Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Το Παράλογο: Ετήσια έκθεση Σεμιναρίων Κοσμήματος στο Συν Άπειρο
Από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από το ...
Μικρόκοσμοι: ομαδική έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος στην Eleni Marneri Galerie
Σκέψεις, ιδέες, παρατηρήσεις. Και ακόμη περισσότερο: συναισθήματα, ...
Symbols: έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος στην Τεχνόπολη
Η Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Κοσμήματος Jewellery Art Workers (J.A.W) παρουσιάζει την ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Το παράλογο: ετήσια έκθεση κοσμήματος από το ΣΥΝ ΑΠΕΙΡΟ

Το παράλογο: ετήσια έκθεση κοσμήματος από το ΣΥΝ ΑΠΕΙΡΟ

Από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από το χώρο του κοσμήματος και των παραστατικών τεχνών, συναντώνται στην Αθήνα, παρουσιάζοντας πρωτότυπες δημιουργίες, installations και performances, στη  στέγη του πολυχώρου κοσμήματος «ΣΥΝ ΑΠΕΙΡΟ», στον Κεραμεικό.

Θέμα των δράσεων είναι Το Παράλογο ενώ τελικό ζητούμενο είναι, συμμετέχοντες και κοινό να επαναδιαπραγματευτούν την έννοια του παραλόγου στις παρούσες συνθήκες, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Κεντρικό άξονα των εκδηλώσεων αποτελούν η έκθεση κοσμήματος και ένα διαδραστικό installation από την ομάδα των Σεμιναρίων Κοσμήματος στο Συν Άπειρο.Τα κοσμήματα, που κατασκευάστηκαν από τους συμμετέχοντες ειδικά για το θέμα, αποτελούν την προσωπική τους εκδοχή για το πώς βιώνουν το παράλογο και θα είναι προς πώληση σε συμβολικές τιμές. Η εγκατάσταση αφορά σε μέρος της έρευνας, που γίνεται στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Εικαστικών Εφαρμογών και έχει τίτλο «The Bauhaus Self-booth».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 17/9 με τη διάλεξη-δρώμενο της εικαστικού Λουκία Ρίτσαρντς (www.loukiarichards.de) και με ένα πάρτυ καλωσορίσματος. Η έκθεση θα λειτουργεί 17/09 19:00-24:00 και 18-20/09 12:00-24:00.

Την Παρασκευή 18/9 θα παρουσιαστεί η φιλοξενούμενη έκθεση κοσμήματος των SCHRAM & SANDHU (www.schram-sandhu.com), της δημιουργικής ομάδας που εκκινείται από τις καλές τέχνες και σχεδιάζει με έμφαση «στον παραλογισμό και την κλιμάκωση του λάθους». Την παρουσίαση της έκθεση των SCHRAM & SANDHU,που έρχονται από το Λονδίνο, θα κάνει η designer Laurie Schram, γνωστή για τις δημιουργίες της με θέμα το χρήμα.

Την ίδια ημέρα, θα λάβει χώρα η performance «Σχετικά με την ευτυχία...»  από τους Cat in the Bowl, μιας ομάδας ηθοποιών, σκηνοθετών, συγγραφέων, εικαστικών,που ζούν και δημιουργούν στην Αθήνα (catinabowltheatregroup.weebly.com) καθώς και το έργο του Γερμανού καλλιτέχνη Christoph Ziegler (www.christophziegler.com) “Moebling”, που θέτει υπό αμφισβήτηση τη σχέση μας με τα αντικείμενα και το οικείο μας περιβάλλον, τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων και τις λανθάνουσες φοβίες μας.

To Σάββατο 19/09, θα φιλοξενηθεί συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Εκπαίδευση και σύγχρονο κόσμημα στην Ελλάδα. Εμπειρίες, δυσκολίες και προοπτικές» στο χώρο –ΙΣΜΟΣ , στο Γκάζι. Η συζήτηση θα γίνει -κεκλεισμένων των θυρών-μεταξύ των εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης στην αργυγυροχρυσοχοία, από όλη την Ελλάδα και τα συμπεράσματα όπως και ενδεχόμενες κοινές δράσεις θα ανακοινωθούν μέσα στο Σεπτέμβρη.

Το τετραήμερο εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20/09 με ένα special event. Σε αυτό θα παρουσιαστούν οι χορηγοί μας.Επίσης θα γίνει η κλήρωση ενός τυχερού από όσους στήριξαν οικονομικά την προσπάθεια με ένα λαχνό “Be our Sponsor”, με δώρο ένα κόσμημα από το Συν Άπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συν Άπειρο διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2010 την Ετήσια Έκθεση των Σεμιναρίων Κοσμήματος. Αυτή αποτελεί σημείο σύγκλισης όλων των ομάδων των σεμιναρίων καθώς και αφορμή για συμπυκνωμένη προσπάθεια, συλλογική εργασία και άμεση επαφή με το κοινό. Η ομάδα των σεμιναρίων αναλαμβάνει όλα τα στάδια προετοιμασίας και διοργάνωσης, ως μέρος μιας βιωματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 - 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12.00-24.00
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ 21&22/09 18:00-21:00

Πέμπτη 17/09 - Ώρες λειτουργίας 19:00-24:00
19:00  Εγκαίνια της έκθεσης με διάλεξη-δρώμενο από την εικαστικό Λουκία Ρίτσαρντς www.loukiarichards.de
21:00  Absurd Party

Παρασκευή 18/09  - Ώρες λειτουργίας 12:00-24:00
19:00  Παρουσίαση από την Laurie Schram της έκθεσης κοσμήματος των SCHRAM&SANDHU, που φιλοξενείται από το Συν Άπειρο. www.schram-sandhu.com
21:00  Performances @ basement level από τους:
• Cat in the Bowl «Σχετικά με την ευτυχία...» Work in Progress Performance και
• Christoph Ziegler “Moebling”

Σάββατο 19/09 - Ώρες λειτουργίας 12:00-24:00
19:00  Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα: «Εκπαίδευση και σύγχρονο κόσμημα στην Ελλάδα. Εμπειρίες, δυσκολίες  και προοπτικές» στο χώρο –ισμός, Ευπατρίδων 17 & Τριπτολέμου, Γκάζι, Αθήνα

Κυριακή 20/09 - Ώρες λειτουργίας 12:00-24:00
19:00  Special event για τους χορηγούς μας

Δευτέρα 21/09 & Τρίτη 22/09 – Ώρες λειτουργίας 18:00-21:00
Έκθεση κοσμήματος


Λίγα λόγια για το ΣΥΝΑΠΕΙΡΟ

ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ

Για τους περισσότερους το κόσμημα θεωρείται ως ένα κατεστημένο προϊόν πολυτελείας. Όμως για το ΣΥΝ ΑΠΕΙΡΟ είναι ένα μέσο έκφρασης πέρα από το δεδομένο. Το Συν Άπειρο είναι ένας χώρος σε άμεση επαφή με το περιβάλλον του και έχει ως στόχο να αφήνει αποτυπώματα στην τρέχουσα  κοινωνική πολιτική και καλλιτεχνική στιγμή. Σε μια εποχή όπου η ίδια η ιστορία παραλογίζεται και βιώνοντας τα τελευταία χρόνια το άγχος της επιβίωσης και την ψυχολογική πίεση, επιλέχθηκε φέτος ως θέμα της έκθεσης το «Παράλογο». Μέρος της έρευνας υπήρξε, πώς αντίστοιχες συνθήκες οδήγησαν προπολεμικά και μεταπολεμικά στη διερεύνηση του παραλόγου από τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο και τον κινηματογράφο αλλά τελικό ζητούμενο είναι η έκθεση να αποτελέσει μια συνολική εμπειρία, όπου συμμετέχοντες και κοινό θα επαναδιαπραγματευτούν την έννοια στις παρούσες συνθήκες τόσο σε ατομικό όσο σε συλλογικό επίπεδο.

«Το Παράλογο είναι δυσαρμονία; πλούσιος αντίπαλος της στεγνής λογικής; γιορτή της ανατρεπτικής φαντασίας; ανεξερεύνητος τόπος σε ένα χαμένο χάρτη; άνοιγμα παράλληλου δρόμου δίπλα στο χάσμα της γλωσσικής επικοινωνίας; ξεγύμνωμα του πολιτικά φοβικού λόγου; βγάλσιμο γλώσσας στο συνετό μηχανικό τρόπο ζωής; ποιητικός αναστοχασμός στην ανθρώπινη κατάσταση; αναζήτηση μίας νέας ηθικής; ανιχνευτής μετάλλου ελευθερίας; Ή κάτι άλλο;»

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Λαϊκή Τέχνη - Σύγχρονη Ματιά: Δημιουργικός Διαγωνισμός Σχεδίου Κοσμήματος από την ΚΚ Jewelry Lab
Η ΚΚ Jewelry Lab προκηρύσσει τον ανοιχτό διαγωνισμό σχεδίου κοσμήματος με ...
Εργαστήρια ασημένιου κοσμήματος στο Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη
Το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη διοργανώνει από τις 22 Νοεμβρίου 2014 έως 15 ...
Σεμινάριο σύγχρονου κοσμήματος στην el.marnerigalerie
Η el.marnerigalerie, η πρώτη γκαλερί Σύγχρονου κοσμήματος στην Ελλάδα, ...
A Jewel Made In Greece: Έκθεση δημιουργικού κοσμήματος στο Grand Resort Lagonissi
Από τις 7 Ιουλίου  μέχρι τις 17 Αυγούστου 2014,  η ομαδική έκθεση ...
Εργαστήρια στο πλαίσιο της Έκθεσης Σύγχρονου Εικαστικού Κοσμήματος στην Τεχνόπολη
Η Έκθεση Σύγχρονου Εικαστικού Κοσμήματος στην Τεχνόπολη διοργανώνει ...
Εποχές: έκθεση καπέλου και κοσμήματος στο Vault
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την έκθεση καπέλου και κοσμήματος, με τίτλο ...
Το Ενώτιον: έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος στο Popeye Loves Olive
Το Popeye Loves Olive παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος, ...
Τριήμερο workshop κοσμήματος, στην Ύδρα
Το εργαστήριο metalloδιοργανώνει τριήμερο Workshop Κοσμήματος από Papier Macheστην ...
Έκθεση κοσμήματος στη γκαλερί Andreas Melas and Helena Papadopoulos
Η γκαλερί Andreas Melas & Helena Papadopoulos έχει την χαρά να φιλοξενήσει δύο ...