Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Αλλάζουν οι όροι του ντιμπέιτ
Η απογοητευτική εικόνα που παρουσίασε το ντιμπέιτ με τους παράλληλους ...
Ο κύβος ερρίφθη: Στις 9/9 το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών
Έπειτα από δίωρη συνεδρίαση των εκπροσώπων των κομμάτων στην βουλή ...
Στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου τα δύο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών
Στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα δύο ντιμπέιτ των ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Όχι άλλη «σούπα» κρύα και άγευστη

Όχι άλλη «σούπα» κρύα και άγευστη

Το ντιμπέιτ έγινε, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, γιατί έπρεπε να γίνει. Οι δημοσιογράφοι πήγαν, γιατί δεν μπορεί να γίνει ντιμπέιτ, χωρίς τους εκπροσώπους του Τύπου και οι πολιτικοί αρχηγοί είπαν τα δικά τους, μέσα από μία λογική άμυνας, να μην χάσουν, να μην ρισκάρουν.

Το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι τους είχαμε όλους μαζί στο τραπέζι, ότι είχαμε την ευκαιρία, έστω μέσα από την ανάγκη της στιγμής, να πουν αυτά, που ήθελαν.

Επανέλαβαν τα ίδια πράγματα, που είχαμε ακούσει σε όλες τις προηγούμενες συνεντεύξεις, θεωρώντας ότι αν τα ακούμε πολλές φορές, μπορεί στο τέλος να μας πείσουν.

Πολιτικοί αρχηγοί είναι αυτοί και έκαναν τη δουλειά τους. Το βασικότερο θέμα από το χθεσινό ντιμπέιτ είναι οι δημοσιογράφοι. Δουλειά μας είναι η ενημέρωση. Κανείς όμως δεν πιστεύει και δεν μπορεί να πιστεύει ότι με τον τρόπο, που διεξήχθη το ντιμπέιτ, ενημερώθηκαν οι πολίτες.

Οι συνάδελφοι, που συμμετείχαν, μπορεί να είναι άξιοι και ικανοί, δεν προσέφεραν όμως, όπως είχαν υποχρέωση, λόγω των κανόνων που υπήρξαν, ένα «λιθαράκι» στην ενημέρωση του πολίτη. Έπρεπε κατά την ταπεινή μου άποψη είτε να μην συμφωνήσουν με τους κανόνες διεξαγωγής του και να προσπαθήσουν να τους αλλάξουν είτε να μην συμμετάσχουν. Με τη συμμετοχή τους και μόνο νομιμοποίησαν μία συζήτηση, που υπηρετούσε μόνο τους στόχους των πολιτικών αρχηγών και δεν βοηθούσε τους πολίτες να εξάγουν τα συμπεράσματά τους. Απλά επέβλεψαν στην παρασκευή μίας «σούπας», που ήταν κρύα και άγευστη. Τη σέρβιραν στον κόσμο και μάλιστα μετά την κατήγγειλαν και οι ίδιοι σε εκείνους, που τη σέρβιραν.

Συμπέρασμα: Το θέαμα, που είδαμε, δεν τιμά τη Δημοκρατία, το πολιτικό προσωπικό και τη δημοσιογραφική οικογένεια, αλλά κυρίως προσβάλλει τους πολίτες αυτής της χώρας. Τους κάνει μεγαλύτερη ακόμα την απέχθεια για το  πολιτικό προσωπικό όλων των αποχρώσεων και τον Τύπο. Πρέπει να σταματήσουμε να βγάζουμε τα μάτια μας. Οφείλουν και οι πολιτικοί να καταλάβουν ότι δεν μπορεί και το ντιμπέιτ να φαίνεται στημένο, όπως πολλά άλλα, στα μάτια του κόσμου. Οφείλουν με ώριμο τρόπο να αλλάξουν τους κανόνες διεξαγωγής.

Τη Δευτέρα θα γίνει άλλο ένα ντιμπέιτ ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Τσίπρα. Για να μην φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα, όπως το προχθεσινό, οι επιτελείς των δύο αρχηγών πρέπει να καθίσουν πάλι στο τραπέζι και να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Αν θέλουν την επιστροφή των πολιτών στην πολιτική, τη συμμετοχή τους στα κοινά, οφείλουν εδώ και τώρα να δημιουργήσουν ένα νέο πεδίο για την αναμέτρηση της Δευτέρας. Αλλαγή στη γραμμή πλεύσης τους πρέπει να κάνουν και οι δημοσιογράφοι.

Ας πάρουν την πληροφορία οι συμμετέχοντες στο ντιμπέιτ, αλλά και η ΕΣΗΕΑ να ζητήσει την κατάργηση των αναχρονιστικών κανόνων, που ισχύουν μέχρι σήμερα. Δεν θέλουμε άλλη «σούπα» κρύα και άγευστη. Αν επιμένουν όλοι να την ξανασερβίρουν, υπάρχει κίνδυνος ο κόσμος είτε να σηκωθεί από το τραπέζι είτε να την πετάξει στα πρόσωπα πολιτικών και δημοσιογράφων.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
ΝΔ: Ανοιχτή η διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση των εκπροσώπων των υποψηφίων ...
Αποχώρησε από την παράσταση και τους άφησε στα κρύα του λουτρού!
Πρωταγωνιστής αποχώρησε από την παράσταση και τους άφησε στα κρύα του ...
Λαφαζάνης: Πρόβα συγκυβέρνησης το χθεσινό ντιμπέιτ
«Από το χτεσινό ντιμπέιτ μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη κρατάω την πρόβα ...
LIVE: Το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μεϊμαράκη
Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τη δεύτερη τηλεμαχία ανάμεσα στον ...
Οι προετοιμασίες για την τηλεμαχία
Μπορεί οι συζητήσεις των πολιτικών κομμάτων για το πότε και πώς των ...
Στον αέρα το ντιμπέιτ όλων των αρχηγών
Σε εκκρεμότητα παραμένει η διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ όλων των πολιτικών ...
Συμφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για δύο ντιμπέιτ
Η Όλγα Γεροβασίλη ξεκίνησε κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους ...
Ντιμπέιτ προ των πυλών
Μέσα στην εβδομάδα θα κριθεί αν θα πραγματοποιηθεί τηλεμαχία μεταξύ ...
Μάρτα σαν τα... κρύα τα νερά (pics)
Μάρτα στο ποτάμι μαζί με τη φίλη της Παρτί Καμαρά. Είναι η νέα ...