Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας τον Ιούλιο στη Μόσχα
Τον Ιούλιο στη Μόσχα  θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή ...
Κάλεσμα από την Παναθηναϊκή Συμμαχία ενόψει ΠΑΟΚ
Τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να δώσουν μαζικό και βροντερό παρών ...
activity – δραστηριότητα, ζωγραφική και άλλα…: έκθεση του Γκέντση Ρούτση στη γκαλερί Art Prisma
Η γκαλερί Art Πρίσμα εγκαινιάζει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 19:30 ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

«Αθέατη συμμαχία» Ελλάδας - Ρωσίας

«Αθέατη συμμαχία» Ελλάδας - Ρωσίας
Zωγραφική έκθεση-ανοιχτό διάλογο για τον σύγχρονο άνθρωπο, την αθέατη πλευρά του και τον σύγχρονο καλλιτέχνη με τίτλο «Αθέατον / Invisible» παρουσιάζουν ο Νικόλας Χριστοφοράκης και ο Ρώσος  Βλαντίμιρ Μέι στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα».

Αθέατον: σημείο επαφής του νου και της ψυχής, εκεί όπου φωλιάζει η ομορφιά, όπου γεννιέται η έμπνευση, εκεί όπου τα ερωτήματα γίνονται παλμός και πράξη και σύμπραξη.

Αθέατον: σημείο συνάντησης του στοχασμού, της ομορφιάς της σκέψης, της ανησυχίας, των συναισθημάτων, του ονείρου, σημείο επαφής και διαλόγου.

Είναι μια έκθεση-πρόσκληση στην εξερεύνηση της αυτούσιας αλλά συχνά απαρατήρητης πλευράς του ανθρώπου. Μια πύλη διαλόγου για την τέχνη, τον ρόλο της, τον ζωγράφο και τη ζωγραφική. Ο κόσμος και οι κόσμοι της υποκειμενικότητας, το αθέατον, μέρος και μόνο της καθημερινότητάς μας, θέτουν ερωτήματα και μας επιστρέφουν στον άνθρωπο μέσα από διαφορετικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.

Σε μια εποχή ευφάνταστων προτάσεων και εναλλακτικών τεχνικών, πιστοί στην έννοια της ειλικρίνειας της φόρμας και του τόνου, οι ζωγράφοι μάς ταξιδεύουν στην πολλαπλότητα της ζωγραφικής αντίληψης, πέρα από τα όρια του καμβά, και θέτουν ερωτήματα αφήνοντας στον θεατή την πρόθεση στην αναζήτηση των απαντήσεων. Η εικαστική γλώσσα δίνει μόνο το έναυσμα ταξιδεύοντάς μας στη μαγεία της τέχνης.

Οι οριοθετημένοι συμβολικοί συνειρμοί της κλειστής φόρμας στους πίνακες του Νικόλα Χριστοφοράκη μαζί με τις χρωματικές ρυθμικές εντάσεις της αφαίρεσης στα ανοιχτά ζωγραφικά πεδία  του Βλαντίμιρ Μέι αποκαλύπτουν το ανεξάντλητο πέρα από σύνορα και νοοτροπίες και την ομορφιά του ανθρώπινου κόσμου.

Δομές οριοθετημένες και μη, γραφές βαθιά προσωπικές και συνειρμοί συμβολικοί μας βρίσκουν μέτοχους στην ομορφιά της τέχνης. Ανιχνεύοντας διαδρομές οι ζωγράφοι δημιουργούν νέους ζωγραφικούς ορίζοντες, αυτούς που πηγάζουν από το άδυτο της ψυχής και την ισορροπία του νου του ζωγράφου, αυτούς που σαγηνεύουν και προσκαλούν.

Ο Νικόλας Χριστοφοράκης είναι αντιπρόεδρος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Σπούδασε Ζωγραφική στο Εργαστήριο του Δημήτρη Μυταρά στην ΑΣΚΤ Αθήνας, Γλυπτική με τον Θύμιο Πανουργιά και Σχέδιο με δάσκαλο τον γλύπτη Νίκο Στέφο. Εχει συμμετάσχει τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται ως δάσκαλος στο εργαστήριο ζωγραφικής του στην Αθήνα.

 Ο Βλαντίμιρ Μέι σπούδασε Ζωγραφική και Γραφικές Τέχνες στην Κρατική Ακαδημία Τεχνών A. L. Shtiglitz (Vera Mukhina) της Αγίας Πετρούπολης. Είναι μέλος της Ενωσης Καλλιτεχνών της Ρωσίας (Sojuz Hudozhnikov - Εικαστικό Επιμελητήριο). Εχει κάνει πάνω από 12 ατομικές εκθέσεις τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ευρώπη (Γερμανία και Ολλανδία), ενώ έχει συμμετάσχει και σε σειρά ομαδικών εκθέσεων, εκτός των τακτικών εκθέσεων του Εικαστικού Επιμελητηρίου της Ρωσίας. Με την πορεία του ως ζωγράφου αλλά και ως δασκάλου εμπνέει και εμπνέεται μέσα από τη διαφορετικότητα. Αυτή είναι η πρώτη του συνεργασία με έλληνα ζωγράφο.

Η έκθεση διεξάγεται υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Πολιτισμού και Επιστημών της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελληνική Δημοκρατία.


Πηγή : http://www.tovima.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Θεοδωράκης: Ναι σε συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων
«Μεγάλη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας χρειαζόμαστε», ...
Κάλεσε τις 127 χώρες να προβούν να προχωρησουν σε ευρεία συμμαχία
Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στις κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO ...
Σαββίδης: «Συγκίνηση και υπερηφάνεια»
Το δικό του μήνυμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, από την ...
Εκθεση ζωγραφικής: «Η αποθέωση του τοπίου» από τον Παναγιώτη Τέτση
«Η  αποθέωση του τοπίου. Ζωγραφική 2010-2014» είναι ο τίτλος της νέας ...
Έχει ταλέντο στη ζωγραφική η....
Ποια έχει ταλέντο στην ζωγραφική; Ποια πιάνει το χέρι της; Ο ...
S&P: Υποβάθμιση των προοπτικών της Ρωσίας
Επιβεβαίωσε ο S&P την αξιολόγηση "BBB" της πιστοληπτικής ικανότητας της ...
Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία 2014 με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα
Το Γαλλικό Ινστιστούτο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις εκδηλώσεις ...
Συνάντηση Ιερώνυμου- Κύριλλου
Θέματα που αφορούν στις σχέσεις των Εκκλησιών Ρωσίας και Ελλάδας, ...
Νότια
Συμμαχία των χωρών του νότου απέναντι στην γερμανική κυριαρχία στην ...