Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Attica Bank ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank αναλαμβάνει από σήμερα ο ...
Στις 10/11 θα συνεχιστεί η Γ.Σ. της Attica Bank
Διακόπηκε για τις 10 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica ...
Η ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank στη συνάντηση ΤΕΕ με ΟΤΟΕ
Η ανακεφαλαιοποίηση της «Attica Bank», ως αναγκαία προϋπόθεση και επιλογή ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Συνάντηση της διοίκησης της Attica Bank με νέους επιχειρηματίες

Συνάντηση της διοίκησης της Attica Bank με νέους επιχειρηματίες

Με 100 νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης λιανικής, επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής Γιάννης Ιωαννίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Σύμβουλος Γενικής Διεύθυνσης Ηλίας Παπαλεξάνδρου.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Φόρουμ Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Κύκλος», η διοίκηση της Attica Βank -της πρώτης τράπεζας που κλήθηκε στις εκδηλώσεις του φόρουμ- ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση, απάντησε στους προβληματισμούς των συμμετεχόντων και πρότεινε λύσεις και δράσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση του τραπεζικού συστήματος στα προβλήματα και τις προοπτικές του: «Ακρογωνιαίο λίθο για τη γρήγορη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης και των συνθηκών ρευστότητας και χρηματοδότησης της αγοράς. Η απάλειψη των ελέγχων στην κίνηση των κεφαλαίων και η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού τομέα στη χώρα μας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την αποτελεσματική κατανομή των οικονομικών πόρων. Το πρώτο εξάμηνο του 2015, ιδιαίτερα αρνητικές ήταν οι εξελίξεις για το τραπεζικό μας σύστημα, το οποίο, όμως, συνεχίζει να παρουσιάζει ανθεκτικότητα, αντοχές και αξιοσημείωτη ετοιμότητα.

Στα επόμενα έτη, η χώρα θα πρέπει να προβεί σε ολοκληρωμένες δράσεις και μεταρρυθμίσεις και να θέσει νέες βάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας πάνω σε ένα νέο εξωστρεφές και παραγωγικό μοντέλο, με αύξηση της απασχόλησης, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Απαιτείται, μετά τις εκλογές, εστίαση στο τρίπτυχο ανάπτυξη-επενδύσεις-αύξηση της απασχόλησης. Στόχος της Attica Bank, της μόνης εισηγμένης μη συστημικής τράπεζας στη χώρα μας, χωρίς συμμετοχή του ΤΧΣ στο κεφάλαιό της, είναι να συμμετάσχει και να συνδράμει σε όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην αύξηση της ρευστότητας και στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς των υποδομών/κατασκευών, της ενέργειας, των εξαγωγών και του τουρισμού, αλλά, κυρίως, υποστηρίζοντας το μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον πυρήνα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures Γιάννης Παπαδόπουλος ανέπτυξε το σκεπτικό των Venture Capital και τα οφέλη που έχουν, ιδίως, στη σημερινή περίοδο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επεσήμανε τη σημαντική δουλειά και το αποτέλεσμα που έχει παραχθεί από την Attica Ventures.

Ο Σύμβουλος Γενικής Διεύθυνσης Ηλίας Παπαλεξανδρου τόνισε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Attica Bank στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και στην ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά την επιβολή των capital controls.

Ενδεικτικά, ανέφερε ορισμένες από τις δράσεις της τράπεζας προς την κατεύθυνση αυτή: Πρωτοβουλία, από κοινού με το ΕΒΕΑ, στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και υπογραφή σύμβασης συνεργασίας-προσχώρησης στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια, του ΟΑΕΠ.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Αναβλήθηκε για τις 13/10 η Γ.Σ. της Attica Bank
Αναβλήθηκε για τις 13 Οκτωβρίου η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica ...
Παραιτήσεις - έκπληξη στην ΝΕΡΙΤ
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ...
Attica Bank: Ζημία ύψους 69,2 εκατ. ευρώ
Σε ζημία ύψους 69,2 εκατ. ευρώ, διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο του έτους το ...
Περιορισμός ζημιών για την Attica Bank
Το αποτέλεσμα προ φόρων για τον Όμιλο Attica Bank στο πρώτο εξάμηνο του 2013 ...
Καραμούζης: Σύμβουλος διοίκησης στην Πειραιώς-Αναλαμβάνει τον μετασχηματισμό της Γενικής
Καθήκοντα Συμβούλου Διοίκησης του ομίλου Πειραιώς αναλαμβάνει από την ...
Καραμούζης: Σύμβουλος διοίκησης στην Πειραιώς-Αναλαμβάνει τον μετασχηματισμό της Γενικής
Καθήκοντα Συμβούλου Διοίκησης του ομίλου Πειραιώς αναλαμβάνει από την ...
Attica Bank: Κάλυψη της ΑΜΚ κατά 100%
Την κάλυψη κατά 100% της ΑΜΚ βάσει του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί ...
Attica, FB BAnk, Probank και Πανελλήνια: Παράταση για τις ΑΜΚ ως τις 30/6
Διορία έως τις 30 Ιουνίου έλαβαν οι μικρές μη συστημικές τράπεζες, Attica, ...
Διευθύνων σύμβουλος της
Ο κ. Δημήτρης Γόντικας, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ...