Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Μια Κυριακή αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Η τελευταία από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη», έρχεται στις 21 Ιουνίου ...
Summer Camp 2015 στο Planet Physics
Τα Σχολεία κλείνουν και το παιχνίδι ξεκινά. Τι καλύτερο από το να ...
Summer Camp 2015 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Μόνικα Κασάνη: Summer Camp 2015 στην Τεχνόπολη - μία 100% διαδραστική και διασκεδαστική εμπειρία!

Μόνικα Κασάνη: Summer Camp 2015 στην Τεχνόπολη - μία 100% διαδραστική και διασκεδαστική εμπειρία!

Το Summer Camp 2015, μια μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία επιστρέφει και φέτος στην Τεχνόπολη, από τις 15 Ιουνίου 2015.

Λίγο πριν η Τεχνόπολη μετατραπεί για τέσσερις εβδομάδες σε ένα ξεχωριστό camp με θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, εικαστικά εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον, την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική, η Μόνικα Κασάνη, Υπεύθυνη Τομέα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, μιλάει στο Culturenow.gr για το πλούσιο πρόγραμμα και τη φετινή διοργάνωση.

Συνέντευξη Μαριάννα Παπάκη

CultureNow: Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη το πρόγραμμα Summer Camp για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων! Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόγραμμα και σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;
 
Μόνικα Κασάνη: Το Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και την παιδαγωγική ομάδα «Μικρές Ιστορίες». Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών. Είναι ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμό, εικαστικά εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον, την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική από τις 8.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. Χωρίζεται σε τέσσερις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα. Την 1η εβδομάδα έχουμε θέμα «Τέχνες και Παιχνίδι»: τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορό, αυτοσχεδιασμό κα.) μέσα από παιχνίδι στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Την 2η εβδομάδα την ονομάσαμε «Εμείς και ο κόσμος». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον και την ανακύκλωση μέσα από σχετικές δραστηριότητες. Την 3η εβδομάδα καλούμε τα παιδιά να γνωρίσουν Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, να έρθουν σε επαφή με την μοντέρνα τέχνη και θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά, ενώ θα ασχοληθούν με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και άλλους τρόπους έκφρασης. Το θέμα αυτής της εβδομάδας είναι: «Σχήματα και χρώματα». Την 4η εβδομάδα, τα παιδιά θα γνωρίσουν την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική της πόλης τους, συμμετέχοντας σε δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής και σε άλλες για την αρχιτεκτονική κτιρίων της Αθήνας αλλά και των κτιρίων του παλαιού εργοστασίου φωταερίου. «Τεχνολογία και πόλη» το θέμα της 4ης εβδομάδας.
 

C. Ν.: Σε ποιους παιδαγωγικούς και ψυχαγωγικούς άξονες έχει δοθεί βαρύτητα στο σχεδιασμό του προγράμματος;
 
Μ. Κ.: Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και οι Μικρές Ιστορίες με την εμπειρία που έχουν στη διεξαγωγή προγραμμάτων και δραστηριοτήτων για παιδιά, σχεδίασαν το φετινό Summer Camp στην Τεχνόπολη πιστεύοντας ότι μια καλοκαιρινή εμπειρία πρέπει να είναι 100% διαδραστική και διασκεδαστική για τα παιδιά. Μέσω λοιπόν της βιωματικής μάθησης, της χρήσης θεατρικού παιχνιδιού, της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου, τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τα ίδια την πληρόφορία. Με τη βοήθεια πάντα των εμψυχωτών μας το πρόγραμμά μας αποσκοπεί να ικανοποιήσει όλα τα παιδιά, κάθε ηλικίας, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητές τους.
 

C. N.: Πόσο δύσκολο είναι, ζώντας στην εποχή της τεχνολογικής ανάπτυξης, να δελεαστεί ένα παιδί από τη δημιουργική απασχόληση και το παιχνίδι;
 
Μ. Κ.: Το παιδί όταν βρίσκεται στο σχολικό περιβάλλον ή στο σπίτι του, όταν δηλαδή ζει την καθημερινότητά του, είναι λογικό να αφοσιώνεται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος διασκέδασης. Αλλά, σε μια ομάδα ένα παιδί αντιδρά εντελώς διαφορετικά σε νέα ερεθίσματα και γίνεται ιδιαίτερα δεκτικό. Από την άλλη ένα Summer Camp που συνδυάζει διαφορετικές θεματικές – από εικαστικά μέχρι τεχνολογία - εγγυάται ότι θα καταφέρει να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον.
 

C. N.: Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Ποια είναι τα θετικά στοιχεία αυτών των προγραμμάτων κατά τη γνώμη σας που τα κάνουν τόσο δημοφιλή σε γονείς και παιδιά.
 
Μ. Κ.: Αυτό είναι ευχάριστο! Οι λόγοι πιστεύω είναι και πρακτικοί αλλά και ουσιαστικότεροι. Οι σύγχρονες οικογένειες δυσκολεύονται με το κλείσιμο των σχολείων. Θέλοντας να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών, επιλέγουν θερινά προγράμματα μουσείων και πολιτιστικών οργανισμών. Τα παιδιά έτσι έρχονται σε πιο ουσιαστική επαφή με τα πολιτιστικά προϊόντα, κάνοντάς τα μέρος της καθημερινότητάς τους και διευρύνοντας το πλαίσιο της αλληλεπίδρασής τους με αυτά. Είναι μια πολύ καλή αφορμή να γίνουν πιο κοινωνικά με το να έρθουν σε επαφή με αλλά παιδιά, εκτός τους συνήθους δικτύου των επαφών τους, και να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους μέσα από αυτές τις σχέσεις. Επιπλέον ένα «εξωσχολικό» περιβάλλον που ιντριγκάρει αντισυμβατικά τη διαδικασία της μάθησης μπορεί να τα οδηγήσει στο αντιληφθούν ενδιαφέροντα και κλίσεις που δεν είχαν ως τότε συνειδητοποιήσει. Η δημιουργικότητα των παιδιών βρίσκει πολύ ευκολότερα δίοδο να εκφραστεί συγκριτικά με την καθιερωμένη εναλλακτική της τηλεόρασης ή των βιντεοπαιχνιδιών. Ακόμα κι αν στην αρχή μπορεί να αντιδράσουν επειδή βγαίνουν από τις συνήθειές τους, τα παιδιά -στις περισσότερες περιπτώσεις- τελικά απολαμβάνουν τέτοιου είδους προγράμματα, αρκεί να υπάρχει στο υπόβαθρο εξειδικευμένο και κατάλληλο προσωπικό που να τους εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να τους ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον, όπως αυτό που μπορεί να βρουν στο Summer Camp της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Το φετινό Summer Camp ξεκινάει στην Τεχνόπολη στις 15 Ιουνίου 2015. Περισσότερες πληροφορίες εδω: Summer Camp 2015 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Μια Κυριακή αφιερωμένη στο animation
Οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη» επιστρέφουν με ανανεωμένη και ...
Summer Camp 2015 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται o απόλυτος προορισμός για τα ...
Jazz for Kids στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ένα μουσικό «ταξίδι» αυτοσχεδιαστικής δημιουργίας και ...
Design Lab Athens 2015 στη Τεχνόπολη
Στο πλαίσιο της επερχόμενής του διοργάνωσης στην Τεχνόπολη Δήμου ...
Ασπίδες της Ψυχής μας: εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Μέριμνας στην Τεχνόπολη
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων της, η «Μέριμνα» μας προσκαλεί ...
Οι Locomondo live στην Τεχνόπολη
Μετά από μία ιδιαίτερα δημιουργική χρονιά, οι Locomondo “κλείνουν”  τις ...
Summer Camp 2014 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Το πρόγραμμα
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους μικρούς του φίλους ...
Summer Camp 2014 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να ...
Κίτρινα Ποδήλατα και Φίλοι live στην Τεχνόπολη
Τα Κίτρινα Ποδήλατα παρουσιάζουν την πρώτη μεγάλη τους καλοκαιρινή ...