Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Αυστηρές προειδοποιήσεις Σουλτς στην κυβέρνηση
Συστάσεις με αυστηρό όμως τόνο, στέλνει προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ...
Μάρτιν Σουλτς: Ανοίξτε την ΕΡΤ
Υπέρ της ανοιχτής ΕΡΤ τάσσεται ο σοσιαλιστής πρόεδρος του ευρωπαϊκού ...
Σουλτς: Μόνο η Ελλάδα ευθύνεται για την ΕΡΤ-Καμία ευρωπαϊκή ανάμειξη
Δεν τίθεται θέμα ανάμειξης της Ευρώπης στο ζήτημα του «λουκέτου» της ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σκληρή επιστολή Τσίμερ και Παπαδημούλη προς Σουλτς

Σκληρή επιστολή Τσίμερ και Παπαδημούλη προς Σουλτς

«Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τις πρόσφατες δηλώσεις σας για το Ελληνικό Δημοψήφισμα», αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Η κοινή επιστολή εστάλη στον κ. Σουλτς σε απάντηση δηλώσεων του για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

«Τη Δευτέρα μετά τη συνάντησή μας στη Διάσκεψη των Προέδρων με τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, δηλώσατε στη Συνέντευξη Τύπου ότι είστε έτοιμος να πάτε στην Αθήνα για να κάνετε εκστρατεία για το "Ναι". Επίσης δηλώσατε ότι το Δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα θα είναι για την παραμονή στην Ευρωζώνη ή όχι, ότι θα είναι ένα Δημοψήφισμα "υπέρ ή κατά του ευρώ", αναφέρουν Γκάμπι Τσίμερ και Δημήτρης Παπαδημούλης και επισημαίνουν: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν σας έδωσε καμία εντολή να ταξιδέψετε στην Ελλάδα και να κάνετε εκστρατεία για οποιαδήποτε πολιτική θέση. Δηλώνοντας δημόσια την υποστήριξή σας σε ένα «Ναι», καταχράστε το ρόλο σας ως Προέδρου, προκειμένου να υποστηρίξετε μονόπλευρα μια πολιτική εκστρατεία».

Οι δύο ευρωβουλευτές επισημαίνουν στον κ. Σουλτς πως ονομάζοντας το Δημοψήφισμα "υπέρ ή κατά του ευρώ ", ένωσε τη φωνή του με εκείνες τις φωνές στην Ευρώπη που θέλουν να εκβιάσουν τον Ελληνικό λαό.

«Το Δημοψήφισμα δεν αναφέρεται ούτε στο ευρώ, ούτε σε μια έξοδο από την Ευρωζώνη. Το ξέρετε πολύ καλά. Αφορά μια εντολή στην εν γένει διαπραγματευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη», προσθέτουν οι δύο βουλευτές και τονίζουν: «Στη συνέχεια, σοκαρισμένοι πληροφορούμαστε ότι σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα "Handelsblatt" δηλώνετε πως αν στο Δημοψήφισμα πλειοψηφήσει το "Ναι", η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί και να αντικατασταθεί από μια προσωρινή κυβέρνηση. Και ότι αν αυτή η κυβέρνηση τεχνοκρατών καταφέρει να συνάψει συμφωνία, ο χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τελειώσει. Μας λέτε δηλαδή ότι αντί για μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, βασίζεστε τώρα σε μια μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών για να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον του ελληνικού λαού. Αμφισβητούμε έντονα την αντίληψή σας περί Δημοκρατίας ως Προέδρου του μόνου απευθείας εκλεγμένου Ευρωπαϊκού Θεσμού. Δηλώνετε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ασταθής» και ότι «χειραγωγεί» τον ελληνικό λαό, ενώ είσαστε εσείς που δεν υπήρξατε ειλικρινής προς τους Ευρωπαίους πολίτες, με το να τους πείτε ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, στην τελευταία προσφορά των δανειστών προς την Ελλάδα.

Επικρίνουμε έντονα τη συμπεριφορά σας, καθώς αυτό συνιστά σοβαρή παραβίαση του ρόλου σας ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που λαμβάνει μέρος σε εκστρατεία συντηρητικών Ευρωπαϊκών δυνάμεων οι οποίες το μόνο που θέλουν, είναι να δουν μια αριστερή κυβέρνηση να αποτυγχάνει, βλάπτει το ίδιο το Κοινοβούλιο. Δεν είναι τώρα η ώρα για ιδεολογικές μάχες ή για απειλές αποσταθεροποίησης μέσω του κοινού μας νομίσματος.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να σταματήσετε να αμαυρώνετε την Ελληνική Κυβέρνηση και να παρεμβαίνετε μονόπλευρα κατά τη διάρκεια του Δημοψηφίσματος. Ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οφείλετε να σέβεστε όλες τις διαφορετικές απόψεις του θεσμού που εκπροσωπείτε.Είμαστε δε, διατεθειμένοι να θέσουμε το θέμα και κατά την επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Επισημοποιείται η εμπλοκή του Ε.Κ. στο ελληνικό πρόγραμμα
 Επισημοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού ...
Σουλτς: Τώρα είναι γρήγορα αναγκαία μία σταθερή κυβέρνηση
 Συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ο ...
Σουλτς: Σωστό να ερωτηθεί ο λαός
«Σωστή», χαρακτηρίζει την απόφαση πρότασης για τη διενέργεια ...
Γιούνκερ: Η ελληνική κυβέρνηση είπε στους ψηφοφόρους πράγματα που δεν είπα
Επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν ...
Σουλτς: Ζήτημα σεβασμού να δοθεί σε μια νέα κυβέρνηση μια ευκαιρία
Είναι ζήτημα σεβασμού το να δοθεί σε μια νέα κυβέρνηση μια ευκαιρία, ...
Σουλτς: Όχι σε ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους - Να υπάρξει συμβιβασμός
Δεν απέκλεισε ένα συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος, ο πρόεδρος του ...
Έρχεται στην Αθήνα ο Σουλτς
   Για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο στο συγχαρητήριο ...
Στήριξη στην ελληνική οικονομία που προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από ...
Σουλτς: Στον... τοίχο οι πολιτικές λιτότητας, θα το αισθανθούμε ακόμη και στη Γερμανία
Την ανάγκη εφαρμογής πολιτικής ανάπτυξης, παράλληλα προς την ...