Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Τοπικά
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Από Τρίτη η διανομή των δελτίων στους δικαιούχους των προγραμμάτων του ΟΓΑ
Από αύριο ξεκινά και στην Πάτρα, μέσω των ΚΕΠ, η διανομή των ατομικών ...
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων
Έως και την Παρασκευή (12 Ιουλίου) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) ...
Μέχρι 12 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων
Μέχρι τις 12 Ιουλίου μπορούν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Πάτρα: Έως την Παρασκευή η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων

Πάτρα: Έως την Παρασκευή η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, μετά την ολιγοήμερη παράταση που έδωσε λόγω δημοψηφίσματος το υπουργείο Παιδείας.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να τα καταθέσουν έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου  2015 και θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:
-Θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούντην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση). 
-Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών  των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).
Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας
Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ για το 90% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή. Οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ για το 10% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειο την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα.
Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή. Εξυπακούεται, ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η απόκτηση-κατοχή τίτλου απόλυσης και Βεβαίωσης Πρόσβασης για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄. Ένας επιπλέον έλεγχος από τους Δ/ντές των Εσπερινών ΓΕΛ θα γίνεται για τους υποψηφίους εσπερινών ΓΕΛ.
Πιο συγκεκριμένα, όταν ο υποψήφιος αυτός προσέρχεται στο εσπερινό ΓΕΛ, προκειμένου να δημιουργήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα ζητείται από τον υποψήφιο βεβαίωση του οικείου σχολείου, από την οποία να  προκύπτει ότι φοίτησε και τις δύο τελευταίες τάξεις στο Εσπερινό Λύκειο (απαιτείται πλήρης φοίτηση για όσους έλαβαν απολυτήριο από το σχολικό έτος 2012-2013 και εφεξής), εκτός αν υπάγεται σε εξαιρέσεις, οπότε αντί της βεβαίωσης φοίτησης υποβάλλει κατά περίπτωση.
Ληξιαρχική πράξη θανάτου του ενός τουλάχιστον των γονέων. Απόφαση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής από την οποία να προκύπτει η άνω του 67% αναπηρία του ενός τουλάχιστον των γονέων ή του γονέα που έχει την επιμέλειά του.. Βεβαίωση οικείου Λυκείου από την οποία να προκύπτει ότι ενεγράφη στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου μετά τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του..
Βεβαίωση οικείου φορέα ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου ακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης το οποίο λειτουργούσε τις προμεσημβρινές ώρες της ημέρας. Αν δεν προσκομίζει κάτι από τα ανωτέρω, δεν θα του αποδίδεται προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password).
Δικαιούχοι υποβολής Μ.Δ. ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ 
Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄ έχουν οι :   α) Υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2015. 
β) Υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β΄ που απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ Β΄ κατά τα έτη 2013 ή 2014, οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.
Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους ανωτέρω υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται στα Λύκεια ως εξής:
Όσοι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄, θα απευθυνθούν στο αντίστοιχο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.Όσοι απόφοιτοι- κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης 2013 ή 2014 από ημερήσιο ΓΕΛ ή ημερήσιο ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) θα υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση, θα απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, κατά προτίμηση στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ή εκείνο της αποφοίτησής τους.
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Πάτρα:Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων για ανάκληση επιλογών στο μηχανογραφικό
Τελευταία ημέρα η σημερινή για να υποβάλλουν ταχυδρομικώς οι ...
Πόσοι υποψήφιοι
"Βουνό" σχηματίζουν οι κάρτες των υποψηφίων σε καφετέρια στο κέντρο της ...
Παρουσιάστηκε στην Πάτρα το σχέδιο για τα Open Malls
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο ...
Γιατί οι υποψήφιοι δήμαρχοι,
"Παιδιά, μιλάτε σοβαρά; 12 υποψήφιοι δήμαρχοι στην Πάτρα; Δεν έχει ...
Πρόγραμμα Ανανέωσης-Έκδοσης των Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το 2013 στον Πειραιά
Από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά  ανακοινώνεται ότι μετά την ...
Παράταση ως τη Δευτέρα για τα μηχανογραφικά
Παράταση στην υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων ως την ερχόμενη ...
Παράταση για τα μηχανογραφικά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Παράταση της υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2013 ...
Βάσεις 2013: Ποιες ανεβαίνουν και ποιες πέφτουν
Δέκα μέρες έμειναν μέχρι τη λήξη της.. προθεσμίας για την υποβολή των ...
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ : ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ
Εωςτις 12 Ιουλίου οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα ...