Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Αποχώρησε η Αριστερή Πλατφόρμα απο την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ
 Την παραίτησή τους από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ...
Λεουτσάκος: Δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα
«Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα» δήλωσε το στέλεχος της ...
«Καρφί» για το Βαρουφάκη
Στον πρωθυπουργό χρεώνει η Αριστερή Πλατφόρμα την υπουργοποίηση του ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Προεκλογικά «μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ

Προεκλογικά «μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ

Αρχίζουν να βγαίνουν τα «μαχαίρια» σιγά- σιγά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει εκλογών.

Οι κάλπες κατά πάσα πιθανότητα θα στηθούν το φθινόπωρο και τόσο οι υποστηρικτές του Προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, όσο και αυτοί της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, παίρνουν τα όπλα τους.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, κάνει λόγο για ΣΥΡΙΖΑ χωρισμένο στα τρία, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, βάλλει κατά των διαφωνούντων και ο Στάθης Λεουτσάκος, δεν παραλείπει να… σηκώσει το γάντι.

«Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για εκλογές», λέει την ίδια ώρα, μέσω του Αθήνα 984 η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Τόνισε πως η ψήφος εμπιστοσύνης έχει πέσει στο τραπέζι, ενώ για το ενδεχόμενο οι διαφωνούντες να απέχουν από την ψηφοφορία τόνισε πως αυτό δε μπορεί να βαφτιστεί στήριξη.

Παππάς: Προτείνουν μνημόνιο και δραχμή

Ειδικότερα, έντονη κριτική στους διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και απορρίπτει σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σημειώνοντας ότι «όσοι ονειρεύονται σενάρια λύσεων πίσω από την πλάτη του λαού ας συνεχίσουν να το κάνουν μόνοι τους».

«Η κατάσταση του ερμαφροδιτισμού, "στηρίζω καταψηφίζοντας", δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» τονίζει ο κ. Παππάς στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών την Τρίτη, ενώ παράλληλα «καρφώνει» την Αριστερή Πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι «προτείνει Μνημόνιο και δραχμή». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Αριστερή Πλατφόρμα, τονίζει:

«Λυπάμαι που θα το πω και οι σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα έπρεπε να ντρέπονται να το πουν. Προτείνουν συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ . Δηλαδή συμφωνία και δάνειο με τους εταίρους για τη μετάβαση σε νέο νόμισμα. Με απλά λόγια προτείνουν Μνημόνιο και δραχμή . Σε αυτό το σενάριο, το οποίο ήταν το σχέδιο Σόιμπλε, όπως γνωρίζει ο σύντροφος Λαφαζάνης , τα πράγματα για τις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά θέλει να εκπροσωπεί θα ήταν σαφώς χειρότερα».

Επιπλέον, σημειώνει: «Αν ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός Ασφαλίσεων και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων;».

Λεουτσάκος: Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα

«Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα» δήλωσε το στέλεχος της «Αριστερής Πλατφόρμας» Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του «MEGA».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «megatv.com» ο κ. Λεουτσάκος επισήμανε: «Εμείς δεν θέλουμε μνημόνια με κανένα νόμισμα. Τα μνημόνια είναι τεχνογνωσία άλλων κομμάτων και δυστυχώς έγινε και από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ . Λέω δυστυχώς από μεγάλο μέρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικός φορέας δεν έχει πάρει καμία απόφαση στήριξης μνημονίων».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα, ενώ επικαλούνται όλοι τον ΣΥΡΙΖΑ σαν πολιτικό φορέα ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν βάλει στον κατάψυξη. Μεγάλες πολιτικές επιλογές συζητούνται είτε με τη μορφή της διαρροής από του Μαξίμου είτε με τη μορφή κυβερνητικών στελεχών αξιόλογων χωρίς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν συζητήσει, να έχουν αποφασίσει, να έχουν σχεδιάσει, καμία μα καμία από αυτές τις επιλογές».

Ο κ. Λεουτσάκος επισήμανε πως «όταν δεν κουβεντιάζει ένα κόμμα που θεωρείται ότι στηρίζει μια κυβέρνηση σημαίνει ότι το κόμμα αυτό το έχεις καταργήσει, το έχεις ακυρώσει».

Υποστήριξε δε, ότι «ο ρεαλισμός δεν είναι τα μνημόνια, τα μνημόνια είναι η καταστροφή της χώρας, είναι η υποταγή της χώρας, τα μνημόνια οδηγούν στην ύφεση και αυτό το μνημόνιο θα βαθύνει την ύφεση, θα βαθύνει τη λιτότητα» και σημείωσε: «Σε αυτά τα μνημόνια πρέπει να αντισταθούμε και πρέπει να αντισταθούμε με ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα για να τα ανατρέψουμε».

«Εμείς τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας θα την υπερασπιστούμε μέχρι τέλους», είπε. Επισήμανε πάντως, ότι «δεν υπάρχει καμία πρόταση ακόμα, όταν έρθει η πρόταση θα το κουβεντιάσουμε, μνημόνια εμείς δεν υπηρετούμε, όχι από εμμονή ή ιδεοληψία αλλά επειδή βυθίζουν στην καταστροφή του τόπου, μετατρέπουν τη χώρα μας σε μια νεοαποικία».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ανεξαρτητοποιούνται πάνω απο 20 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας
Πάνω από είκοσι βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα θα ...
Χαϊκάλης: Θα έπρεπε προεκλογικά να ήμασταν πιο φειδωλοί
Θα  έπρεπε προεκλογικά «να ήμασταν πιο φειδωλοί» καθώς τόσο από τον ...
Λαφαζάνης: Αν η κυβέρνηση ταυτιστεί με μνημόνια δεν θα βρει μόνο εμένα απέναντι αλλά και τoν ΣΥΡΙΖΑ
«Αν η κυβέρνηση ταυτιστεί αμετάστρεπτα με νέα και παλιά μνημόνια και ...
Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ
Έτοιμοι για ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα στελέχη της ...
Τσίπρας: «Η Ελλάδα έπαψε να εκτελεί εντολές και να εφαρμόζει μνημόνια»
«Όσοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο μέχρι τον Ιούνιο θα διαψευστούν» ...
Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια, αλλά τις δανειακές συμβάσεις
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια. Αναγνωρίζουμε τις δανειακές ...
Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το Μνημόνιο σε μία νύχτα
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους ...
Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να μη βγούμε από το μνημόνιο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κτίσει πολιτική σταδιοδρομία με το μνημόνιο, δεν θέλει ...
ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα «Όχι» στο μνημόνιο και μετά «Όχι» στον ναζισμό
«Για την επέτειο του «Όχι» o ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα «Όχι» στο μνημόνιο και ...