Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 9C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Φίλης:΅Το δημοψήφισμα είναι
Ως "υπερόπλο" της κυβέρνησης που θα χρησιμοποιηθεί εάν θα χρειαστεί, ...
Φίλης: Είμαστε προς το τέλος της διαπραγμάτευσης
 «Είμαστε προς το τέλος της διαπραγμάτευσης, της ουσιαστικής και της ...
Έδωσε είδηση ο Φίλης
Είδηση έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Φίλης: Όλα είναι πάνω στο τραπέζι

Φίλης:  Όλα είναι πάνω στο τραπέζι

 «Είμαστε στις τελευταίες μέρες της διαπραγμάτευσης, η οποία συνεχίζει να έχει έναν χαρακτήρα -λιγότερο αυτή την εβδομάδα- και τώρα κινούμενης άμμου. Δεν είναι σαφές τι δίνει και τι παίρνει κανείς από τη διαπραγμάτευση, επί του παρόντος. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι» δήλωσε στον ραδιοσταθμό real FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.

«Θα κλείσει, όμως, αυτή η διαπραγμάτευση, όπως κλείσει και ελπίζω ότι θα κλείσει με μία συμφωνία που θα δίνει μία προοπτική εξόδου της χώρας από τη σκληρή λιτότητα και θα ρυθμίζει το χρέος, τουλάχιστον σε μία πρώτη φάση, μία συμφωνία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα, αμέσως, για ανάπτυξη, για χρηματοδότηση, για επενδύσεις και μείωση του χρέους, που και αυτό βοηθάει στην πρόοδο της ανάπτυξης» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν η συμφωνία θα περάσει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και θα υπερψηφιστεί στη Βουλή, ο κ. Φίλης απάντησε: «Όποια συμφωνία φέρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στη Βουλή, θα περάσει. Όποια φέρει. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας, με αφορμή τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι των μνημονιακών. Εμείς θα έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες».


Αναφορικά με τη δήλωσή του για το θέμα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:«Δεν ήμουν αδιάφορος ως προς τη θρησκεία και ως προς την εκκλησία. Γνωρίζω πολύ καλά και έχω την ανάλογη παιδεία. Ψέλνω κ.λπ. Δεν μου αρέσει η θρησκοληψία...

Γι' αυτό μιλάω με άνεση και με σεβασμό προς της θρησκεία και προς τους πιστούς. Δεν μου αρέσει, όμως, να λένε συνάδελφοι γιατροί ότι ήπιαν από το ποτηράκι μίας που είχε AIDS και -ω του θαύματος- δεν κόλλησαν AIDS. Mα, δεν κολλάς από το σάλιο στο ποτήρι. Αυτά να τα αποφύγουμε. Και να αποφύγουμε και μία αντίληψη που -δεν λέω ότι γίνεται από την Εκκλησία την επίσημη, αλλά γίνεται από άλλα κυκλώματα- που αντιπαραθέτει την αναγκαία ιατρική φροντίδα προς την θαυματουργή επενέργεια των εικόνων».