Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Βίκτωρα Ρέστη
Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη. Ο ...
Ποινική δίωξη σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη-Κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση Ρέστη
Κακουργηματική κατηγορία για ηθική αυτουργία σε αρπαγή και σε ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Βολές κατά της Εισαγγελίας για την ποινική δίωξη σε βάρος του Βίκτωρα Ρέστη

Βολές κατά της Εισαγγελίας για την ποινική δίωξη σε βάρος του Βίκτωρα Ρέστη

Με βολές για τη "νομική κατάρτιση" της εισαγγελέα που επόπτευσε την έρευνα σε βάρος του εντολέα του Βίκτωρα Ρέστη, αλλά και κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη "διαρροή" στον Τύπο στοιχείων της υπόθεσης, απαντά, με ανακοίνωση του, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση που σχηματίστηκε σε βάρος του εφοπλιστή.

Ο κ. Δημητρακόπουλος με καυστικό τόνο υποστηρίζει πως θα ζητήσει από τα ΜΜΕ αντίγραφο του πορίσματος της εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη, βάσει του οποίου ασκήθηκε σε βάρος του κ. Ρέστη ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, μιας και οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν το έλαβαν από την Εισαγγελία. Ζητά, επίσης, να διενεργηθεί έρευνα στην Εισαγγελία για τη διαρροή του απόρρητου υπηρεσιακού εγγράφου στον Τύπο.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο συνήγορος του εφοπλιστή τονίζει πως ο εντολέας του "ουδεμία σχέση έχει με τις πράξεις που του αποδίδει το εισαγγελικό πόρισμα", χαρακτηρίζει το υλικό της επίμαχης "βορβορώδους δικογραφίας" ως "συνένωση ετερόκλητων υποθέσεων αρμοδιότητας πλημμελειοδικείου" και τονίζει πως αυτό θα αποδειχθεί όταν κριθεί η υπόθεση από "τους Έλληνες δικαστές". Υποστηριζει, ακόμα, πως ο κ. Ρέστης απασχολεί στις επιχειρήσεις και τα πλοία του "πάνω από 3000 εργαζομένους", ότι " εισάγει πολύτιμο συνάλλαγμα εκατοντάδων εκατομμυρίων στη χώρα" και τέλος ότι έχει "μοναδική φιλανθρωπική και κοινωνική δράση"

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:

«Σε μια περίοδο, που οι θεσμοί δοκιμάζονται λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι πολίτες ελπίζουν ότι η Δικαιοσύνη θα εξακολουθήσει να εγγυάται το Κράτος Δικαίου. Χτες κατακλύσθηκαν τα Μ.Μ.Ε. με το πόρισμα «καταπέλτη» της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη κατά του Βίκτωρος Ρέστη. Το συγκεκριμένο εισαγγελικό πόρισμα, καίτοι το αναζήτησα στην Εισαγγελία Αθηνών, δεν μου εδόθη. Σκέπτομαι να κάνω αίτηση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, που έχει εξαιρετικό νομικό ρεπορτάζ, για να μου χορηγηθεί αντίγραφο του πορίσματος, προκειμένου να ασκηθούν τα δικονομικά δικαιώματα του κ. Ρέστη, προς δόξαν του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας!!!

Η ποινική προδικασία χαρακτηρίζεται από μυστικότητα, το εισαγγελικό πόρισμα είναι απόρρητο υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίον διέρρευσε στον Τύπο και δεν εδόθη στους συνηγόρους υπερασπίσεως!!! Δέον να επισημανθεί ότι όλοι οι δημοσιογράφοι αναφέρονται στο πόρισμα της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη.

Η Εισαγγελία του Α.Π. έχει νομική υποχρέωση να διερευνήσει, πώς έγινε η διαρροή του άνω απόρρητου υπηρεσιακού εγγράφου.

Επί της ουσίας της υποθέσεως : ουδεμία σχέση έχει ο κ. Βίκτωρας Ρέστης με τις πράξεις, που  του αποδίδει το Εισαγγελικό Πόρισμα και αυτό θα αποδειχθεί, όταν η υπόθεση θα κριθεί από τους Έλληνες Δικαστές. Ουδείς από τους φερόμενους ως παθόντες δεν είχε καταθέσει μήνυση κατά του κ. Βίκτωρα Ρέστη (πλην ενός δικηγόρου), όταν συνέβησαν σε βάρος τους τα περιστατικά το 2011-2012.

Ετερόκλητες υποθέσεις, αρμοδιότητας Πλημμελειοδικείου, συνενώθηκαν από την Εισαγγελία (μάλιστα μια υπόθεση, που αφορούσε τον άνω δικηγόρο, «ανακλήθηκε» από το ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, κατά τρόπο δικονομικά αξιοπερίεργο, όλοι οι μάρτυρες - παθόντες κλήθηκαν -ομαδόν- να καταθέσουν στην Εισαγγελία τον Δεκέμβριο του 2014) και αναβαθμίσθηκαν σε κακουργήματα, με νομική τεκμηρίωση αντίστοιχη της μεγίστης νομικής κατάρτισης της κ. Ελένης Τουλουπάκη.

Η κ. Ελένη Τουλουπάκη είναι η Εισαγγελέας, που πρόσφατα διέταξε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά γνωστού επιχειρηματία για φορολογικές πράξεις του 2007, όταν η αυτόφωρη φορολογική διαδικασία θεσπίστηκε το 2010!!! Σε εκείνη την περίπτωση διαπομπεύθηκε -αδίκως- ένας άνθρωπος, που δίνει δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα μας. Κύριε Νίκο Παντελή, διακεκριμένε Αντιεισαγγελέα του Α.Π., πώς θα κρίνατε έναν υποψήφιο για εισαγωγή στον Εισαγγελικό Κλάδο, αν σας απαντούσε ότι θα εφάρμοζε την αυτόφωρη διαδικασία σε φορολογικό αδίκημα του 2007;;;

Ο κ. Ρέστης, απασχολεί στις επιχειρήσεις και στα πλοία του πάνω από 3.000 εργαζομένους, εισάγει πολύτιμο συνάλλαγμα εκατοντάδων εκατομμυρίων στη χώρα, έχει μοναδική φιλανθρωπική και κοινωνική δράση και προτίθεται να ζητήσει την άμεση δικαστική εκκαθάριση της άνω βορβορώδους  δικογραφίας σε βάρος του».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Συμπληρωματική ποινική δίωξη για τις υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος του Βαγγέλη
Συμπληρωματική ποινική δίωξη, με την επιβαρυντική περίσταση του ...
Ποινική δίωξη σε Κασιδιάρη για το βίντεο με τον Μπαλτάκο
Ποινική δίωξη σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου, βουλευτή της Χ.A. Ηλία ...
Ποινική δίωξη σε 16 για στημένους αγώνες!
Ο αθλητικός εισαγγελέας φώναξε για ενημέρωση τους δικαστικούς ...
Εισαγγελέας για το ενδεχόμενο κακουργηματικής απάτης από ιδιωτικές κλινικές σε βάρος του ΕΟΠΥΥ
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν καταγγελίες στον Τύπο ...
Ποινική δίωξη για κακουργήματα σε βάρος δύο πρώην μετόχων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ
Ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες της απάτης ...
Ποινική δίωξη σε βάρος του Μιχάλη Χατζηγιάννη - Τι συνέβη;
Τόσο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όσο και ο λογιστής τους βρέθηκαν στον ...
Ποινική δίωξη σε βάρος του Μιχάλη Χατζηγιάννη - Τι συνέβη;
Τόσο ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όσο και ο λογιστής τους βρέθηκαν στον ...
Ποινική δίωξη σε Μαρινάκη, Θεοδωρίδη και Γιαννακόπουλο
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, ...
Ποινική δίωξη σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΜΕΒΓΑΛ
Ποινική δίωξη σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ...