Νέα και ενημέρωση
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Τσίπρας
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον ...
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Βασιλική Θάνου
Στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, αναθέτει το σχηματισμό ...
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα ζητήσει ο Α. Τσίπρας
Με στόχο την κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
Πάτρα
Βόρειες Σποράδες
Βόρειες Σποράδες
Πάτρα
clientThumb

(upd)Αύριο ή την Τετάρτη το πρωί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ζυμώσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πέρα απο το μοίρασμα των υπουργείων, τίθενται και οι στόχοι για τη νέα κυβερνητική περίοδο.

«Ξεκινούν οι διαδικασίες πλέον σχηματισμού κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Είπε ότι «εντός της ημέρας απ' ό,τι φαίνεται θα ορκιστεί ο πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αύριο ή την Τετάρτη το πρώι θα ανακοινωθεί και η κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική, που θα συνεχίσει το έργο που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες».

Είπε πως ελπίζει «οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνική λαού για εθνική ομοψυχία -εμείς κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε- και ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή, που είναι κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός».

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το πιο σημαντικό είναι ότι τώρα έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε σε βάθος χρόνου».

«Έχουν διαψευστεί όσοι έφτιαξαν σχέδια επί χάρτου και σενάρια παρένθεσης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «απεδείχθη ότι η επιθυμία του ελληνικού λαού είναι να κάνουμε μια τομή με όσα συνέβησαν και να προχωρήσουμε μπροστά».

«Τώρα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία με σταθερά βήματα και σε ένα βάθος τετραετίας να υλοποιήσουμε τη βασική μας δέσμευση που είναι να δώσουμε τον έντιμο αγώνα και να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει άλλο», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση του ότι «θα το πετύχουμε πολύ πιο σύντομα», καθώς όπως πρόσθεσε το βασικό είναι να έρθει η σταθερότητα. Τόνισε ότι άμα επιτευχθεί γρήγορα η σταθερότητα και έρθει η ελπίδα στον ελληνικό λαό, τα πράγματα θα είναι πιο γρήγορα απ' ό,τι τα περιμένουμε.

Υποδεχόμενος αρχικά τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας σχολίασε με χιουμοριστική διάθεση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, μετά από 7 μήνες, με τον πρόεδρο των Ανελ να συμπληρώνει στο ίδιο πνεύμα πως ελπίζει να είναι μετά από τέσσερα χρόνια πάλι.

«Ο λαός έδωσε καθαρή εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση»

«Ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», τόνισε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου εκλογικής ευθύνης.

Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που καλείται να παίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, διορθώνοντας αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης επτάμηνης περιόδου.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι «άμεσος στόχος της επόμενης περιόδου η πλήρης αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, η διεύρυνση του εδάφους που κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους». Υπογράμμισε ότι «ταυτόχρονα, θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος και της Νεολαίας, ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά. Επισήμανε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ένα σύγχρονος πλουραλιστικός φορέας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στις 6 η εντολή

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δώσει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στις έξι το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Συντάγματος.

Ο κ Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ Τσίπρα και θα του δώσει εντολή σχηματισμού "μετά την ανακοίνωση, από την Πρόεδρο της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, της δύναμης των Κομμάτων στην Βουλή, η οποία προέκυψε κατά τις Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και ύστερα από τις επιμέρους δηλώσεις των Αρχηγών των Κομμάτων αυτών", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ζυμώσεις

Στο επίκεντρο της σύσκεψης αυτής βρέθηκε αφενός το εκλογικό αποτέλεσμα, αφετέρου θα πέσουν στο "τραπέζι" τα πρώτα ονόματα για τα υπουργεία και άλλες θέσεις "κλειδιά".

Προς το παρόν οι πληροφορίες λένε πως αμετακίνητοι θα παραμείνουν οι κκ. Τσακαλώτος και Σταθάκης στα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, αντίστοιχα. Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Βούτσης έχει "κλειδώσει" για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Συζήτησης συνέχεια για τις προγραμματικές δηλώσεις-Την Τετάρτη η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
Συνεχίζεται την Τρίτη από τις 11:00 το πρωί, καθώς και αύριο, Τετάρτη, η ...
Πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Τσίπρας
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο ...
Στις 18:00 παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Τσίπρας
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα δώσει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη ...
Σε ετοιμότητα ο Ντάισελμπλουμ να εργαστεί με τη νέα κυβέρνηση
Ταχύ σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και με ισχυρή εντολή για να ...
LIVE-Καμμένος: Η χώρα έχει κυβέρνηση
Σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης κατέληξαν ΣΥΡΙΖΑ και ...
Βουλγαρία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μπόικο Μπορίσοφ
Ο πρόεδρος του GERB Μπόικο Μπορίσοφ έλαβε σήμερα εντολή σχηματισμού ...
Κίεβο: Προθεσμία ως την Τρίτη για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητητας!
Προθεσμία να καταλήξουν σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ...
Λουξεμβούργο: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων Ξαβιέ Μπετέλ
Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σε συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες ...
Ξεκινά διαδικασίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ο Χάζεμ ελ-Μπεμπλάουι