Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Διατροφή που μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Είναι γεγονός πως η πολύπλευρη σημασία της σωστής διατροφής στη ...
Η παχυσαρκία στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου
Τα περιττά κιλά στο τέλος της εφηβείας μπορεί να διπλασιάζουν τον ...
7 βήματα για τη  μείωση του ρίσκου εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Είναι γεγονός πως η πολύπλευρη σημασία της σωστής διατροφής στη ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Η παχυσαρκία στην εφηβεία παράγοντας εμφάνισης καρκίνου παχέος εντέρου

Η παχυσαρκία στην εφηβεία παράγοντας εμφάνισης καρκίνου παχέος εντέρου

Το να είναι ένα παιδί πολύ υπέρβαρο ή παχύσαρκο κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου (ΚΠΕ) αργότερα στη ζωή του, σύμφωνα με μία μεγάλη νέα σουηδο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πρόκειται για την πρώτη εκτεταμένη μελέτη που αναδεικνύει την επίπτωση της παχυσαρκίας στους εφήβους, καθώς οι έως τώρα έρευνες για τον καρκίνο του παχέος εντέρου είχαν, κυρίως, εστιασθεί στους ενήλικες.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ (Σχολή Δημόσιας Υγείας – Τμήμα Επιδημιολογίας) και Ορέμπρο, με επικεφαλής τη δρα Ελίζαμπεθ Κάντορ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο γαστρεντερολογικό περιοδικό «Gut», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 240.000 άνδρες επί μία περίοδο έως 35 ετών, αρχής γενομένης από την ηλικία των 16 ετών.

Η ανάλυση έδειξε ότι τα παραπανίσια κιλά στην εφηβεία περίπου διπλασιάζουν τον κίνδυνο ΚΠΕ κατά τη μέση ηλικία. Οι πολύ υπέρβαροι νέοι (δείκτης σωματικής μάζας 27 έως 30) έχουν περίπου διπλάσια πιθανότητα εμφάνισης της νόσου σε σχέση με τους συνομήλικούς τους με κανονικό βάρος. Η πιθανότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη (2,4 φορές) για τους παχύσαρκους νέους (με δείκτη σωματικής μάζας πάνω από 30).

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος στον κόσμο, με σχεδόν 1,4 εκατομμύρια νέα περιστατικά κάθε χρόνο. Το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας και το λίπος γύρω από την κοιλιά αυξάνουν τον κίνδυνο για τη νόσο.


Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής


Πηγή : http://www.boro.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου για τους παχύσαρκους
Μια τακτική δόση ασπιρίνης φαίνεται να μειώνει σε βάθος χρόνου τον ...
Με ποια διατροφή θα προλάβετε τον καρκίνο του εντέρου
Ο καρκίνος του εντέρου είναι μια ύπουλη μορφή καρκίνου, γιατί συνήθως ...
Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στις γυναίκες
Όσο περισσότερο χρόνο περνά μια γυναίκα καθήμενη, τόσο αυξάνεται η ...
Αντισυλληπτικά και διαβήτης κύησης - Πώς σχετίζονται;
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η ορμονική αντισύλληψη πριν την εγκυμοσύνη ...
Νέα διαγνωστικά τεστ κατά του καρκίνου
Νέα καλύτερα και ταχύτερα τεστ για την έγκαιρη διάγνωση τόσο του ...
Η ασπιρίνη μειώνει τον κίνδυνο υποτροπών του καρκίνου του μαστού
Λίγη ασπιρίνη την ημέρα μπορεί να εμποδίζει την επανεμφάνιση του ...
Η παχυσαρκία θα είναι η κύρια αιτία καρκίνου σε λίγα χρόνια
Η παχυσαρκία θα μετατραπεί μέσα στην επόμενη δεκαετία στην κυριότερη ...
Καρκίνος πνευμόνων: Η καλή φυσική κατάσταση μειώνει τον κίνδυνο
Η καλή φυσική κατάσταση μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου πνευμόνων και ...
Καρκίνος παχέος εντέρου: Αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρούς ενήλικες
Γράφει ο Ιωάννης Αναστασίου, Γαστρεντερολόγος Τόσο η συχνότητα όσο και ...