Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 4C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Διήμερο σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Πωλίνα Κρεμαστά στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί υποδέχεται την Πωλίνα Κρεμαστά για ένα ...
Πρόγραμμα μαθημάτων στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 ξεκινούν οι εγγραφές για τα μαθήματα χορού στο ...
Actual wording από την ομάδα χορού Carnation στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο παρουσιάζει την παράσταση Actual wording, ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Ερευνητικό πρότζεκτ DRafting Togetherness: Ανοιχτό κάλεσμα στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί

Ερευνητικό πρότζεκτ DRafting Togetherness: Ανοιχτό κάλεσμα στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί

Η κρίση στην Ελλάδα έχει θέσει τόσο σημαντικά ζητήματα αλληλεγγύης, όσο και την ανάγκη για νέους τρόπους με τους οποίους να ζούμε, να σκεφτόμαστε και να μαθαίνουμε μαζί. Οι ευρωπαϊκές ρητορικές της ενοχής και της επίρριψης ευθυνών αντανακλούν αυτή την έλλειψη μιας κοινής πρακτικής. Στο τέλος όμως όλοι καθόμαστε στην ίδια βάρκα. Τώρα, το πρώτο ερώτημα δεν είναι ποιος κυβερνά τη βάρκα, αλλά πώς θα την κρατήσουμε σε λειτουργία, πώς θα μείνει αδιάβροχη σε μια εποχή όπου οι παλίρροιες γίνονται όλο και υψηλότερες, από ό,τι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε. Έτσι, το ερώτημα δεν είναι πια, ποιοι είναι αυτοί που κατευθύνουν (ποιος είναι ο καπετάνιος;) και ποιοι είναι αυτοί που ονομάζονται παρασιτικοί (τυφλοί επιβάτες), αλλά πώς να κατασκευαστεί μια βάρκα που θα μπορεί να αντιμετωπίσει θυελλώδεις καιρικές συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής κρίσης; Θα θέλαμε να ερμηνεύσουμε αυτήν την ερώτηση όχι μόνο μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά δημιουργώντας μία σχεδία από κοινού.

 

Οι Silke Bake (D), Ash Bulayev (US), Ζωή Δημητρίου (GR), και Peter Stamer (D), είμαστε καλλιτέχνες από το χώρο των παραστατικών τεχνών και θέλουμε να διεξάγουμε την πρώτη φάση του ερευνητικού μας έργου για τη δημιουργία μιας κοινότητας, στη Σύρο τον Αύγουστο του 2015. Σε μια σειρά από συναντήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί και στην Ερμούπολη, θέλουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία πλωτών κατασκευών το 2016.

 

Θα θέλαμε να καλέσουμε όσους ενδιαφέρονται για το εγχείρημα, ντόπιους κατοίκους, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, πολίτες για μια συνάντηση, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 στις 21:00 στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί για να ανταλλάξουμε σκέψεις, ιδέες, κίνητρα. Το να ανακαλύψουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα αφήνοντας πίσω τις ρουτίνες μας, παρακάμπτοντας δεδομένες γνώσεις, κατακτώντας νέους τρόπους ιδιοποίησης και ανταλλαγής αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της περιπέτειας μας - και είναι αυτό το είδος της περιέργειας που θα θέλαμε να έχουν όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν.

 

Επίσης, θα θέλαμε στις 6 Αυγούστου 2015 (ή μία από τις επόμενες ημέρες) να κάνουμε το πρώτο μας ταξίδι στην παραλία και να δούμε πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε την αρχική μας ιδέα –την κατασκευή σχεδίας- στο συγκεκριμένο πλαίσιο. Η μεθοδολογία μας προϋποθέτει να ξεκινήσουμε από το περιβάλλον εργασίας, να χρησιμοποιήσουμε τα υλικά που θα βρούμε, να κατασκευάσουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε, να λάβουμε υπόψη την πραγματικότητα και τις συνθήκες που μας περιβάλλουν ώστε να παράγουμε τη γνώση, τις δεξιότητες και την ευφυΐα που απαιτείται για να δουλέψουμε μαζί.

 

Σε αυτή την ερευνητική φάση το καλοκαίρι του 2015, θέλουμε να εξοικειωθούμε με τις πραγματικές συνθήκες που έφερε η κρίση στην Ευρώπη και να αναπτύξουμε πρακτικές μεθόδους συνεργασίας που να βασίζονται στις εξής υποθέσεις:

 

- Με την εφαρμογή ενός συγκεκριμένου στόχου, αυτού της συνεργασίας, δημιουργούμε συνθήκες συναδελφικότητας και κοινότητας χρησιμοποιώντας ως μέσα συγκεκριμένα καλλιτεχνικά εργαλεία.

 

- Με τη διαπραγμάτευση του τι χρειάζεται για να κατασκευάσει κανείς μια σχεδία που να επιπλέει, μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με τις τεχνικές και τις πρακτικές μας, παρά από όσα μας παρέχουν οι πολιτικές ρητορικές.

 

- Δουλεύοντας με μια κοινωνικά, πολιτισμικά και επιστημονικά ετερογενή ομάδα ανθρώπων, καταλαβαίνουμε περισσότερα για τις πολιτικές διαδικασίες από το να ακούμε τους λεγόμενους ιθύνοντες.

 

- Με την από κοινού εκμάθηση, δίνουμε ο ένας τον άλλον την ευκαιρία να ξεπεράσει την αλαζονεία εκείνων που φαίνεται να γνωρίζουν καλύτερα και την άγνοια όσων προτιμούν να απέχουν.

 

Καθώς μας οδηγεί η πεποίθηση ότι οι κοινές πρακτικές ασκούν τη δημοκρατία και την αγωνιστική συντροφικότητα, επιθυμούμε το έργο αυτό να καταλάβει μια αξιοσημείωτη θέση σχετικά με τις προκλήσεις που επιβάλλει η οικονομική κρίση στη σύγχρονη Ευρώπη, στην Ελλάδα και στους πολίτες της.

 

Η δράση υποστηρίζεται από το Bundeskanzleramt της Αυστρίας και το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Σεμινάριο Φωτογραφίας με τον Daniel Santos στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί παρουσιάζει το σεμινάριο φωτογραφίας Basic ...
Το αίμα του ποιητή του Ζαν Κοκτώ, προβολή ταινίας στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί,
Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, θα προβληθεί η ταινία «Το αίμα του ποιητή», ...
Protocolo: Χοροθεατρική παράσταση στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση ...
7+1 Community Dance στην Ερμούπολη της Σύρου
Το Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί ...
Σεμινάριο Χορού
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί φιλοξενεί την ομάδα χορού Carnation οι οποίοι θα ...
Σεμινάριο Subbody Butoh στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί διοργανώνει ένα σεμινάριο Subbody Butoh με τον ...
Σεμινάριο τεχνικής χορού με την Ιωάννα Παρασκευοπούλου στη Σύρο
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί διοργανώνει σεμινάριο τεχνικής χορού με ...
Σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο
Το Κέντρο Χορού Ακροποδητί στη Σύρο διοργανώνει το σεμινάριο ...
Dance Fest akropoditi 2013 στη Σύρο
Το Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας και το Χοροθέατρο ...