Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Σχετικές Κινήσεις. Julien Prévieux – Ευαγγελία Κρανιώτη: έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Τα αποτυπώματα της παράδοσης στη σύγχρονη τέχνη, μέσα από τα έργα δύο ...
H Κρίστη Στασινοπούλου & o Στάθης Καλυβιώτης live στη Πλάκα
Συναυλία στον κήπο του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φ. ...
Αγριόδασος - Τα Χρονικά Του Αγριόδασους, Βιβλίο 1 - Κόλιν Μελόυ
Οι εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν το βιβλίο για νέους, Αγριόδασος - Τα ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια - Αναστασία Στασινοπούλου & Ευαγγελία Σιαφαρίκα

Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια - Αναστασία Στασινοπούλου & Ευαγγελία Σιαφαρίκα

Από τις εκδόσεις Καλέντης κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Τα δεινοσαυράκια κυκλοφορούν με ασφάλεια των Αναστασίας Στασινοπούλου & Ευαγγελίας Σιαφαρίκα σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου.


O Ντίκι και η Νίνα ξεκινούν για ένα νέο ταξίδι και μια μεγάλη περιπέτεια... Αυτή τη φορά τα δύο δεινοσαυράκια βρίσκονται στις λεωφόρους της πόλης και τα χάνουν βλέποντας τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα να τρέχουν βιαστικά. Θα συναντήσουν όμως το Ποδήλατο και ο φίλος τους θα αναλάβει να τους ξεναγήσει στους δρόμους και στους κανόνες του, μαθαίνοντάς τους πώς να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Ένα βιβλίο για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, με δραστηριότητες, για παιδιά 4 ετών και άνω.

Οι συγγραφείς Ευαγγελία Σιαφαρίκα και Αναστασία Στασινοπούλου, καταθέτοντας την εκπαιδευτική τους εμπειρία, προσφέρουν ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο αποτυπώνεται με τρόπο εύληπτο αλλά και διασκεδαστικό από τη βραβευμένη εικονογράφο Σάντρα Ελευθερίου.

 

Η Αναστασία Στασινοπούλου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα και είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών από το οποίο αποφοίτησε το 1988. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών του ΤΕΑΠΗ, απ' όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση "Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση". Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως Νηπιαγωγός στη Δημόσια Εκπαίδευση, όπου αναπτύσσει έντονη δράση σε προγράμματα Ομαλής Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και σε Καινοτόμα Προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια και παιδαγωγικά σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


H Ευαγγελία Σιαφαρίκα γεννήθηκε το 1966 στα Ιωάννινα και είναι Εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης (1985) και μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γενική Αγωγή, 2002). Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας - ΤΕΙ Δημόσιας Υγιεινής, από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κατεύθυνση "Πρότυπα και Συμπεριφορές Υγείας - Προαγωγή Υγείας" το έτος 2010 και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κατεύθυνση "Επιστήμες της Αγωγής - Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση" το έτος 2011. Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία οχτώ χρόνια εργάζεται ως Υπεύθυνη Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Από τη θέση αυτή έχει την ευκαιρία να σχεδιάζει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και να συντονίζει την εφαρμογή τους σε σχολεία της αντίστοιχης περιφέρειας. Έχει λάβει μέρος σε πολλές επιστημονικές συναντήσεις παιδαγωγικού ενδιαφέροντος με έμφαση στην εκπαίδευση για την Αγωγή Υγείας, που αφορούν την προσχολική και τη σχολική ηλικία, ενώ ανάλογες είναι και οι ανακοινώσεις της σε επιστημονικά συνέδρια καθώς και οι δημοσιεύσεις της σε συλλογικούς τόμους και εκπαιδευτικά περιοδικά.


Η Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας εικονογράφος. Το 2008 και το 2009 πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό εικονογράφησης που προκήρυξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, ενώ το 2009 και το 2010 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Είναι η εικονογράφος που εκπροσωπεί την Κύπρο στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ 2012. Παράλληλα ασχολείται και με τη συγγραφή όπου έχει επίσης βραβευτεί.


Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Τα Public υποδέχονται την Αριάννα Χάφινγκτον-Στασινοπούλου στο The Hub
Τα Public και οι εκδόσεις Ωκεανίδα, σε συνεργασία με το Found.ation, υποδέχονται ...
Το ξερίζωμα του Ανθρώπου - Σπύρος Κουτρούλης
Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις 2014 κυκλοφορούν το δοκίμιο του Σπύρου ...
Καυσοκαλύβης - Αντώνης Ζέρβας
Οι  Εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορούν την ποιητική συλλογή του  Αντώνη ...
Φως της Φονιάς - Γιάννης Ατζακάς
Οι εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν το έργο του Γιάννη Ατζακά με τίτλο Φως της ...
Ίλιγγος - Γιάννης Μαρής
Οι εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν το έργο του Γιάννη Μαρή, Ίλιγγος, από τη ...
Χρονορραφία - Ελένη Κεφάλα
Οι εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορούν την ποιητική συλλογή της Ελένης Κεφαλά, ...
Οι λέξεις και οι μάχες - Ριχάρδος Σωμερίτης
Οι εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν το βιβλίο του δημοσιογράφου Ριχάρδου ...
Ο χρυσός γάιδαρος ή οι μεταμορφώσεις - Απουλήιος
Οι εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορούν στο πλαίσιο της σειράς Αρχαίοι Έλληνες ...
Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης στο Athens World Music Festival
Η «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων έχει τη χαρά να υποδεχτεί τους διεθνώς ...