Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Το νέο Δ.Σ. του ΣΕΦ
Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και ...
Νέος πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Κέντρο Κινηματογράφου: Η δικαίωση του Γρηγόρη Καραντινάκη

Κέντρο Κινηματογράφου: Η δικαίωση του Γρηγόρη Καραντινάκη
Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και του αν. Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Ξυδάκη διορίσθηκε με τριετή θητεία στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ο σκηνοθέτης κ. Γρηγόρης Καραντινάκης.

Η απόφαση δικαιώνει τον κ. Καραντινάκη, διότι πριν από έναν χρόνο ο σκηνοθέτης της «Χορωδίας του Χαρίτωνα» είχε αδίκως βρεθεί στο στόχαστρο. Θυμίζουμε ότι από τις 14 Ιουνίου 2011 ως πέρσι την θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ την είχε ο ίδιος ο Καραντινάκης, ο οποίος όμως «εκδιώχθηκε» άκομψα παρά το ότι σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον ελληνικό κινηματογράφο, είχε δώσει αποφασιστικούς αγώνες όχι απλώς για τη στήριξη αλλά και για την ύπαρξή του.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καραντινάκης πριν από έναν ακριβώς χρόνο είχε απομακρυνθεί από την θέση του Γενικού Διευθυντή, δυο μόλις μέρες μετά τον διορισμό του τότε Δ.Σ. του ΕΚΚ.

Μάλιστα, ακριβώς επειδή ο κ. Καραντινάκης ήταν πολύ αγαπητός στον χώρο του ελληνικά σινεμά, παραπάνω από 240 επαγγελματίες του κινηματογράφου από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν ζητήσει με επιστολή στον τότε υπουργό Πολιτισμού, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο την παραμονή του κ. Καραντινάκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Το μόνον που εύχεται κανείς είναι η δικαίωση του Γρηγόρη Καραντινάκη να πιάσει τόπο για το ίδιο το ταλαίπωρο ελληνικό σινεμά που φυσικά εξακολουθεί να διανύει περίοδο κρίσης.Πηγή : http://www.tovima.gr/