Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 11C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
ΕΠΟ: «Να κοιτούν πρώτα στον καθρέφτη τους»
Απάντηση στις ανακοινώσεις των ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έδωσε η ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Κοντονής: «Χαοτική η κατάσταση στις ΑΕ»

Κοντονής: «Χαοτική η κατάσταση στις ΑΕ»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, χαρακτήρισε χαοτική την κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να καταπολεμηθεί η ασυδοσία και η παρανομία.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" σχολίασε σχετικά:

"Οι πάντες γνώριζαν λίγο πολύ τι συνέβαινε στη FIFA. Η ελληνική κυβέρνηση παλεύει για την καθαρότητα και τη διαφάνεια, αλλά οι διεθνείς ομοσπονδίες αντιδρούσαν σε αυτό.

Το τι συνέβαινε στις διεθνείς ομοσπονδίες λίγο πολύ είχαν δημοσιοποιηθεί και τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως είχε διαμορφωθεί μια κατάσταση που απέτρεπε όχι μόνο τον έλεγχο, αλλά υπήρχαν και αποκλεισμοί και ΜΜΕ και δημοσιογράφων από το να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία και σε καταστάσεις που δεν προσδιορίζονταν. Υπάρχουν βεβαίως και υγιείς δυνάμεις και στον αθλητισμό και σε διεθνείς ομοσπονδίες.

Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί έχουμε μια ακραία εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου και μια διαχείριση των εισροών μεγάλων χρηματικών ποσών η οποία είναι αδιαφανής. Και κάθε φορά που κάποια κυβέρνηση ή ένας φορέας υπεράνω καταστάσεων προσπαθεί να διερευνήσει τι έχει συμβεί εκεί είχαμε απειλές και τελεσίγραφα.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα η FIFA να απαιτεί την καθαρότητα και τη διαφάνεια από τα μέλη της. Θα ήμουν ο πρώτος που θα έλεγα πως πρέπει να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Όμως εδώ η πορεία ήταν αντίστροφη. Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση πάλευε για την καθαρότητα, για τη διαφάνεια και ερχόντουσαν οι διεθνείς ομοσπονδίες και αντιδρούσαν. Μετά από μια έντονη συζήτηση και για μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον στο κομμάτι αυτό είχαμε τελικά μια επιδοκιμασία της ελληνικής κυβέρνησης, βεβαίως με κάποιες αμοιβαίες υποχωρήσεις που όμως δεν έφυγαν από τον πυρήνα του νομοσχεδίου.

Μόλις την Πέμπτη συνεδρίασε για πρώτη φορά η κοινή επιτροπή του υπουργείου Οικονομίας με το υπουργείο του οποίου προΐσταμαι για τα θέματα των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών που ελέγχει το παλιό υπουργείο Εμπορίου και ειλικρινά σας το λέω πως η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Επί πολλά χρόνια για να μη σας πω επί δεκαετίες υπήρχε μία κατάσταση που ενώ ένας οποιοσδήποτε συμπολίτης μας είχε μία ανώνυμη εταιρία και βρίσκονταν συνεχώς με την δαμόκλειο σπάθη των ελεγκτικών μηχανισμών, στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο.

Απόλυτο χάος, ασυδοσία και παρανομία. Και σύντομα θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία και ενδέχεται να έχουμε γι' αυτό το λόγο νομοθετική πρωτοβουλία για τα επείγοντα ζητήματα της διαφάνειας και των οικονομικών των ΠΑΕ, όπως είχαμε επείγοντα μέτρα κατά της βίας ενδεχομένως να πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία. Η κατάσταση είναι χαοτική.

Δικό μας μέλημα και πρωταρχική μας ευθύνη είναι να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των εργαζομένων και των θεατών στους αγώνες που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες, η ασφάλεια είναι πρωταρχικό μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν γίνει αρκετά βήματα το θέμα είναι να ακολουθήσουμε και εμείς".

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Κοντονής: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας»
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με την ...
Ο Κοντονής παρουσίασε τη νέα ΕΕΑ
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρουσίασε τη νέα σύνθεση ...
Ανακοίνωσε τη σύνθεση της ΕΕΑ ο Κοντονής
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής υπέγραψε τη νέα σύνθεση της ...
Κοντονής: «Χωρίς κόσμο και η 28η αγωνιστική»
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη διακοπή του αγώνα ...
Έτοιμος για μεγάλες ρήξεις ο Κοντονής
Στον real FM 97,8 και τον Κώστα Χαρδαβέλα και την Αγγελική Λάζου μίλησε ο ...
Αρναουτάκης: Να κηρυχθεί το Οροπέδιο Λασιθίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
 Την κήρυξη του Οροπεδίου Λασιθίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά ...
Νάντια Μπουλέ: «Ξέρω πάνω κάτω τι γράφουν για μένα»
Η Νάντια Μπουλέ ενημερώνεται για τα δημοσιεύματα που την αφορούν, αλλά ...
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, απομονωμένη από την κοινωνία
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, απομονωμένη από την ...
Προβόπουλος: Η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο
H Ελλάδα άντεξε στην κρίση, ενώ η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ...