Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015: Το πρόγραμμα
Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) σε ...
S-exit από το Χοροθέατρο aleajactaest στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα
Το Χοροθέατρο aleajactaest παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Έκφραση ...
«Έκφραση Αθήνα 2014»: Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ομάδες θεάτρου και χορού
Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) σε ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

3ο Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015: Πρόσκληση ενδιαφέροντος

3ο Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015: Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούν για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015, ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2015, με παραστάσεις θεάτρου και χορού στον ανοιχτό θεατρικό χώρο του λόφου του Στρέφη.

 

«Περισσότερο παρουσία παρά αναπαράσταση,

περισσότερο μοίρασμα παρά διαμεσολαβημένη εμπειρία,

διαδικασία παρά αποτέλεσμα».

Hans-Thies Lehmann

 

Η θεματική του φετινού φεστιβάλ κινείται στους άξονες Παρουσία – Μοίρασμα – Διαδικασία. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της σχέσης ανάμεσα στα διαφορετικά είδη τέχνης (θέατρο, περφόρμανς, χορός, εικαστικά, μουσική, τεχνολογία) στο δημόσιο-ανοικτό χώρο του λόφου του Στρέφη, με σκοπό την προαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου με τον πολίτη, τον περαστικό, τον κάτοικο κ.λ.π.

 

Το φεστιβάλ αφορά στην παρουσίαση νέων δημιουργιών θεατρικών και χορευτικών σχημάτων. Το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. (I.T.I.) θα ορίσει μία επιτροπή επιλογής των συμμετεχουσών ομάδων για το φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015 και για τις ομάδες θεάτρου ή χορού οι οποίες θα συμμετάσχουν κατόπιν επιλογής θα αναλάβει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την άρτια παρουσίαση των παραστάσεών τους, ενώ ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. θα αναλάβει την προβολή της φετινής διοργάνωσης Έκφραση Αθήνα 2015.

 

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν ύστερα από την ανοικτή πρόσκληση και την τελική επιλογή από την κριτική επιτροπή, θα παρουσιάσουν το έργο τους στο παραπάνω πλαίσιο ανοικτού διαλόγου.

 

Το φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015 αποσκοπεί σε μία συστηματική οργάνωση, που συνιστά, ήδη για τρίτη χρονιά, την υποδομή για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία πάντα με το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. (ITI) αλλά και την ανάδειξη-επαναδραστηριοποίηση ανοικτών-υπαίθριων χώρων του αστικού ιστού στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

 

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν εταιρείες/ομάδες θεάτρου, χορού, περφόρμανς που μπορούν να παρουσιάσουν νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες και παραστάσεις διάρκειας έως 90 λεπτά, με απλές τεχνικές προδιαγραφές.

 

Το Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα ενισχύει την ήδη σημαντική εικόνα του Δήμου Αθηναίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του πολιτιστικές δραστηριότητες ανοιχτού χώρου. Παράλληλα, ενισχύεται η επικοινωνία του πολιτιστικού προϊόντος στους δημότες των Αθηνών και προβάλλεται η δυναμική παρουσίαση νέων δημιουργιών των παραστατικών τεχνών στους επισκέπτες της Αθήνας.

 

Ήδη το Φεστιβάλ «Έκφραση Αθήνα» απέκτησε το 2015 το EFFE Festival Label από το Πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe. Πρόκειται για μια νέα Ευρωπαϊκή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε προσφάτως και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή καλλιτεχνικά/πολιτιστικά Φεστιβάλ τα οποία έχουν ως γνώμονα τη  δέσμευση στις τέχνες και τις κοινότητές τους. Με γνώμονα την προώθηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων Φεστιβάλ, το EFFE είναι ένα νέο δίκτυο που συνδέει Κομβικά Σημεία, Πολιτιστικά Δίκτυα και Φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

 

1.Συμπληρώνετε τη Φόρμα Δήλωσης Ενδιαφέροντος, με όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.

2.Στέλνετε τη Φόρμα Δήλωσης Ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά και εμπρόθεσμα στη διεύθυνση office@hellastheatre.gr.

3.Τυπώνετε και στέλνετε ταχυδρομικά και εμπρόθεσμα στη διεύθυνση του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. Ο πλήρης φάκελος μπορεί επίσης να κατατεθεί αυτοπροσώπως στα γραφεία του Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. στη διεύθυνση: Πειραιώς 206 (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), Τ.Κ. 17778, Ταύρος, ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 12:30-16:00.

4.Ανεβάζετε το βίντεο με κωδικό προστασίας στο www.vimeo.com ή και youtube.com και σημειώνετε στη φόρμα το σύνδεσμο (link) του βίντεο και τον κωδικό προστασίας. Αν δεν έχετε ηλεκτρονικό αρχείο του οπτικού υλικού σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.

5.Η αίτηση θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον/την/τους καλλιτέχνη/καλλιτέχνες και με υπογραφή νόμιμου εκπροσώπου και σφραγίδα στην περίπτωση Εταιρείας Θεάτρου ή Χορού.

 

Οι ενδιαφερόμενες Εταιρείες/Ομάδες Θεάτρου, Χορού, Περφόρμανς θα πρέπει να υποβάλουν στα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου του Δ.Ι.Θ. (Πειραιώς 206, 17778, Ταύρος)

 

Υποβολή δήλωσης δυνατότητας συμμετοχής & DVD/VIDEO από Παρασκευή 28 Αυγούστου έως Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, ώρες γραφείου (12.30-16.00)

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσίαση παραστάσεων Θεάτρου/Χορού/Περφόρμανς: Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στον ανοικτό θεατρικό χώρο του λόφου του Στρέφη

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η Μελίνα Ασλανίδου στη λήξη του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
Mε τη μουσική παράσταση της Μελίνας Ασλανίδου «Τέσσερεις Κύκλοι ...
Οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης 2015
Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης φιλοξενεί τις Εκκλησιάζουσες, του Αριστοφάνη, ...
«Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου, τον χειμώνα στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση
Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Μολιέρου, ο πάντα επίκαιρος ...
Βερενίκη του Jean Racine από την Εταιρεία Θεάτρου Dot και τον Θέμελη Γλυνάτση στο Φεστιβάλ Αθηνών 2015
Ο Θέμελης Γλυνάτσης και η Εταιρεία Θεάτρου Dot παρουσιάζουν στο πλαίσιο ...
2ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
Από τις 21 Aυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015 η Ερμιονίδα υποδέχεται το ...
Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2014
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ...
6ο Φεστιβάλ ΛΕΑ στην Αθήνα
Το Φεστιβάλ Λογοτεχνία εν Αθήναις (Φεστιβάλ ΛΕΑ), δίνει ραντεβού, για 6η ...
37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: πρόσκληση ενδιαφέροντος
Το 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από ...
5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου
Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Ελλάδα είναι γεγονός και ...