Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 10C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τα Λογοτεχνικά Βραβεία του ηλεκτρονικού περιοδικού για το βιβλίο «Ο ...
To μουσικό καλοκαίρι της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
   Δύο συναυλίες στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μια ...
Δύο συναυλίες μουσικής δωματίου στο Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία»
Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Τί περιλαμβάνει ο θερινός προγραμματισμός- Διευκρινίσεις για την συμφωνία με το Μέγαρο Μουσικής

Τί περιλαμβάνει ο θερινός προγραμματισμός- Διευκρινίσεις για την συμφωνία με το Μέγαρο Μουσικής
   Δύο συναυλίες στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, μια μεγάλη μουσική βόλτα στην Αττική αλλά και η πρώτη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών συγκροτούν τους βασικούς άξονες της θερινής δραστηριότητας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου η οποία δόθηκε στις 3 Ιουνίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του συνόλου Στέφανος Τσιαλής έκανε τον απολογισμό της χειμερινής σεζόν και παρουσίασε αναλυτικά τον θερινό προγραμματισμό της ορχήστρας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε προ ημερών από το Υπουργείο Πολιτισμού βάσει της οποίας η ΚΟΑ χρίζεται μόνιμη ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με σκοπό να διασφαλιστεί η καλύτερη συνεργασία των δύο φορέων στην κατεύθυνση της αμοιβαίας ωφέλειας. Οπως είπε ο αρχιμουσικός, η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή ενός συστήματος ανταλλαγής υπηρεσιών, ενός συστήματος αλληλεγγύης, δηλαδή, που ανταποκρίνεται σε ό,τι απαιτούν οι παρούσες οικονομικές πολιτιστικές και κοινωνικές συνθήκες. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου των Μουσικών Υπαλλήλων της ΚΟΑ Νέλλη Οικονομίδου επισημαίνοντας, όμως, ότι από πλευράς της ορχήστρας έχουν εντοπιστεί κάποια σημεία στο υπό διαπραγμάτευση κείμενο τα οποία χρήζουν τροποποιήσεων και βελτιώσεων. «Τα θέσαμε υπ΄όψιν της διεύθυνσης της ΚΟΑ, του Δ.Σ του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών (Ε.Τ.Ο.Σ) και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας, κι έτυχν θετικής υποδοχής» είπε η κυρία Οικονομίδου. «Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε - συνέχισε- ότι τροποποιώντας και βελτιώνοντας τους όρους που αφορούν στην καθημερινότητα της ορχήστρας αλλά και στην βιωσιμότητά της, θα επιτευχθεί το επιθυμητό, δηλαδή η μόνιμη στέγαση της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με σεβασμό, όμως, στην ιστορία της, στην αξιοπρέπειά της και σύμφωνα προς την επιθυμία του Χρήστου Λαμπράκη». Μέσα απ΄αυτό το πρίσμα, λοιπόν, αρκετά μένουν ακόμη να διευκρινιστούν...

 Το πρόγραμμα

   Αναφορικά μ΄αυτόν καθαυτόν τον θερινό προγραμματισμό, αρχικά ξεχωρίζουν οι δύο συναυλίες στο Ηρώδειο. Η πρώτη θα δοθεί στις 6/7 υπό τον Στέφανο Τσιαλή και περιλαμβάνει έργα Γκριγκ και Μάλερ με την συμμετοχή του γαλλοκαναδού πιανίστα Αλέν Λεφέβρ. Στις 14/7 η ΚΟΑ θα παρουσιάσει την Πρώτη Συμφωνία και το «Αξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη υπό τον Λουκά Καρυτινό.
      Ωστόσο, η πρώτη συναυλία της θερινής σεζόν θα δοθεί στις 11 Ιουνίου (στις 21.00) στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου με σκοπό την στήριξη του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Την επόμενη ημέρα θα δοθεί μια "κλειστή" συναυλία στην Ακαδημία Αθηνών αποκλειστικά για τα μέλη και τους φίλους της. Ανάμεσα στις επικείμενες συναυλίες της ΚΟΑ ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (στις 12.30) και στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Διπλή αποστολή θα έχει, τέλος, η ορχήστρα στο πλαίσιο της πρώτης της συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών: αφενός θα συμμετάσχει στο εβδομαδιαίο (13-19 Ιουλίου) εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ταλαντούχους μουσικούς που διοργανώνει για τέταρτη χρονιά ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», αφετέρου θα δώσει μια συναυλία υπό τον Μίλτο Λογιάδη και με την σύμπραξη της Camerata junior.

Πηγή : http://www.tovima.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ο διάσημος νορβηγός συγγραφέας ενθουσίασε τους θαυμαστές του στο Μέγαρο Μουσικής
Ήταν αναμενόμενο. Το ξέραμε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε επισήμως η ...
Μέγαρο Μουσικής: Καλοκαίρι στον κήπο με μουσική, τραγούδια και αστέρια
Εκτη συνεχή χρονιά και ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι ...
Mέρες του Πάσχα στο Μέγαρο
«Στην αυλή των μαγικών αυλών» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δοθεί ...
Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Η μουσική παράσταση, που γοήτευσε το αθηναϊκό κοινό, Η Μαρινέλλα ...
Ο Παναγιώτης Μάργαρης μαζί με εξαιρετικούς ερμηνευτές, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τη μουσική παράσταση το ...
Τα μεγάλα Ψέματα του μικρού Ερμή στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη
Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο ...
O Hermann Parzinger για το Νησί των Μουσείων του Βερολίνου στο Μέγαρο Μουσικής
Στο βήμα του Megaron Plus θα ανέβει o Hermann Parzinger, Πρόεδρος του Ιδρύματος της ...
Διευκρινίσεις για την εφαρμογή της κινητικότητας σε κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού
Νέες διευκρινίσεις έδωσε με έγγραφό του το υπουργείο Διοικητικής ...
ΥΠΟΙΚ: Δεν πωλείται το Μέγαρο Μουσικής
Το Μέγαρο Μουσικής ρυθμίζει τις οφειλές του στο Δημόσιο και δεν ...