Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 8C°,
Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
ameτρια - Μουσείο Μπενάκη και Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ: Κριτική έκθεσης
χαρτογράφηση του απρόβλεπτου και του μη- κανονικού   Η έκθεση “ameτρια” ...
ameτρια: έκθεση από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και το Μουσείο Μπενάκη
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζουν ...
Καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο Μουσείο Μπενάκη
Tο Μουσείο Μπενάκη και η Hellenic Live Entertainment ανακοινώνουν την ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Family Business: έκθεση από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και το Μουσείο Μπενάκη

Family Business: έκθεση από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και το Μουσείο Μπενάκη

Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και το Μουσείο Μπενάκη συνδιοργανώνουν και παρουσιάζουν στο Μουσείο Μπενάκη, την έκθεση Family Business.

Το Family Business ιδρύθηκε το 2012 από τον καλλιτέχνη Maurizio Cattelan και τον επιμελητή και Διευθυντή Εκθέσεων του New Museum Massimiliano Gioni ως ένας εναλλακτικός μη κερδοσκοπικός καλλιτεχνικός χώρος που φιλοξενεί πρωτότυπες εκθέσεις ανοιχτές σε κάθε είδους καλλιτεχνικό πειραματισμό και σε ανατρεπτικές μορφές συλλογικότητας.

Ξεκινώντας από έναν μικρό χώρο καταστήματος στην 21η Οδό και τη 10η Λεωφόρο στη γειτονιά των γκαλερί στο Chelsea της Νέας Υόρκης, το Family Business φιλοξένησε πλήθος εκθέσεων, δράσεων και συναυλιών από τον Φεβρουάριο του 2012 ως τον Μάιο του 2013. Τον Φεβρουάριο του 2014 το Family Business βρήκε νέα στέγη στο Palais de Tokyo στο Παρίσι, όπου κατασκευάστηκε ειδικά ένας λυόμενος, minimal εκθεσιακός χώρος με αναφορά στην άναρχη δόμηση των αθηναϊκών προαστίων. Τώρα η υβριδική αυτή κατασκευή εγκαθίσταται στην ίδια την Αθήνα για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εναλλασσόμενων εκθέσεων που στοχεύουν στην ενθάρρυνση νέων μορφών σύγχρονης δημιουργικότητας.

Στη νέα του ενσάρκωση στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, το Family Business θα διατηρήσει μια συμβιωτική σχέση τόσο με το Μουσείο όσο και με το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ. Στην Αθήνα το Family Business θα παρουσιάσει μια σειρά εκθέσεων μέσω ανοιχτής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων (open call), παρέχοντας μια πειραματική πλατφόρμα διαθέσιμη σε όλους όσους έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν και να προτείνουν. Μέσα από αυτή την ευέλικτη δομή, το Family Business θα επιτρέψει στους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους και στους φιλότεχνους να εμπλακούν στις εκθέσεις, καθώς και να γνωρίσουν νέους φίλους, νέες «οικογένειες» και ένα ευρύτερο κοινό.

Οι εκθέσεις που θα φιλοξενεί το Family Business θα εκτείνονται πέρα από τα εικαστικά και σε άλλους τομείς της σύγχρονης δημιουργίας. Τα επιλεγόμενα μέσω της ανοιχτής πρόσκλησης έργα θα εναλλάσσονται σε τακτή βάση και θα παρουσιάζονται μέσα ή γύρω από τον μοναδικής σχεδίασης χώρο που θα εγκατασταθεί στην καφετέρια του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Τον Ιούνιο του 2015, ως προοίμιο στο πρόγραμμα ανοιχτών προτάσεων, το Family Business θα παρουσιάσει το “DIRTY LINEN,” μια πρόταση από την Myriam Ben Salah, επιμελήτρια ειδικών έργων και πολιτιστικών προγραμμάτων στο Palais de Tokyo και ιδρυτικό μέλος της ομάδας του Family Business. Σχεδιασμένο ως μιας μικρής κλίμακας έρευνα σε θέματα ατίμωσης και σκανδάλων, το “DIRTY LINEN” εξετάζει την οικογένεια ως ένα κουβάρι ατόμων και σχέσεων που περιλαμβάνει πραγματικούς οικογενειακούς δεσμούς όσο και ευρύτερες εθνικές και διεθνείς σχέσεις που γίνονται πιο εμφανείς κατά την τρέχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση. Βγάζοντας τα ‘άπλυτα στη φόρα’, η έκθεση επιχειρεί να αποτρέψει το κακό μάτι από το σπίτι της Οικογένειας [Family] ώστε να μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή με τις υποθέσεις της [Business].

Μετά το τέλος του “DIRTY LINEN,” τα έργα που θα παρουσιαστούν στον χώρο του Family Business θα επιλεγούν συλλογικά από μέλη του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, του Μουσείου Μπενάκη και του Family Business. Θα γίνει μια ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων σε δημιουργούς που ζουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας και προέλευσης, αρχίζοντας από τον Ιούνιο του 2015 και συνεχίζοντας με μια ροή προτάσεων. Η επιτροπή επιλογής θα εξετάζει ανά τακτά διαστήματα τις αιτήσεις, ενώ η πρώτη επιλογή θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2015 στον χώρο του Family Business στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Τιμητική εκδήλωση για το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στο Μουσείο Μπενάκη
Το Μουσείο Μπενάκη με μια σειρά από τιμητικές εκδηλώσεις στοχεύει να ...
Οικογένεια: έκθεση του Φωτογραφικού Κύκλου στο Μουσείο Μπενάκη
Την Παρασκευή 20 Μαρτίου και ώρα 20:00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη ...
Ένα «μικρό» Μουσείο Μπενάκη με ελληνικούς θησαυρούς στην Αυστραλία
Το Μουσείο Μπενάκη ταξιδεύει στην Αυστραλία  στο Ελληνικό Μουσείο της ...
Minas. Ανορθόδοξη πορεία: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Μηνά με ...
Ιστορίες εν λευκώ: έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ - Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down», ...
Νύφες - Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
Με επίκεντρο το γάμο, τη σημαντική αυτή στιγμή στη ζωή της γυναίκας, η ...
Κάθε μέρα στο Μουσείο: Ο Σεπτέμβριος στο Μουσείο Μπενάκη
Ένας Σεπτέμβρης πλούσιος σε προτάσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ...
Κωνσταντίνος Μάνος: A greek portofolio, έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
Το Μουσείο Μπενάκη αποτίοντας τιμή στο σπουδαίο έλληνα καλλιτέχνη της ...
Κυριάκος Κατζουράκης: Αναδρομική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
Η αναδρομική έκθεση του Κυριάκου Κατζουράκη στο Μουσείο Μπενάκη ...