Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Workshop για τη μέθοδο Feedback του DasArts στο Bios
Το BIOS, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο και στοχεύοντας στη ...
Workshop Φωτορεπορτάζ με τον Γιάννη Μπεχράκη
To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, διοργανώνει 4ήµερο workshop με τον ...
The daylight portrait - νέο workshop στη σχολή Όραμα
Η σχολή Όραμα μας καλεί στο επόμενο workshop που ετοιμάζει και αυτή τη φορά ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

cultureFWD workshop @ Bios

cultureFWD workshop @ Bios

Το cultureFWD σε συνεργασία με το Salzburg Global Seminar (SGS) φιλοξενεί το πρώτο του διαδραστικό/εκπαιδευτικό workshop για όλων των ειδών καλλιτέχνες, δημιουργούς και ανθρώπους της πολιτιστικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στις 23 Ιουνίου 2015, στο Bios.

 

Το workshop θα επικεντρωθεί στους τρόπους με τους οποίους ο ελληνικός χώρος του πολιτισμού και της δημιουργίας μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και θα ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το Salzburg Global Forum for Young Cultural Innovators (SGS-YCI).

 

Με εμπνευσμένες ομιλίες και παραγωγικά εργαστήρια από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του πολιτισμού, οι συμμετέχοντες στο workshop cultureFWD θα μοιραστούν και θα συνεργαστούν πάνω σε ιδέες, θα συσφίξουν τους δεσμούς τους, και θα αποκτήσουν γνώσεις και εργαλεία για την ενίσχυση του έργου και της προβολής τους.

 

Ειδικότερα, θα διερευνήσουν:

 

Πτυχές της δημιουργικής οικονομίας, μέσω διαλόγου που θα συντονιστεί από την Shelagh Wright και τον Peter Jenkinson, συντονιστές του Salzburg Young Cultural Innovators Forum και μέλη διαφόρων think tanks της δημιουργικής οικονομίας.

Επιχειρηματική σκέψη, μέσα από εργαστήρια ενίσχυσης δεξιοτήτων με τον Sam Coniff, ιδρυτή και διευθυντή του Livity, μια «πέρα από τα κέρδη» υπηρεσία απασχόλησης της νεολαίας

Κοινωνική Καινοτομία, μέσα από εργαστήρια ενίσχυσης δεξιοτήτων με την Cassie Robinson, ιδρύτρια του Point People και συν-ιδρύτρια των Tech For Good TV, The Civic Shop και Civic Crowd.

 

Το workshop  αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου του cultureFWD να συμβάλει στην ενίσχυση του ρόλου του πολιτισμού και των τεχνών στην κοινωνία και την οικονομία.

 

cultureFWD

 

Το cultureFWD ξεκίνησε από πέντε Έλληνες υπότροφους του SGS με κίνητρα και υποστήριξη που απέκτησαν από το πρόγραμμα SGS-YCI το 2014. Η συμμετοχή Ελλήνων εκπροσώπων στο πρόγραμμα SGS-YCI για τα έτη 2014 & 2015 υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  Στόχος του cultureFWD είναι να συντελέσει στη διαμόρφωση των συνθηκών υπό τις οποίες οι πολιτιστικές και δημιουργικές πρωτοβουλίες του τόπου θα μπορούν να ευδοκιμήσουν. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκει να ενώσει ιδέες και δυνάμεις, να διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσης και τεχνογνωσίας, να παρέχει γόνιμες εμπειρίες μάθησης και δικτύωσης και να αναπτύξει εργαλεία διαπραγμάτευσης που θα αναδεικνύουν και θα στηρίζουν τις δυνατότητες του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα της χώρας.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση, το cultureFWD επικεντρώνεται κυρίως στη χαρτογράφηση των πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων της Ελλάδας και την οργάνωση συντονισμένων δράσεων που προωθούν την επικοινωνία, τη μάθηση και τη συν-δημιουργία. Το workshop είναι η πρώτη από αυτή τη σειρά δράσεων και ορόσημο στη διαδικασία χαρτογράφησης, η οποία μέχρι τώρα έχει δώσει στοιχεία για μια πλούσια βάση δεδομένων και έχει επιβεβαιώσει την δίψα για ενότητα και αμοιβαία υποστήριξη ανάμεσα σε όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού και της δημιουργίας.

 

Το workshop αυτό είναι αποτέλεσμα της εργασίας της ελληνικής ομάδας SGS στο Salzburg Global Forum for Young Cultural Innovators. Το Forum YCI είναι ένα δεκαετές πρόγραμμα του Salzburg Global Seminar που επιδιώκει την εμπλοκή των καινοτόμων του πολιτισμού και της δημιουργίας στην διαπολιτισμική ανταλλαγή και μάθηση και την διευκόλυνση της επιτυχίας τους στον τομέα δραστηριοποίησής τους. Κάθε χρόνο, 50 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο καλούνται σε 5ήμερο σεμινάριο στο Σάλτσμπουργκ, που συνδυάζει θεωρία και πρακτική, με παρουσιάσεις που δίνουν έμφαση στα φλέγοντα θέματα του πολιτιστικού τομέα και εργαστήρια που ενισχύουν την επιχειρηματική σκέψη, την αποτελεσματική επικοινωνία στόχων, τη διαχείριση ψηφιακών πόρων, την ηγετική διαγωγή και την ομαδική εργασία.

 

Υιοθετώντας το επιτυχημένο μοντέλο SGS σε τοπικό επίπεδο, το cultureFWD στοχεύει να ανοίξει νέους δρόμους για τον πολιτισμό και τη δημιουργία στην Ελλάδα, παρέχοντας έδαφος για την ανάδειξη της αξίας των τεχνών, την προβολή του έργου των δημιουργικών ανθρώπων του τόπου και την σύνδεσή τους με την παγκόσμια κοινότητα πολιτιστικών καινοτόμων.

 

Πρόγραμμα ημερίδας:

 

10.00   Εισαγωγική/ Χαιρετισμοί από τον ομάδα του CultureFWD και την Susi Seidl –Fox, διευθύντρια προγράμματος του Salzburg Global Seminar

10.15–10.45   Δημιουργικότητα - Κουλτούρα - Πολιτισμός: Απόλυτη Σύγχυση (θέτοντας ερωτήσεις υπό το φως της ελληνικής περίπτωσης)– Ομιλητής Αλέξανδρος Μιστριώτης, καλλιτέχνης

10.45-11.30   Peter Jenkinson/ Shelagh Wright

11.30–14.00  Skills Groups (Επιχειρηματική σκέψη & Κοινωνική Καινοτομία)

14.00–15.00  Διάλειμμα

15.15–16.00  Inspirational speaker 2 (TBC)

16.00–18.30  Skills Groups (Επιχειρηματική σκέψη & Κοινωνική Καινοτομία)

18.30-19.00  Συμπεράσματα / Τα επόμενα βήματα

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Yoga & Meditation Workshop με αφορμή την έκθεση του Π. Τέτση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε ένα εργαστήρι για τη ...
Summer Intensive Course 2015 με τον Βασίλη Ζούλια στο Fashion Workshop
Το Summer Intensive Course του Fashion Workshop αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ...
DSLR Workshop με τον Απόστολο Νικολαΐδη
Το DSLR Workshop είναι ένα εντατικό σεμινάριο δύο κύκλων, το οποίο θα ...
4o Διεθνές Σεμινάριο βιολιού και Workshop Μουσικής Δωματίου 2015 με τον Λεωνίδα Καβάκο
Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες έχει την τιμή να διοργανώσει για τέταρτη ...
Workshop Φωτορεπορτάζ με τον Γιάννη Μπεχράκη στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας διοργανώνει τετραήμερο εντατικό workshop 12 ...
Ψυχή στο Λαιμό - επανεκκίνηση: στους Ψαράδες Πρεσπών
Οι Ψαράδες Πρεσπών φιλοξενούν ένα workshop λογοτεχνικής γραφής, με τίτλο ...
Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής στο Φεστιβάλ Σερίφου 2014
Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Σερίφου φιλοξενεί Εργαστήρια Δημιουργικής ...
Video & Sound Workshop για DSLR Φωτογράφους από το ΕΚΦ
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας παρουσιάζει το workshop “Video & Sound for DSLR ...
Τριήμερο workshop κοσμήματος, στην Ύδρα
Το εργαστήριο metalloδιοργανώνει τριήμερο Workshop Κοσμήματος από Papier Macheστην ...