Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Τα’ χουν με το Μητρόπουλο
Έξαλλοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Α' αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη ...
«Παράθυρο» Μητρόπουλου σε νέα μέτρα
«Παράθυρο» σε ενδεχόμενη επιβολή μέτρων άνοιξε ο αντιπρόεδρος της ...
Κόντρα Στουρνάρα-Μητρόπουλου
Την έντονη αντίδραση του Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν οι αναφορές του ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Από το διανοούμενο και τον ηθοποιό, ποιόν να διαλέξω;

Από το διανοούμενο και τον ηθοποιό, ποιόν να διαλέξω;

Του Γιάννη Ντάσκα

Ποιά είναι τα κριτήρια για να επιλεγεί κάποιος πολίτης ως υποψήφιος ενός αριστερού Κόμματος και μάλιστα με ρίζες από την κομμουνιστική εποχή, κατά την οποία υπήρχε απαγόρευση ατομικής περιουσίας; Την εποχή εκείνη η απαγόρευση ήταν απόλυτη, ήταν καμάρι των μελών του ΚΚ η μηδενική περιουσία και ήταν αμερικάνικη συκοφαντία το γνωστό ανέκδοτο με τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Λεονίντ Μπρέζνιεφ.

Κατά το ανέκδοτο, η μητέρα του Μπρέζνιεφ τον ρώτησε ένα βράδυ, κατά την επιστροφή, τίνος είναι το σούπερ αυτοκίνητο που τον μετέφερε.

Όταν εκείνος είπε "δικό μας" η μητέρα του, τού είπε: "Κρύψτο παιδί μου μην έρθουν οι κομμουνιστές και μας το πάρουν".

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατά τις δηλώσεις του αριστερός (κάτοικος βίλας Φιλοθέης βέβαια), δεν έκρυψε καλά ένα θησαυρό 750 χιλιάδων δολαρίων σε λογαριασμό και έχει γίνει αντικείμενο μεγάλης διαμάχης τώρα...

Κορυφαία στιγμή η κραυγή του στο Μega: "Ζητήστε μου συγγνώμη, γιατί αλλιώς θα αυτοκτονήσω"!

Δεν αυτοκτόνησε, άλλαξε και γνώμη και τροπάριο, και δήλωσε ότι είναι ο δημοφιλέστερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άρα θα πρέπει να είναι και σε εκλόγιμη θέση.

Ο συνονόματός του, πρώην πρωθυπουργός, φαίνεται ότι τον οδηγεί στην έξοδο για λόγους που είναι βαθύτεροι.

Ας τους προσεγγίσουμε...

O Aλέξης Μητρόπουλος έγινε γνωστός κυρίως από τις εκπομπές των Αυτιά και Παπαδάκη, και προφανώς μέσω των εκπομπών και της δημοσιότητας αύξησε πολύ την πελατεία του και προφανώς τα κέρδη του.

Στις εκπομπές μιλούσε για τα οικονομικά, τους αδικημένους κ.λπ. Το ίδιο και οι παρουσιαστές των εκπομπών αυτών.

Είναι και οι τρεις τους κάτοικοι ακριβών προαστίων και "το φυσάνε το παραδάκι", παρότι στις εκπομπές συναγωνίζονται τη Μάρθα κλάψα-Βούρτση σε κλάμα υπέρ των φτωχών.

Η τηλεόραση εδώ και χρόνια βγάζει βουλευτές, γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία ποιοί και πώς προβάλλονται.

Όσοι βγαίνουν μέσω της τηλεόρασης, οφείλουν χάρη στους παρουσιαστές και στους ιδιοκτήτες.

Την ανταποδίδουν;

Όλοι όσοι ερωτηθούν θα πουν ΟΧΙ. Γιατί όμως αν η έκθεση στην τηλεόραση είναι καλή και ηθική και παρουσιαστές και ιδιοκτήτες είναι τιμητικοί συνεργάτες;

Ο Αλέξης Μητρόπουλος τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα με αιτία έναν θηριώδη λογαριασμό 750 χιλιάδων δολαρίων. Ο ίδιος λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, το Μega είπε προχθές το βράδυ ότι υπάρχει πρόβλημα και βρήκε έτσι την ευκαιρία να "χτυπήσει" ένα βασικό στέλεχος των εκπομπών δύο ανταγωνιστικών καναλιών. Αυτή είναι η αιτία και όχι ότι ξαφνικά το Μega έπαθε "κρίση αξιοκρατίας". Το ότι ο Αλέξης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη σημασία του αλλά όχι, σε αυτή την περίπτωση, τόσο σπουδαία.

Ο Αλέξης στο Mεγάλο Κανάλι ζητούσε να του… πουν συγγνώμη γιατί έλεγαν ότι ο Αλέξης κρύβεται πίσω από τις λέξεις για τη νομιμότητα του θηριώδους ποσού. Και όσο το Μega δεν ζητούσε συγγνώμη, ο Αλέξης απειλούσε ότι "θα αυτοκτονήσει"!

Το θέμα είναι η βουλευτική έδρα στο υπόλοιπο Αττικής, στο οποίο ο Αλέξης και οι Αυτιάς και Παπαδάκης έχουν εκόντες-άκοντες το μερίδιό τους σε αυτή την πρωτιά.

Στη θέση του μπορεί να μπει ένας πραγματικός πολέμιος της διαφθοράς στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στα κανάλια και στα δημόσια έργα, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών…

Ο κ. Σπίρτζης είναι το ακριβώς αντίθετο του Μητρόπουλου. Με τη μέγιστη επιστημονική αποδοχή, καθώς εξελέγη πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, επιστήμονας με εξαιρετικά χαμηλούς τόνους, αλλά με "τσαγανό" τέτοιο, ώστε να τολμά να χρησιμοποιεί προφορικά αλλά και γραπτώς αδιανόητη για τον Μητρόπουλο φρασεολογία για τα κανάλια.

Τελευταία μάλιστα για τον ΣΚΑΪ, όπου ο Μητρόπουλος, λόγω Αυτιά έχει προνομιακή μεταχείριση, αντίθετη ακριβώς από τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το κανάλι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος για την επικείμενη αποβολή του κ. Μητρόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο επελέγη μάλλον απροσδόκητα, αφού ήταν γνωστή η έφεσή του να κατέχει νόμιμα τεράστια περιουσία.

Αν το ποσό, για το οποίο γίνεται η μάχη τώρα, είναι 750 χιλιάδες δολάρια (από δικηγορική αμοιβή…), εύλογα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο έχων και προσωπικό σοφέρ αριστερός της Φιλοθέης βουλευτής θα έχει πολύ μεγαλύτερη περιουσία.

Έχει σημασία αν έχει μεγαλύτερη περιουσία και γενικά η περιουσία στις μέρες μας;

Τεράστια.

Ιδού τί έγραψε ένας πολίτης ως σχόλιο σε ρεπορτάζ που έκανε το «Πρώτο Θέμα» (ηλεκτρονικά) για τη μεγάλη μάχη που γίνεται στα ΜΜΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ περί τον Αλέξη Μητρόπουλο, ο οποίος καταψήφισε και μέρος του Μνημονίου, ως συμπαράσταση στους αδύναμους οικονομικά.

Ιδού το σχόλιο λοιπόν:
"Ο κύριος καθηγητής βγήκε στο Mega και τους κατηγόρησε ότι το ρεπορτάζ τους ήταν αναληθές αφού δεν βασίστηκε σε όλα τα στοιχεία και τις αποφάσεις. Kατά τη διάρκεια της κουβέντας άκουγα ένα 750 σκέτο. Κάποια στιγμή ο κύριος καθηγητής το προσδιόρισε το 750 ήταν χιλιάδες. Ένα ποσό, το οποίο είχε κάπου. Μετά βέβαια πάλι 750 σκέτο. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει που τα βρήκε, δεν με ενδιαφέρει αν τα δούλεψε, αν τα κέρδισε, αν είναι κληρονομιά ή θησαυρός από το χωράφι του (φυσικά αν είναι μαύρα να δώσει εξηγήσεις). Με ενδιαφέρει όμως ότι ο άνθρωπος, ο οποίος μετά τη συμφωνία Τσίπρα μόνο που δεν έκλαψε για την επίθεση εναντίον εργαζομένων και συνταξιούχων, έχει εκατομμύρια. Άλλος ένας βολεμένος, κλαίει για τον λαό. Τελικά όλοι αυτοί θέλουν να κυβερνήσουν από χόμπι, ματαιοδοξία και φυσικά εννοώ αυτόν, τον άλλο, τον αγύρτη, τον Αλαβάνο τον πλούσιο, την κυρά Νάντια, τον Λαφαζάνη που δεν έχει δουλέψει ποτέ, τον γαμπρό του Μπακατσέλου τον Βαγγέλη, την ανιψιά του Βαρδή την Κεφαλογιάννη. Πονάνε οι πλούσιοι τους φτωχούς... τί συγκινητικό!

Ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος στη γραπτή δήλωση προς τα ΜΜΕ θεωρεί απόλυτα φυσιολογικές τις δικηγορικές αμοιβές του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Αναφέρεται στο σωτήριο σημιτικό έτος 1999, τότε που Χρηματιστήρια και εξοπλιστικά βρίσκονταν στο απόγειο.

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρει ότι η αμοιβή αυτή δεν δηλώθηκε με έκδοση απόδειξης διότι την διεκδίκησαν και την κέρδισαν στα δικαστήρια δύο συνεργάτες του γραφείου του! Η αμοιβή είχε κατατεθεί στο εξωτερικό σε ατομικό του λογαριασμό!!

Ιδού το σχετικό απόσπασμα της δήλωσής του:

«Ουδέποτε εισπράχθηκε το ποσό από εμένα, αλλά από το γραφείο μου. Το ποσό αυτό το διεκδίκησαν δύο άλλοι συνάδελφοί μου δικηγόροι και το κέρδισαν δικαστικά. Ως πατριώτης, πριν τα αποδώσω σε εκείνους που δικαστικά τα δικαιούνταν, τα πέρασα μέσω του Νόμου Αλογοσκούφη από τη χώρα για να φορολογηθούν».
«Τι θα πείτε στον Τσίπρα; Είμαι φοροφυγάς ή όχι; Αν με κόψει για ιδεολογικούς λόγους δικαίωμά του. Ο Βούτσης είπε ότι τους έχει πειράξει αυτό που είπα, ότι το πρόγραμμα που δεχθήκαμε να εφαρμόσουμε είναι αντικοινωνικό. Αυτό είναι ιδεολογική διαφοροποίηση. Αυτά όμως που είπα είναι παιδική χαρά σε σχέση με όσα γράφουν στην επιστολή τους οι 53. Αν η ηγεσία με αιτιάται για ιδεολογικά να μου το πει ο Τσίπρας. Αλλά η προσωπική σπίλωση είναι άλλο πράγμα».

...«Έχω συμβάλλει στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοφιλία μου και τη διανοουμενίστικη παρουσία μου. Καλώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζω»…

Πώς συμβιβάζεται ένας αριστερός να έχει προσωπικό λογαριασμό στο εξωτερικό;

Θα πείτε, όπως συμβαίνει, ένας αριστερός να κάνει εκπομπές με Αυτιά και Παπαδάκη…

Σε ανάλογη θέση και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης με μια εταιρεία.

Εκείνος υπεραμύνεται της νομιμότητας των πάντων.

Εμείς λέμε ότι δημοσιογράφοι και βουλευτές δεν έχουν καμία δουλειά με καμία εταιρεία. Ούτε νόμιμη, ούτε εξωχώρια, ούτε τίποτα…

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Μητρόπουλος:  Πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το σκληρό πακέτο
 "Κύματα κοινωνικής επιδείνωσης" από το φθινόπωρο, λόγω των μέτρων ...
Μητρόπουλος καλεί Τσίπρα να αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις
Για "απίθανης σφοδρότητας και μεγάλης αντικοινωνικότητας" μέτρα έκανε ...
Μητρόπουλος: Δημοψήφισμα ή εκλογές
Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ή εκλογών μετά τη διακοπή των ...
Μητρόπουλος: Να πούμε με εντιμότητα στο λαό ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο
«Πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα» ανέφερε ο ...
Μητρόπουλος: Αυτό είναι πακέτο εξόδου, όχι συμφωνίας
«Αυτά τα μέτρα δεν έχουν προηγούμενο» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ...
Μητρόπουλος: Το δημοψήφισμα είναι μονόδρομος
Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ...
Πρώην Έλληνας βουλευτής δίνει όλη του την περιουσία οικοιωθελώς για να μειωθεί το χρέος !
Όλη την ακίνητη περιουσία του, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, θέλει να ...
Μητρόπουλος απειλεί με εξεταστική υπουργούς της κυβέρνησης Παπαδήμου
Με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο απειλεί ο ...
Μητρόπουλος(ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση επιχειρεί να με αναγορεύσει σε φοροφυγά
«Πρόθεσή μου πάντα είναι να λάμψει η αλήθεια», αναφέρει σε σημερινή ...