Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 2C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Αειθαλείς Αποχρώσεις: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42
Η γκαλερί Art Zone 42, επιθυμώντας να παρουσιάσει την αλλαγή εποχής με ...
Ομαδική καλοκαιρινή έκθεση 2014 στην γκαλερί Ζουμπουλάκη
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη φιλοξενεί την ομαδική έκθεση του φετινού ...
Corpus: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42
Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την ομαδική έκθεση "Corpus", η οποία ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

After Sun: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42

After Sun: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Art Zone 42

Η ομαδική έκθεση που παρουσιάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 στην γκαλερί Art Zone 42 έχει τον τίτλο 'After Sun'. Είναι ένας τίτλος που παραπέμπει σε μνήμες διακοπών καθώς υποδηλώνει το ‘πέρασμα’ από το ζεστό μεσημέρι στο δροσερό σούρουπο. Συνάμα αναφέρεται και στην αναδόμηση του σώματος και πνεύματος που φέρνει μαζί του ο Σεπτέμβρης, καθώς αποτελεί έναν μήνα-μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο.

 

Πέντε καλλιτέχνες, η Αναστασία Γκινάκη, ο Τάσος Δήμος, η Henriette Engels, η Nora Kaissi και η Βασιλική Πανταζή, φιλοτεχνούν σκηνές και τοπία γης, θάλασσας και ουρανού, τα οποία με τα έντονα χρώματά τους, θυμίζουν καλοκαιρινές στιγμές ηρεμίας και παιχνιδιού. Κάποια έργα εμπεριέχουν σε διακριτικό βαθμό το ανθρώπινο στοιχείο και σε άλλα ο θεατής γίνεται ο πρωταγωνιστής. Τα έργα στο σύνολό τους ξυπνούν αναμνήσεις ξεχωριστές, διατηρώντας έτσι για λίγο ακόμα την αίσθηση της καλοκαιρινής ανεμελιάς.

 

Η Αναστασία Γκινάκη αποφοίτησε με Άριστα το 2002 από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με καθηγητή τον Δημήτρη Σακελλίων. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει μαθήματα Γλυπτικής, Φωτογραφίας και Χαρακτικής. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Ο Τάσος Δήμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Δ. Κοκκινίδη, Δ. Μυταρά και Β. Δημητρέα. Έλαβε υποτροφίες το 1985 και το 1986 και αποφοίτησε με Άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στη ‘Hochschule der Kunste’ στο Βερολίνο, στο εργαστήριο του C.B. Marwan με υποτροφία από την Bosch. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, καθώς επίσης σε Κύπρο, Νέα Υόρκη και Γενεύη. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Αμερική, Ιαπωνία, Ελβετία, Αγγλία, Γερμανία, Κύπρο και Σαουδική Αραβία. Επίσης έργα του υπάρχουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθήνας, Κορίνθου, Καρδίτσας, σε δημόσιους χώρους της Κύπρου και στην Βουλή των Ελλήνων.

 

Η Henriette Engels γεννήθηκε στη Γερμανία. Το 2011 ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής υπό την επίβλεψη του ζωγράφου Paola King - Borrero. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Η Nora Kaissi έχει γεννηθεί στο Λονδίνο, Αγγλία. Έχει τελειώσει τις σπουδές της στο Chelsea Gollege of Arts και στο Central Saint Martins, όπου και ακολούθησε Σχέδιο Μόδας. Αυτή την περίοδο ζει στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής στη Γλυφάδα και έχει λάβει μέρος με έργα της σε μια ομαδική έκθεση.

 

Η Βασιλική Πανταζή γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε Νέα Ελληνική Λογοτεχνία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (2002 έως 2008) με δασκάλους τον Γιάννη Βαλαβανίδη, τον Μιχάλη Μανουσάκη και τον Πάνο Χαραλάμπους. Έλαβε μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση. Έχει φιλοτεχνήσει επίσης εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

 

Φωτογραφία: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΝΑΚΗ, ‘Zευγάρι’, Ακρυλικά σε καμβά, 50 x 50 εκ.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Work: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Elika
H γκαλερί Elika από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 παρουσιάζει ...
Nyctophilia: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί CAN
Η νέα ομαδική έκθεση στη γκαλερί CAN με τίτλο Nyctophilia, που εγκαινιάζεται ...
Γραφή: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00 μ.μ. η ομαδική έκθεση ...
Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Bernier/Eliades
H Γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 μία νέα ομαδική ...
Trickster/Η ευμετάβλητη πρακτική: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί a.antonopoulou.art
Την έναρξη της νέας χρονιάς εγκαινιάζει η γκαλερί a.antonopoulou.art  με μια ...
Acrrochage II: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Donopoulos IFA
Η γκαλερί Donopoulos IFA στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ...
NOTEMPLE: ομαδική έκθεση στη γκαλερί The Breeder
Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την ομαδική έκθεση NOTEMPLE σε επιμέλεια του ...
Τίποτα, ομαδική έκθεση , στην Γκαλερί TinT
Η Γκαλερί ΤinT παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο “Τίποτα”, στην ...
Thrills and Chills, ομαδική έκθεση στην γκαλερί Can
Η Γκαλερί Canπαρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο “Thrills and Chills”, που ...