Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 15C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Πάνω απο 300.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
 Ξεπέρασαν τις 300.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα για την ...
Από σήμερα οι αιτήσεις για τις παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ...
Ξεκινά η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης/ Από τις 20/4 οι αιτήσεις
 Αρχίζει από τις 20 Απριλίου του 2015 και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου, η ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ξεκινά την Παρασκευή η εφαρμογή των μέτρων κατά της ανθρωπιστικής κρίσης

Ξεκινά την Παρασκευή η εφαρμογή των μέτρων κατά της ανθρωπιστικής κρίσης

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο υπουργείο Εργασίας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, από την ερχόμενη Παρασκευή οι δικαιούχοι των παροχών σίτισης ρεύματος και στέγασης, θα μπορούν να ελέγξουν ηλεκτρονικά ή μέσω των Κέντρων εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) εάν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ενώ όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται, θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις έως τις 3 Ιουλίου.

Την Παρασκευή επίσης, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο πρόγραμμα «Taxis» του υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τα ακίνητά τους στο πρόγραμμα παροχής στέγης, ενώ στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ οι κάρτες σίτισης.

Την ίδια μέρα θα υποβληθούν στη ΔΕΗ οι κατάλογοι με τους δικαιούχους της παροχής δωρεάν ρεύματος, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η επανασύνδεση των συνδέσεων που έχουν διακοπεί.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, υποβλήθηκαν 300.226 αιτήσεις, οι οποίες αφορούσαν 633.288 άτομα. Στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου υποβλήθηκαν 90.000 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν 66.442 που αφορούν 30.575 οικογένειες ή 87.541 άτομα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, καταβάλλεται στον εκμισθωτή ποσό 70 ευρώ τον μήνα για κάθε μεμονωμένο άτομο, που προσαυξάνεται κατά 30 ευρώ για κάθε ενήλικο ή ανήλικο και έως 220 ευρώ τον μήνα.

Στο πρόγραμμα επιδότησης ρεύματος, υποβλήθηκαν 140.366 αιτήσεις από τις οποίες πληρούν τα κριτήρια που είχαν τεθεί 89.288 οικογένειες με 212.216 άτομα. Στους δικαιούχους παρέχεται δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα 300 kWh το μήνα και 1.200 kWh το τετράμηνο μέχρι τις 31/12/15.

Στο πρόγραμμα παροχής της δωρεάν σίτισης, υποβλήθηκαν 293.786 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 233.198 αιτήσεις οι οποίες αφορούν 145.359 οικογένειες με 349.825 άτομα.

Η επιδότηση σίτισης γίνεται με κάρτα, η οποία εκδίδεται από την Εθνική Τράπεζα. Η κάρτα ενσωματώνει αξία για αγορές προϊόντων 70 ευρώ τον μήνα για το μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε μέλος και έως 220 ευρώ τον μήνα.

Όπως ανέφερε η κ. Θεανώ Φωτίου, η συνολική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, είναι 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα ξεκινήσει καμπάνια με στόχο να παραχωρηθούν από τα καταστήματα εκπτώσεις, οι οποίες θα αυξήσουν τις αξίες που περιλαμβάνονται στα κάρτες.

Από την πλευρά της η κ. Νάντια Βαλαβάνη σημείωσε ότι η επιλογή των δικαιούχων, έγινε με βάση τα εισοδήματα τα οποία δεν έπρεπε να υπερβαίνουν τα 4.500 ευρώ το έτος για τετραμελή οικογένεια. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που χρειάζεται υποστήριξη οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ και βρίσκονται κάτω από αυτό το επίπεδο.

Τόσο η κ. Βαλαβάνη όσο και η κ. Φωτίου ανέφεραν, ότι θα καταστεί δυνατή η καταγραφή τους με τη συνεργασία της Εκκλησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την προθεσμία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, είπε ότι κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει την παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 27 Ιουλίου ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης των 100 δόσεων, η οποία λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Τέλος, σε ερώτηση του ΑΠΕ-MΠE για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα ΑμΕα, καθώς το σύστημα taxis, δεν κάνει δεκτές τις φορολογικές δηλώσεις τους, και ζητά νέα γνωμάτευση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η κ. Φωτίου ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυσή του και πρόσθεσε ότι θα δοθεί οριστική λύση με το νέο νόμο για τα ΚΕΠΑ.

Για το ίδιο θέμα η κ. Βαλαβάνη σημείωσε ότι απαιτείται εξορθολογισμός του συστήματος, εφόσον η χορήγηση αναπηρικής σύνταξης πιστοποιείται από το σύστημα taxis.

 

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Βαλαβάνη: Με αφήσατε να τα βγάλω πέρα μόνη μου
     Την απουσία δημόσιας στήριξής της από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε η ...
Υπό παραίτηση η Βαλαβάνη(;)
Την παραίτησή της από αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, εξετάζει ...
Χριστοδουλοπούλου: Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ιθαγένειας
 Σχεδόν 100.000 μετανάστες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ιθαγένειας, ...
Ξεπέρασαν τις 120.000 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση
Ξεπέρασαν τις 120.000 οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για ένταξη στο ...
Bαλαβάνη: Τώρα μαθαίνω- Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα η ίδια
«Μαθαίνω φορολογικό δίκαιο με το δύσκολο τρόπο» δήλωσε στη Βουλή η ...
«Πακέτο» κατά της ανθρωπιστικής κρίσης: Πώς συμπληρώνονται οι αιτήσεις και ποιοί οι δικαιούχοι
Δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, επίδομα ενοικίου ...
Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης
   Από τη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ...
Τελευταία μέρα για υπαγωγή στη
Λήγει σήμερα, Παρασκευή η "ρύθμιση-εξπρές" για τις ληξιπρόθεσμες ...
ΟΑΕΔ: Ξεπέρασαν τις 100 χιλ. οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους και περιφέρειες
Περισσότερες από 100.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά, από ...