Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 2C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Γεωργιάδης: Μπορεί να δεχόταν η κυβέρνηση το πρόσωπο που θα πρότεινε ο Τσίπρας για ΠτΔ
Δεν απέκλεισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ...
Μαριάς: Η κυβέρνηση είναι όμηρος στις αποκαλύψεις της ΧΑ
«Η κυβέρνηση είναι πλέον όμηρος στις ενδεχόμενες αποκαλύψεις της ΧΑ» ...
Βορίδης για Χρυσή Αυγή: Παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο
Η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με οποιοδήποτε κατασταλτικό ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Βορίδης: Μην μας επιτιμάτε όταν στηρίζετε σε μας την ύπαρξη της κυβέρνησή σας

Βορίδης: Μην μας επιτιμάτε όταν στηρίζετε σε μας την ύπαρξη της κυβέρνησή σας

  Να λύσει το ζήτημα της πλειοψηφίας της, κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης,επισημαίνοντας το «τεράστιο πολιτικό πρόβλημα» του κυβερνώντος κόμματος και την παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών επί του νομοσχεδίου για την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων, ο Μάκης Βορίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι έρχεται κάθε φορά στη Βουλή να αναζητήσει την πλειοψηφία και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα να απευθύνεται επικριτικά προς εκείνους στους οποίους στηρίζεται η ύπαρξη της κυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να μας επιτιμάτε, όταν οι ίδιοι υπερβαίνουμε εαυτούς όπως έγινε στο προηγούμενο νομοσχέδιο, που ψηφίσαμε να αυξηθεί ο ΦΠΑ, που εμείς είχαμε μειώσει, που ψηφίσαμε την έκτακτη εισφορά, που ψηφίσαμε την φορολόγηση των νησιών, όταν εμείς είχαμε πετύχει την διατήρηση του φορολογικού συντελεστή στα νησιά. Δεν μπορεί να ακούμε αντιμνημονιακές κορώνες. Να έρχεστε με σεμνότητα απέναντι στο Σώμα», είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Τέλος, είπε πως δεν έχει υπάρξει ποτέ σε αιτιολογική έκθεση νομοσχεδίου ότι αυτό έρχεται για ψήφιση γιατί είναι το μοναδικό κείμενο που έχει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών, ζητώντας την απόσυρση αυτής της παραδοχής. «Δεν μπορούν να έρχονται τέτοιες αιτιολογικές εκθέσεις, γιατί αναιρούν την βασική αντίληψη για την εθνική κυριαρχία του νομοθετικού Σώματος», κατέληξε ο κ. Βορίδης.