου Club, με εκλεκτούς ...
Κομμάτια του πλήθους live @ KooKoo
Το Σαββάτο 3 Ιανουαρίου 2015, το KOO-KOO bar υποδέχεται live τους Κομμάτια του ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Ο Jeru the Damaja και οι Beatnuts live στο ΑΝ Club

Ο Jeru the Damaja και οι Beatnuts live στο ΑΝ Club

Δύο ονόματα θρύλοι του Νεοϋορκέζικου rap, Jeru the Damaja & The Beatnuts, αναπόσπαστα κομμάτια της χρυσής εποχής του hip hop, ενώνουν τις δυνάμεις τους την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 για αυτό που προμηνύεται να είναι μία εκρηκτική συναυλία στον αγαπημένο χώρο του An Club.

 

Μαζί τους ο ΛΕΞ, τα live του οποίου έχουν “γκρεμίσει” συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, με το τελευταίο του album να συγκαταλέγεται στα πιο αγαπημένα των Eλλήνων hiphoppers.

 

Jeru The Damaja

 

Γεννημένος στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, γνώρισε το hip hop στα εφτά του χρόνια στα πάρκα της γειτονιάς του και έγραψε τις πρώτες του ρίμες σε ηλικία δέκα ετών. Σύντομα γνώρισε τους Dj Premier και Guru (Gangstarr) και έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δίσκο τους Daily Operation το 1992. To πρώτο του album το 1993, The Sun Rises in the East, περιείχε το κλασσικό πλέον “Come Clean” ενώ πολλοί το κατατάσσουν σε ένα από τα 100 καλύτερα albums όλων των εποχών. To επόμενο album του, Wrath of the Math (1996), κυκλοφόρησε εξολοκλήρου σε παραγωγή του Dj Premier και περιείχε μεταξύ άλλων, τα hit sinlges “Ya Playin’ Yaself” και “Me or the Papes”. Τα επόμενα χρόνια συνεχίζει ακούραστα να κυκλοφορεί albums, πιστός πάντα στο ραντεβού του με τους fans του, με πιο πρόσφατη κυκλοφορία του το The Hammer(2014), το οποίο περιλάμβανε παραγωγές από θρυλικούς rap παραγωγούς όπως οι Large Professor, The Beatnuts και PF Cuttin.

    

Το 2012 συνεργάστηκε με τους Chinese Man στο album τους Remix with the Sun. Άλλες συνεργασίες του περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως οι Βρετανοί Groove Armada, Dj Honda, Kabuki, Dj Dut Killa, ενώ κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί στα video games Tony Hawk’s Pro Skater 4, GTA IV. Τέλος, ο θρυλικός Kool Moe Dee τον συμπεριλαμβάνει στους 50 καλύτερους MCs όλων των εποχών στο βιβλίο του “There is a God on the Mic”.

 

Δισκογραφία

-The Sun Rises in The East (1994)

-Wrath of the Math (1996)

-Heroz4Hire (1999)

-Divine Design (2003)

-Still Rising (2007)

-The Hammer (2014)

 

The Beatnuts

 

Οι Beatnuts (Juju και Psycho Les), γέννημα θρέμμα του Queens της Νέας Υόρκης, ξεκίνησαν να φτιάχνουν beats όταν ήταν ακόμη στο γυμνάσιο. Εκεί σύντομα γνωρίστηκαν με τον Afrika Bambaataa, o οποίος με τη σειρά του τους σύστησε στην κολλεκτίβα των Native Tongues (A Tribe Called Quest, De La Soul, Jungle Brothers), της οποίας έγιναν μέλη. Μπήκαν στη δισκογραφία το 1990 κάνοντας παραγωγές σε κομμάτια των Stereo MCs, ενώ τα αμέσως επόμενα χρόνια συνέχισαν να παράγουν beats για ονόματα όπως οι Common, Fat Joe, Supreme NTM. Έκαναν επίσης μεγάλο όνομα με τα remix που κυκλοφορούσαν για MC Lyte, Naughty By Nature και πολλούς άλλους. Η πρώτη τους κυκλοφορία έρχεται το 1993 με το Intoxicated Demons: The EP, ενώ συνέχισαν με το LP The Beatnuts: Street Level, δύο κυκλοφορίες οι οποίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Ακολουθούν τα albums Stone Crazy και Musical Massacre τα οποία περιλαμβάνουν κομμάτια όπως το θρυλικό πλέον “Off The Books” με τον Big Pun και “Watch Out Now”, κυκλοφορίες που χάρισαν στο δίδυμο των Beatnuts υψηλές θέσεις στα charts. Τα επόμενα χρόνια συνεχίζουν την πορεία τους κυκλοφορώντας albums τα οποία σταθερά παράγουν hits, όπως το “No Escapin’ This “ του Take It Or Squeeze It και το “Hot” του Milk Me, ενώ πρόσφατα σχημάτισαν με τους Alkaholiks από το Los Angeles το super group Liknuts.

 

Δισκογραφία

-Intoxicated Demons: The EP (1993)

-The Beatnuts: Street Level (1994)

-Stone Crazy (1997)

-Hydra Beats, Vol. 5 (1997)

-Remix EP: The Spot (1998)

-A Musical Massacre (1999)

-World Famous Classics (1999)

-Take It Or Squeeze It (2001)

-Beatnuts Forever (2001)

-Classic Nuts, Vol. 1 (2002)

-The Originators (2002)

-Milk Me (2004)

-U.F.O. Files (2008)

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ο Theodore live στο Fuzz Live Music Club
O Theodore ξεκινάει την Ευρωπαϊκή του περιοδεία, με αφορμή την κυκλοφορία ...
Οι Thee Holy Strangers live με νέο άλμπουμ στο An Club
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 οι Thee Holy Strangers γιορτάζουν στο An Club την ...
Hot Organic Trio live στο Jazzpoint
To Hot Organic Trio έρχεται για ένα live το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 στο Jazzpoint.   Το ...
Duoyu, Red Elephants, The Coogars, Friend of Gods live @ AN Club
Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, οι Duoyu θα γιορτάσουν την κυκλοφορία της ...
Ο Σωτήρης Καστάνης live στον Σταυρό του Νότου Club
Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 το Club του Σταυρού του Νότου θα γεμίσει με ...
Η Μαρία Παπαγεωργίου live στο Σταυρό του Νότου Club
Η Μαρία Παπαγεωργίου έχοντας στη βαλίτσα της τραγούδια που αγάπησε ...
X Mass Explode Fest στο An Club
Το An Club φιλοξενεί το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός, με μερικα ...
Οι Pentagram live στο An Club
Οι Pentagram δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Είναι οι πρωτοπόροι του ...
Η Ηρώ live στο Half Note Jazz Club
Το Half Note Jazz Club παρουσιάζει την Ηρώ σε ένα αφιέρωμα στη Shirley Bassey & σε ...