Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Τεράστια μεταγραφή προτάθηκε στον ΠΑΟΚ !!!
Ο ΠΑΟΚ κάνει τις τελευταίες του προσπάθειες για να αποκτήσει κάποιον ...
Μενει στον ΠΑΟΚ!!!
Ανανεώνει ο Κουλούρης με τον ΠΑΟΚ καθώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι ατζέντηδες ...
Προτάθηκε ο Ιβοριανός Ανγκουά
Ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις στο ρόστερ θέλουν να πετύχουν οι ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Το δημοψήφισμα αναστάτωσε τους ατζέντηδες

Το δημοψήφισμα αναστάτωσε τους ατζέντηδες

Οι ατζέντηδες των παικτών ζητούν ρήτρα στα συμβόλαια ότι θα πληρώνονται πάντα σε ευρώ και σε λογαριασμούς στο εξωτερικό ενώ οι Έλληνες του εξωτερικού ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να θεωρηθούν μη κοινοτικοί.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Goalnews». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι στην πιάτσα των ατζέντηδων σήμανε συναγερμός τις τελευταίες ημέρες λόγω της ανησυχίας ποδοσφαιριστών, οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις. «Ποια είναι η βασικότερη ανησυχία τους; Μα, ασφαλώς, τα τρέχοντα συμβόλαιά τους, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σε ενδεχομένη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρώπη, αυτόματα μετατρέπονται στο νόμισμα που θα έχει η χώρα μας την επαύριο της εξόδου», αναφέρει το δημοσίευμα στο οποίο τονίζεται: «Είναι προφανές, λοιπόν, ότι οι ξένοι παίχτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδας της Σούπερ Λιγκ που έχει ήδη παίχτες στο ρόστερ της από προηγούμενες συμφωνίες, θα αρχίσουν να πληρώνονται στο υποτιμημένο νόμισμα της Ελλάδας. Αποτέλεσμα; Η αξία των συμβολαίων τους να περιοριστεί ακόμη και κάτω από το μισό! Γιατί είναι δεδομένο πως αν δεν προβλεφθεί (κάτι που δεν το έκανε κανένας τα προηγούμενα χρόνια, γιατί πού να φανταστεί τι θα επακολουθούσε), τότε η πληρωμή γίνεται όχι στο νόμισμα με το οποίο επισυνάφθηκε η συμφωνία, αλλά σε αυτό που την εκάστοτε στιγμή έχει η χώρα».

Ο νέος όρος
Οι περισσότεροι ατζέντηδες ζητούν να υπογραφούν νέα συμβόλαια για τους πελάτες τους, στα οποία να περιλαμβάνεται απαραίτητα ο παρακάτω όρος: «Σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος της χώρας, ο ποδοσφαιριστής θα συνεχίσει να πληρώνεται στο νόμισμα που προβλέπεται στην τρέχουσα συμφωνία». Και βέβαια το αίτημα περιλαμβάνει και την πληρωμή σε λογαριασμό του εξωτερικού για τους περισσότερους από αυτούς.
Κάποιοι ατζέντηδες απαιτούν οι αλλαγές να γίνουν εντός της εβδομάδας, αλλιώς δεν αποκλείεται κάποιες από τις ΠΑΕ να τις περιμένει μία έκπληξη... Δεν είναι λίγες που έχουν χρωστούμενα προς τους παίκτες αυτούς, με αποτέλεσμα η σκέψη για προσφυγή να στριφογυρίζει στο μυαλό τους, τουλάχιστον ως μέτρο πίεσης, για να περιληφθεί ο όρος στις νέες συμφωνίες...

Οι Έλληνες του εξωτερικού
Τρόμος έχει πιάσει όμως και τους ατζέντηδες των Ελλήνων παικτών που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Γιατί σε μια εβδομάδα από σήμερα ελλοχεύει ο κίνδυνος οι παίχτες τους να θεωρηθούν μη κοινοτικοί (ούτε καν κοινοτικοί δεύτερης ζώνης, που αφορά παίκτες από χώρες που είναι υπό ένταξη). Κάτι που θα τους κάνει ανεπιθύμητους στις ομάδες που τους έχουν, είτε για λόγους υπεραριθμίας ξένων παιχτών στο ρόστερ είτε γιατί θα χάνουν σε... ποιοτικά στοιχεία σε σχέση με άλλους μη κοινοτικούς, που μπορεί να έχουν στο στόχαστρο οι ομάδες αυτές...

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Επιβεβαίωσε την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ και για ακίνητα εξωτερικού ο Αλεξιάδης
 ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό ...
Συμβόλαια σε 3 νέους η ΑΕΚ
Επαγγελματικά συμβόλαια σε 3 παίκτες της ομάδας Κ20 προσέφερε η ΑΕΚ. Ο ...
Συμβόλαια σε 3 νέους η ΑΕΚ
Επαγγελματικά συμβόλαια σε 3 παίκτες της ομάδας Κ20 προσέφερε η ΑΕΚ. Ο ...
Για τον τρόπο, με τον οποίο θα μπορέσουν Αθήνα και εταίροι να ...
«Θα έχουμε συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα»
«Θα έχουμε συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός ...
Ήρθαν για τον «γάμο» ΑΕΚ - Βάργκας
Οι δύο ατζέντηδες του Ρόναλντ Βάργκας βρίσκονται στην Αθήνα και μαζί ...
Μητρόπουλος: Πρέπει να γίνουν άμεσα ή συμφωνία ή δημοψήφισμα
 «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Νομίζω πρέπει να γίνουν άμεσα ή συμφωνία ή ...
Επιβράβευση για Καρέλη, Νάνο
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού καλεί εντός των ημερών τους ατζέντηδες  ...
Από το Μάρτιο είχε τσεκάρει Αλφάρο
Από το Μάρτιο είχε τσεκάρει την περίπτωση του Αλεχάνδρο Αλφάρο ο ...