Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Σπίρτζης για λαθρεπιβάτες στα ΜΜΜ: Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας
 Με την φράση «εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας» ο υπουργός Μεταφορών ...
Σπίρτζης: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί» απάντησε ο τέως ...
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας
Σε ετοιμότητα θα είναι όλες οι υπηρεσίες του κράτους προκειμένου να ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σπίρτζης: Από το φθινόπωρο θα έχουμε νέο τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα

«Από το φθινόπωρο θα έχουμε νέο τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα... Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος καταθέτει σήμερα ή το αργότερο αύριο για διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Εμείς έχουμε δεσμευθεί απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα φέρουμε θεσμικά νομοσχέδια που θα φέρνουν και διαφάνεια στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όχι μόνο και αυτό: θα το υλοποιήσουμε μέχρι το τέλος. Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

«Το σχέδιο νόμου θα περάσει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής στην τελική του μορφή και μετά αναλαμβάνουν οι θεσμικοί φορείς που ορίζονται για να υλοποιήσουν τον διαγωνισμό για τις άδειες. Ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ όπως ορίζεται και όπως είναι οι αρμοδιότητές του» σημειώνει ο κ.Σπίρτζης και προσθέτει: «Ταυτόχρονα με αυτό, εξετάζουμε τον χάρτη συχνοτήτων για ό,τι πρέπει να διορθωθεί -σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, που έχουν εκπονηθεί και που έχουν παραληφθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου- και πιστεύουμε ότι θα φέρουμε ένα άλλο πλαίσιο, ένα άλλο τοπίο και μια άλλη λειτουργία με διαφορετική δεοντολογία από αυτή που έχουμε συνηθίσει στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων υπογραμμίζει ότι στη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών «μπορούν να μετέχουν όλοι. Και από την ίδια αφετηρία. Δεν πριμοδοτείται κανείς υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι και προδιαγραφές που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των εργαζομένων, με την δανειοδότηση και τα ίδια κεφάλαια που θα έχει κάποιος και θα γίνει ένας πλειοδοτικός διαγωνισμός όποιος προσφέρει περισσότερα χρήματα προφανώς θα έχει την άδεια του τηλεοπτικού καναλιού. Ερωτηθείς αν οι σημερινοί ιδιοκτήτες θα έχουν κάποιο bonus» ο κ. Σπίρτζης τονίζει: « Όχι, όχι. Θα είναι από μηδενική βάση, κανένα απολύτως bonus».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διευκρινίζει ότι το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες «θα περιλαμβάνει τρία μέρη. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δηλαδή για τα κανάλια που πρέπει επιτέλους να έχουν μία μόνιμη άδεια και όχι προσωρινές άδειες σαν και αυτές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνει την ίδρυση μιας θυγατρικής εταιρείας που θα είναι ανταγωνιστική της DIGEA δηλαδή μία εταιρεία η οποία θα είναι πάροχος τηλεοπτικού σήματος ώστε να μην υπάρχει μονοπώλιο στο θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων και της μετάδοσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε όλη τη χώρα και το τρίτο μέρος έχει να κάνει με τη λειτουργία της εθνικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση οδηγείται σε σύγκρουση με τους σημερινούς ιδιοκτήτες των καναλιών, ο κ.Σπίρτζης τονίζει: «'Εχετε δει τους προηγούμενους μήνες να έχουμε περάσει μια περίοδο μέλιτος και ειρήνης με τα ιδιωτικά κανάλια; Θεωρώ ότι ο τρόπος που γίνεται η ενημέρωση στη χώρα μας από τα ιδιωτικά κανάλια και ο τρόπος που έχει αντιμετωπιστεί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο και αυτό είναι κοινά αποδεκτό απ΄όλο τον κόσμο δεν είναι μόνο από την κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι, δεν μας νοιάζει ο τρόπος που μας χειρίζονται τα ιδιωτικά κανάλια γιατί έχουμε μια κοινωνία και έναν λαό ωριμότατο που μπορεί να καταλάβει τις σκοπιμότητες με τις οποίες κινούνται και καθορίζουν έξω από κάθε δεοντολογία την ενημέρωση τα ιδιωτικά κανάλια και η απάντηση δόθηκε πολύ πρόσφατα με το δημοψήφισμα και δεν δόθηκε μόνο στα ιδιωτικά κανάλια δόθηκε και σε όσους ενστερνίζονται αυτές τις λογικές».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα ...
Δεν πληρώνουμε εισιτήρια στα ΜΜΜ μέχρι και την επομένη του δημοψηφίσματος
Δωρεάν θα είναι οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα έως την ερχόμενη ...
Παππάς: Καινούργια μέρα για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα
«Ξεκινάει μια καινούργια μέρα για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα», ...
Βάνα Μπάρμπα: «Η τηλεόραση μοιάζει σαν μια γερασμένη σύζυγος»
Την άποψη της για το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο, έτσι όπως έχει ...
Σε λειτουργία ο σταθμός του προαστιακού στον Ταύρο
Τον νέο σταθμό του προαστιακού σιδηρόδρομου στον Ταύρο, ο οποίος και θα ...
Τέλη του 2015 ξεκινούν τα έργα της γραμμής 4 του μετρό
Στα τέλη του 2015 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή της πρώτης φάσης ...
Με τη Ρουαγιάλ συναντάται στο Παρίσι ο Χρυσοχοΐδης
Συνάντηση με την υπουργό Οικολογίας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενέργειας ...
Hahn: Μεγάλη πρόοδος στην Ελλάδα
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και ...
Συνάντηση Χατζηδάκη-Reichenbach στις 16.30
Με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, Horst Reichenbach θα ...