Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 19C°,
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Παιδικοί Σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ. Όλα τα ονόματα
Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για τα παιδιά που βρίσκουν μια ...
ΟΑΕΔ: 2.200 προσλήψεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
Δύο χιλιάδες διακόσιες νέες θέσεις εργασίας για πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Μεγάλη κινητικότητα φοιτητών μέσω του προγράμματος «Erasmous +»

Μεγάλη κινητικότητα φοιτητών μέσω του προγράμματος «Erasmous +»
Μεγάλη κινητικότητα των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, μέσω του προγράμματος «Erasmus +» παρατηρήθηκε το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Πρυτανείας «η κινητικότητα των φοιτητών του Πανεπιστήμιου μας μέσω του προγράμματος Erasmus+ παρουσίασε μεγάλη αύξηση το τρέχον ακαδημαϊκό έτος στο σύνολο των δράσεων, που αφορούν τόσο σε φοιτητές όλων των επιπέδων όσο και στις μετακινήσεις του προσωπικού για επιμόρφωση και διδασκαλία.
Συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν συνολικά 333 άτομα (φοιτητές, ΔΕΠ και υπάλληλοι) από το Πανεπιστήμιό μας προς το εξωτερικό, παρουσιάζοντας αύξηση 19% από το προηγούμενο έτος 2013-2014 (288  άτομα), ενώ υποδεχτήκαμε 86 προπτυχιακούς αλλοδαπούς φοιτητές. Το σύνολο της επιχορήγησης που λάβαμε για το ακαδημ. έτος 2014-2015 ήταν 664.244,42 ευρώ, ενώ η φετινή επιχορήγηση αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ευρώ !
Το Πανεπιστήμιό μας κατέχει και μια πολύ τιμητική πρωτιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα το ΙΚΥ: για το χρονικό διάστημα 2007/2008 έως και 2013/2014, ανάμεσα σε όλα Ελληνικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ), κατετάγη πρώτο για την κινητικότητα φοιτητών στη δράση της πρακτικής άσκησης (Placements).
Μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος στη δράση αυτή 492 φοιτητές του Πανεπιστημίου μας (το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τους 92 εξερχόμενους φοιτητές), και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς κατέκτησε μια ευκαιρία για να συνεχίσει την καριέρα ή τις σπουδές του στο εξωτερικό. Οι αιτήσεις για την «Πρακτική Άσκηση» το 2015-16 λήγουν στις 11/9/2015.
Επίσης, το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στη νέα δράση του Erasmus+ «Διεθνής Κινητικότητα», που επεκτείνεται σε όλον τον κόσμο, πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, εγκαινιάζοντας μια ακόμα διάσταση στην επικοινωνία της έρευνας, της επιστήμης και της διδασκαλίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Βάσει της υποβληθείσας πρότασής μας στη συγκεκριμένη δράση, λάβαμε χρηματοδότηση για τη συνεργασία μελών ΔΕΠ του Ιδρύματός μας με πάνω από 30 ΑΕΙ σε 21 χώρες ανά την υφήλιο, η οποία και αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διεθνοποίηση, την εξωστρέφεια και την επικοινωνία, όχι μόνο συμμετέχουμε σθεναρά στους άξονες κινητικότητας μέσω του Erasmus+,αλλά επιθυμούμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ευκαιρίες και τα προφανή οφέλη που προσφέρει το πρόγραμμα, ιδίως για τους φοιτητές μας, και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα μας.
Στην προσπάθειά μας αυτή, και ενώ πολλές φορές υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης και υποτροφιών, βρίσκουμε εμπόδια στη μη ύπαρξη τωναπαιτούμενων διμερών συμφωνιών (μεταξύ του Ιδρύματός μας και των αντίστοιχων Πανεπιστημίων του εξωτερικού).
Για τον λόγο αυτόν, παρακαλούμε όλα τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου μας να εντάξουν στο πλαίσιο του Erasmus+ πιθανές συμφωνίες/συνεργασίες που ήδη έχουν με ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων είναι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και βοήθεια (τηλ.: 2610 996610, 2610 969028). 
Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καλή, αποδοτική και αισιόδοξη ακαδημαϊκή χρονιά!».
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Από σήμερα η διαδικασία για ενδοδημοτική κινητικότητα
Από σήμερα (Πέμπτη) και ως τις 6 Μαρτίου δήμοι και περιφέρειες της χώρας ...
Άρχεται η ενδοδημοτική κινητικότητα
Ξεκινά και επισήμως η ενδοδημοτική κινητικότητα, καθώς καθορίσθηκε η ...
Στις επάλξεις για τη διαδημοτική κινητικότητα η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Κάλεσμα για επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα απευθύνει η ΠΟΕ - ...
Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εγγραφές των φοιτητών στην Πάτρα
Με απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματοςΌπως αποφασίστηκε από τη ...
Νέος όρος: Εθελοντική κινητικότητα…
Ο «βομβαρδισμός» λέξεων και περιγραφών συνεχίζεται από το επιτελείο ...
Αυτή είναι η σeξουαλική ζωή των Ελλήνων φοιτητών
Έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Κρήτης ...
Αυτή είναι η σεξουαλική ζωή των ελλήνων φοιτητών!
Έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Κρήτης ...
Μετεγγραφές φοιτητών: Διαβάστε αναλυτικά όλες τις αλλαγές
Επέκταση της διάταξης για τις μετεγγραφές των.. φοιτητών, λόγω κρίσης, ...
Πορεία φοιτητών στην ΕΡΤ - Συμπαραστέκονται στους υπαλλήλους του κρατικού καναλιού
Πορεία σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζομένους ...