Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 16C°,
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Βούτσης: Κατώτερη της ιστορικής συγκυρίας η πολιτική των Ευρωπαίων
  Κατώτερη των περιστάσεων και της ιστορικής συγκυρίας χαρακτήρισε ...
Βούτσης: Θα υπάρξει μία έντιμη συμφωνία
Την πεποίθησή του ότι τελικά η Ελλάδα και οι δανειστές θα καταλήξουν σε ...
Μητσοτάκης: Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού
Κανένας δημόσιος υπάλληλος σήμερα δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Βούτσης: Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος

Βούτσης: Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος

 «Έχουμε το ίδιο πάθος για να πετύχουμε, όπως πριν έξι μήνες», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του απερχόμενου αναπληρωτή Γιώργου Κατρούγκαλου στο νέο αναπληρωτή, με αρμοδιότητα τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, Χριστόφορο Βερναρδάκη και την παρουσίαση του νέου υφυπουργού, με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς Παύλου Πολάκη.

Με την αναφορά του κ. Βούτση, συμφώνησε όλη η πολιτική ηγεσία του υπερυπουργείου, ενώ διευκρίνισαν ότι θα πετύχουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία του πολίτη, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην κρατική μηχανή, όπως υποστήριξαν.

Μάλιστα, ο κ. Βερναρδάκης, τόνισε ότι «αυτό το τεράστιο κεφάλαιο, που είναι το έμψυχο υλικό του δημοσίου, πρέπει να αξιοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς παραμένει αναξιοποίητο λόγω γραφειοκρατίας, πελατειακών σχέσεων και ανορθολογικού σχεδιασμού». Πρόσθεσε δε με νόημα ότι ως γ.γ. Συντονισμού Κυβέρνησης έλαβε, για τη στελέχωση της γραμματείας, 600 βιογραφικά που θα μπορούσαν να στελεχώσουν και τη NASA.

Προηγουμένως, ο κ. Κατρούγκαλος είχε αποκαλύψει ότι ήταν δική του πρόταση προς τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει ο κ. Βερναρδάκης, ως ο καταλληλότερος γι΄αυτή τη θέση, ενώ ο ίδιος ο νέος αναπληρωτής υπουργός είπε ότι τελικώς δέχθηκε την πρόταση με σκεπτικό «την Αριστερά της αλληλεγγύης».

Πάνω στην ίδια λογική, ο κ. Βούτσης, δίνοντας και πολιτικό στίγμα, επισήμανε ότι «θα ήταν εύκολο να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας, αλλά προτιμήσαμε να σταθούμε όρθιοι δίπλα στον ελληνικό λαό». Συμπλήρωσε δε ότι «είμαστε περήφανοι που επαναπροσλήφθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι στο δημόσιο, που είχαν μπει στο θυσιαστήριο», ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν θα απολυθεί κανένας στο δημόσιο».

Επίσης, ο κ. Βούτσης ανέδειξε το έμψυχο δυναμικό του δημοσίου, λέγοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι απέδειξαν ότι είναι λειτουργοί, καθώς αντιμετώπισαν με σθένος και το πρόβλημα των κλειστών τραπεζών και τις 76 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνέχισαν να λειτουργούν και τα νοσοκομεία κανονικά με το μισό προϋπολογισμό τους, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που επέβαλαν οι δανειστές στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της διαφθοράς, που αποτελεί, όπως είπε, πάνδημο αίτημα, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο και να τιμωρηθούν αυτοί που φυγάδευσαν στο εξωτερικό μαύρο και δημόσιο χρήμα και ανέφερε ως παράδειγμα τα χρήματα που έφυγαν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, τις προμήθειες του δημοσίου και ειδικά στην υγεία, καθώς και το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για Αριστερή πολιτική, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και ειδικά του 62% στο δημοψήφισμα, ενώ έκανε και έναν συνοπτικό απολογισμό με τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη Βουλή, για την αποκατάσταση των αδικιών αλλά και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, τον εκδημοκρατισμό στη δημόσια διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς και την αξιολόγηση στο δημόσιο, με τη συμμετοχή της κοινωνίας και των εργαζόμενων.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Βούτσης: Αποκλείει και νέες εκλογές και συνεργασία με τη ΝΔ
Aπέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ...
Βούτσης: Πολύ σοβαρά υπόψη θα λάβουμε ένα πιθανό
Πολύ σοβαρά υπόψη θα λάβει η κυβέρνηση ένα πιθανό "ναι" στο δημοψήφισμα ...
Βούτσης: Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο
«Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο, και ο Σαμαράς δεν το ...
Βούτσης: Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο
«Δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών ...
Κατρούγκαλος: Έτοιμο σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο
Σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του ...
Κατρούγκαλος: Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί
Σχεδόν βέβαιη θεωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής ...
Βούτσης: Οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν
Την επιστροφή όσων είχαν απολυθεί με μνημονιακούς νόμους, μέσω ...
Mέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, προτείνει ο Βούτσης
Τη διαμόρφωση μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ επιδιώκει ο ...
Μιχελάκης: Κανένας από όσους ενταχθούν στη διαδημοτική κινητικότητα δεν πρόκειται να απολυθεί
Κανένας δεν θα απολυθεί από όσους ενταχθούν στην εθελοντική ...