Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 16C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Γεροβασίλη: Τη Σαββαϊδου δεν τη δίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση
Στο θέμα η γγ Εσόδων, Κατερίνας Σαββαϊδου, αναφέρθηκε η κυβερνητική ...
Γεροβασίλη: Εκλογές στις 20/9 για να επανάλθει η σταθερότητα και η κανονικότητα στη χώρα
Την εκτίμησή της ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου, παρά το ...
Γεροβασίλη: Οι εκλογές δεν χρησιμεύουν σε τίποτα και δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης
«Οι εκλογές δεν είναι χρήσιμες αυτή τη στιγμή και δεν είναι και στις ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Γεροβασίλη: Eνδεχομένως να πάμε σε εκλογές όταν χρειαστεί

Γεροβασίλη: Eνδεχομένως να πάμε σε εκλογές όταν χρειαστεί

«Eνδεχομένως να πάμε σε εκλογές όταν χρειαστεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε σημερινή της συνέντευξη στον ρ/σ Alpha 98.9, ενώ προσέθεσε πως δεν είναι χρήσιμες οι εκλογές, αυτήν την χρονική στιγμή καθώς εξελίσσεται η διαδικασία, προκειμένου να συνάψει η χώρα συμφωνία.

Αναφορικά με τις προαναγγελθείσες από τον Πρωθυπουργό κομματικές διαδικασίες τον Σεπτέμβριο και αμέσως μετά προσφυγή στις κάλπες, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχουν δύο απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ», οι οποίες ναι μεν υπήρχαν ανέκαθεν, αλλά «αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα» το οποίο θα συζητηθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες του κόμματος.

«Εφόσον αυτά συζητηθούν με ευρύ δημοκρατικό, συλλογικό διάλογο θα δούμε πως θα πορευθούμε. Καταλαβαίνω ότι είναι μια δυναμική διαδικασία όλο αυτό το οποίο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολύ πυκνά πολιτικά ζητήματα έντονα, τα οποία θα πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Μέσα, λοιπόν απ' όλο αυτό ενδεχομένως , να πάμε στις εκλογές όταν χρειαστεί» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν το διαζύγιο των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτο, καθώς η διαφορά μεταξύ των δυο πλευρών είναι στρατηγική, δηλαδή, το «ρήξη δραχμή» και «ευρώ με επώδυνα μέτρα», δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τρόπος να γεφυρωθούν», είπε ότι «πιθανόν να είναι και έτσι, αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα το προαποφασίσω».

«Υπάρχει μια άποψη η οποία ακολουθείται από την κυβέρνηση και ακολουθείται και από την πλειοψηφία, η οποία λέει ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τη χώρα από μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση», στην οποία θα μπορούσε να βρεθεί η χώρα χωρίς τη σύναψη της συμφωνίας, ως αναγκαία προτεραιότητα, χωρίς να είναι χαρούμενος κανείς για όλο αυτό» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην αποστροφή του κ . Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς», η κ. Γεροβασίλη είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς , οι οποίοι μέσα από τις διαφωνίες μας τόσα χρόνια έχουμε συστρατευτεί. Επομένως, σήμερα εάν εξακολουθήσουν να υπάρχουν δυο διαφορετικές στρατηγικές , δυο διαφορετικές απόψεις πραγματικά θα είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος . Ίσως θα είναι αδύνατος. Επομένως, όπως και εσείς λέτε , είναι δυο διαφορετικές αντιλήψεις που σήμερα συγκρούονται , αλλά συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι

Απαντώντας δε, στην δημοσιογραφική παρατήρηση για «απογοήτευση και ιδεολογική προσβολή του Πρωθυπουργού», η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «το να ακούγονται φωνές με προχειρότητα, με ένα σκέτο «όχι», χωρίς να υπάρχει αντιπρόταση, η οποία να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη και ταυτόχρονα αυτό να μπαίνει σε μέτρηση, ποιος έχει την περισσότερη αγωνία , ποιός είναι περισσότερος αριστερός , προφανώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

Ερωτηθείσα για δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρωθυπουργό να διαπραγματευόταν δάνειο 10 δις ευρώ, για να υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα στήριξης εξόδου από το ευρώ, όσο και για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, ο οποίος λέει ότι «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξέταση ενός σχεδίου Β'», αλλά και για τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε «ο Πρωθυπουργός έχει ανοιχτά μιλήσει για το σχέδιο με βάση το οποίο διαπραγματεύτηκε ο ίδιος και η διαπραγματευτική ομάδα σε όλη αυτή τη διαδικασία. Από εκεί και πέρα, το τι έχει συζητηθεί , ποιος το έχει προτείνει κτλ, είναι θέματα τα οποία ενδεχομένως, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να απαντήσει όταν και εφ' όσον χρειασθεί».

Εκτίμησε ότι στην αποψινή ψηφοφορία «πιθανόν κάποια «παρών» να γίνουν ναι», διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια έκβαση δεν θα είναι αποτέλεσμα «πολιτικού μασάζ», αλλά μάλλον συνειδητοποίησης εκ μέρους ορισμένων βουλευτών συνεπικουρούντος και του χρόνου ότι «σε αυτή τη φάση δεν υπήρχε εναλλακτική».

«Επομένως, χρειαζότανε και μια συζήτηση για να αντιληφθεί κάποιος εάν αυτό που ήταν λάθος επιλογή ή εάν ήταν υποχρεωτική επιλογή» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία με δεδομένο ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει εκ νέου, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε «δεν είμαι εγώ αυτή , η οποία θα κάνω συστάσεις για το ποιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία . Προφανώς είναι ένα θέμα το οποίο θα αντιμετωπισθεί . Και νομίζω ότι και αυτό μπορεί να αντιμετωπισθεί με τον ίδιο τρόπο, ψύχραιμα και με συζήτηση» .

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Συνάντηση Γεροβασίλη με κλιμάκιο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών
Θέματα σχετικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες συζήτησαν κατά την ...
Γεροβασίλη: Κανένα θέμα με την εκταμίευση των 2 δισ.
Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει θέμα με την εκταμίευση της δόσης των 2 ...
Γεροβασίλη: Αν δεν ληφθούν μέτρα, το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει ως το 2018
"Το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και εάν δεν ληφθούν μέτρα, θα ...
Γεροβασίλη: «Μεγάλο εθνικό ζήτημα» το χρέος
Μεγάλο εθνικό ζήτημα χαρακτήρισε το χρέος, η κυβερνητική εκπρόσωπος ...
Γεροβασίλη: Ευκαιρία για σημαντικές επαφές η παρουσία του Τσίπρα στη ΓΣ του ΟΗΕ
Ευκαιρία για πολλές συναντήσεις στο πλαίσιο της πολυδιάστατης ...
Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής, δήλωσε η ...
Γεροβασίλη: Οι συνεργασίες απαιτούν κοινούς στρατηγικούς στόχους
Στο θέμα των συνεργασιών αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα ...
Γεροβασίλη: Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με τις διαφορετικότητες
 "Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με τις διαφορετικότητες και να ...
Κυβερνητική διάψευση για δημοσιεύματα περί νέων εκλογών
Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν δημοσιεύματα που φέρουν τον ...