Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 21C°,
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Manpower: Ανακάμπτουν οι προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών
Συνεχή ανάκαμψη των προθέσεων προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα ...
Εβνθαρρυντικά μηνύματα από τη Manpower για την αγορά εργασίας το 2015
Ενθαρρυντικά σημάδια για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα προκύπτουν ...
ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 1,6% του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο
Με ρυθμό ανάπτυξης 1,6% του ΑΕΠ "έτρεξε" η ελληνική οικονομία το 3ο ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Manpower: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι εργοδότες για το τρίτο τρίμηνο

Manpower: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι εργοδότες για το τρίτο τρίμηνο

Συγκρατημένα αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας της ManpowerGroup για τις προοπτικές απασχόλησης το τρίτο τρίμηνο 2015.

Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο του 2015 δείχνουν ότι όσοι αναζητούν εργασία θα συνεχίσουν να επωφελούνται από μία σχετικά σταθερή πορεία προσλήψεων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2015. Από τους 751 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 18% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, το 7% προβλέπει μείωση και το 70% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων.

Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +7%, μειωμένες κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Παρ’ όλη τη μείωση, ο δείκτης παραμένει σχετικά σταθερός σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

«Η έρευνά μας, αποκαλύπτει ότι όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να παραμείνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, δεδομένου ότι οι προοπτικές προσλήψεων της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, παραμένουν σχετικά σταθερές για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2015» σύμφωνα με την Δρ. Βενετία Κουσία, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ManpowerGroup.

«Μολονότι η έρευνα διεξάγεται κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης περιόδου σημαντικής οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, κυρίως σε εθνικό επίπεδο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα φαίνεται να επηρεάζονται ελάχιστα», τονίζει η Δρ Κουσία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το εργατικό δυναμικό αναμένεται να αυξηθεί σε έξι από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015. Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένεται να καταγραφούν στον τομέα των χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις, καθώς και στον τομέα του τουρισμού, όπου οι συνολικές προοπτικές ανέρχονται σε +16% και +14% αντίστοιχα.

Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να προσδοκούν σε ένα συγκρατημένα αισιόδοξο κλίμα προσλήψεων, τόσο στον τομέα της μεταποίησης, όσο και στον τομέα του χονδρικού & λιανικού εμπορίου, όπου οι προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +10%, ενώ οι εργοδότες στον τομέα των μεταφορών & επικοινωνιών προβλέπουν προοπτικές της τάξης του +7%. Μείωση του αριθμού απασχολούμενων καταγράφεται σε τρεις τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με την πιο αξιοσημείωτη να καταγράφεται στον τομέα του ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου & ύδρευσης όπου ο δείκτης ανέρχεται σε -7%.

Συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο του 2015, οι προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού αναμένεται να μειωθούν σε πέντε από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Σημαντική μείωση 18 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται στον τομέα των μεταφορών & επικοινωνιών, ενώ οι προοπτικές απασχόλησης για τον τομέα του ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου & ύδρευσης εμφανίζονται αποδυναμωμένες κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφοντας το χαμηλότερο σχέδιο προσλήψεων από το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Σημαντικές μειώσεις 7 και 6 ποσοστιαίων μονάδων αντίστοιχα, καταγράφονται στους τομείς του τουρισμού & και της γεωργίας. Βελτιωμένες εμφανίζονται από την άλλη πλευρά, οι προοπτικές απασχόλησης στον τομέα του χονδρικού & λιανικού εμπορίου, με τον συνολικό δείκτη να αυξάνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται ενισχυμένες σε τέσσερις από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι πιο αξιοσημείωτες βελτιώσεις 7 και 6 ποσοστιαίων μονάδων παρατηρούνται στον τομέα του τουρισμού και στον τομέα των μεταφορών & επικοινωνιών, αντίστοιχα. Ωστόσο, οι προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται αποδυναμωμένες σε τέσσερις τομείς. Οι εργοδότες στον τομέα της γεωργίας καταγράφουν αξιοσημείωτη μείωση 13 ποσοστιαίων μονάδων στις προβλεπόμενες προσλήψεις, ενώ μειωμένες κατά 11 και 6 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφονται οι προοπτικές για τον τομέα ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου & ύδρευσης και τον τομέα της μεταποίησης, αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές υπηρεσίες αναμένουν τις πιο αδύναμες -και για πρώτη φορά- αρνητικές προοπτικές απασχόλησης από το δεύτερο τρίμηνο του 2013, με τις προοπτικές να ανέρχονται στο -1% για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2015, καταγράφοντας πτώση 3 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 4 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Στα 315,5 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τρίτο τρίμηνο
Στα 315,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος το τρίτο τρίμηνο του 2014 ...
Eurostat: Στο 0,8% οι διαθέσιμες θέσεις απασχόλησεις στο πρώτο 3μηνο
Στο 0,8% έφτασε στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2013 το ποσοστό των ...
Στα 317,31 δισ. το χρέος στο τρίτο τρίμηνο του 2013
Στα 317,31 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ...
Σε ύφεση η Γαλλία στο τρίτο τρίμηνο
Κατά 0,1% συρρικνώθηκε η οικονομία της Γαλλίας το τρίτο τρίμηνο του 2013, ...
Αιφνίδια πτώση της ανεργίας στη Βρετανία στο τρίτο τρίμηνο
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στην Βρετανία το ...
Ιαπωνία: Πτωτική αναθεώρηση για την ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο
Η ανάπτυξη στην Ιαπωνία αναθεωρήθηκε προς τα κάτω κατά το τρίτο ...
Αυστραλία: Χαμηλότερο των εκτιμήσεων το ΑΕΠ στο τρίτο 3μηνο
Με ρυθμό χαμηλότερο των εκτιμήσεων «έτρεξε» στο τρίτο τρίμηνο η ...
Με ρυθμό ανάπτυξης 0,8%
Η οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας έτρεξε με ρυθμούς 0,8% το τρίτο ...
Άλμα στον τζίρο της Δρομέας στο τρίτο τρίμηνο
Αύξηση 43,85% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Παπαπαναγιώτου ...