Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Χωρισμός: Όταν μια γυναίκα ποθεί τον άνδρα σου
Αναγνώστριά μας ρωτά:  Πώς μπορώ να ξεπεράσω ότι μετά από 1 μήνα ο πρώην ...
Λόγια των ανδρών που πληγώνουν πολύ τη γυναίκα
Με Ποιον Τρόπο οι Άντρες Πληγώνουν τις Γυναίκες Εξηγεί ο συγγραφέας ...
Σχέσεις: Λόγια της γυναίκας που πληγώνουν τον άνδρα
Πολλοί καλοπροαίρετοι άντρες κάνουν το λάθος να προσπα­θούν να ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Συμπεριφορές της γυναίκας που πληγώνουν τον άνδρα

Συμπεριφορές της γυναίκας που πληγώνουν τον άνδρα

Μοντέλα σχέσεων και ο πόλεμος της κρεβατοκάμαρας

Από τη συγγραφέα και ψυχοθεραπεύτρια Helena Lovendal

Οταν ένας άντρας βιώνει την απόρριψη από τη σύντροφό του, είναι πιθανόν ότι η εμπειρία αυτή ή να  αναβιώνει ένα φάντασμα από το παρελθόν, μια μητρική φιγούρα που κατέχει αυτό που ποθεί και δεν τον το δίνει. Αισθάνεται απόρριψη νιώθει εύθραυστος και ευάλωτος. Στο ασυνείδητό του, η γυναίκα του είναι «εγωίστρια», γιατί σκέφτεται τις δικές της επιθυμίες, αντί να προσπαθεί να ικανοποιήσει αυτές ταυ «παιδιού» της. Όποτε μια παλιά, ανομολόγητη ανάγκη μετατρέπεται σε σεξουαλική, τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα εμφανιστεί η δυναμική γονέα παιδιού μαζί με τα αναπόφευκτα προβλήματα.

Το παράπονο του άντρα πηγάζει από το αγοράκι που κρύβει μέσα του και στοχεύει στην ενοχή της γυναίκας, επειδή δεν τον φροντίζει.

Στοχεύει το κοριτσάκι που αυτή κρύβει μέσα της, το οποίο ανατράφηκε με την υποχρέωση να φροντίζει και να προσέχει τους πάντες γύρω της. Στοχεύει επίσης το κομμάτι τον απελπισμένου γονέα μέσα της. Όταν του λέει: «ποιο είναι το πρόβλημα;», στην πραγματικότητα, η ερώτηση απευθύνεται στο ανόητο αγοράκι απέναντι της. Πρόκειται για την αυτοάμυνα του μικρού κοριτσιού μέσα της, αλλά την ίδια στιγμη απευθύνεται εκεί που τον πονάει; στο αγοράκι που νιώθει απόρριψη. Πρόκειται λοιπόν για αυτοπροοταοία αλλά και αντεπίθεση συνάμα. Όλα όμως είναι τόσο αθώα και γίνονται τόσο γρήγορα. Και στην πραγματικότητα, η γυναίκα επιθυμεί απλώς να προστατεύσει το κοριτσάκι μέσα της από την κατηγορία ότι είναι χαζό κορίτσι, επειδή δεν έκανε αυτό που έπρεπε.

Για να αντιμετωπίσει τα αισθήματα απόρριψης, ο άντρας προσπαθεί κατ’ αρχάς να χειραγωγήσει τη γυναίκα από την μητέρα του «παιδιού» μέοα του. Και όταν αποτυγχάνει ότι πρέπει να σκληραίνει  για να προστατεύσει τον εαυτό του.  Κι έτσι η κατάσταση κλιμακώνεται προς τη γονική του πλευρά και ο ίδιος γίνεται ένας απόμακρος και δεσποτικός γονέας. «Νομίζω ότι έχεις πρόβλημα με το σεξ», είναι μια πολύ επιθετική ατάκα, αλλά στην πραγματικότητα, η κλιμάκωση και η βία μπορούν να εκφραστούν απλώς και με  τον τόνο της φωνής ή με μια κίνηση. Ενδεχομένως και με ένα απλά σήκωμα του φρυδιού! Το θέμα είναι ότι η κλιμάκωση εξωθεί την ενέργεια προς την αντίθετη κατεύθυνση. εφόσον η επίκληση της γονικής πλευράς στοχεύει προς το παιδικό κομμάτι του άλλου.

Ο παγερός, απόμακρος πατέρας απειλεί ότι θα φύγει, αλλά η συμπεριφορά του τιμωρεί παράλληλα, φανερώνοντας ότι επιθυμεί να επιβληθεί στο κακό κορίτσι, που πρέπει να τον υπακούσει. Όσο γι’ αυτήν, μήπως είχε πράγματι έναν πατέρα που έφυγε και την εγκατέλειψε, ή ίσως ήταν δεσπστικός και την τιμωρούσε; Σε αυτήν την περίπτωση, αυτός έχει πετύχει διάνα το στόχο του, είτε γναιρίζοντας την ιστορία της, είτε διαισθανόμενος αυτό που της έχει συμβεί.

Ή μήπως ο δικός του πατέρας ήταν απόμακρος και ψυχρός κι αυτός τον μιμείται όποτε βρίσκεται σε δύσκολη φάση: Ίσως να πρόκειται για συνδυασμό και των δύο μοντέλων. Υπό την επήρεια ενός τέτοιου μοντέλου σχέσης, όταν «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», αναζητούμε ενστικτωδώς το παιδάκι μέσα στον σύντροφό μας και υιοθετούμε την αντίστοιχη συμπεριφορά γονέα για να τον κάνουμε να φοβηθεί και να υποχωρήσει. Κι όλα αυτά είναι σαν να τα γνωρίζουμε και να τα κατέχουμε άριστα, γιατί όταν ερωτευθηκαμε, στην πραγματικότητα ταίριαζαν αυτές οι εσωτερικές φιγούρες.


Πηγή : http://www.boro.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Τα χείλη στο αιδοίο της γυναίκας: Πράγματα που δεν ήξερες!
Γιατί και για τη γυναίκα το μέγεθος παίζει ρόλο.  Συνήθως όταν αν ...
Βανέσα Αδαμοπούλου: Ετοιμάζει το παιδικό δωμάτιο
Η Βανέσα Αδαμοπούλου θα αποκτήσει το πρώτο της παιδί καρπό του έρωτά ...
Το ζώδιο του άνδρα και τι εκτιμά σε μια γυναίκα
Μία όμορφη εμφάνιση μόνο, δεν είναι ποτέ αρκετή για να κάνει έναν άνδρα ...
Χωρισμός: Όταν μια γυναίκα ποθεί τον άνδρα σου
Αναγνώστριά μας ρωτά:  Πώς μπορώ να ξεπεράσω ότι μετά από 1 μήνα ο πρώην ...
Σχέσεις: 8 γυναικεία λόγια που πληγώνουν τον άνδρα
Μπορεί να είστε χρόνια μαζί στις χαρές και στα δύσκολα, μπορεί να ...
Λόγοι που η γυναίκα μπορεί να απατήσει τον άνδρα της
Παράδοξα, η εικόνα της γυναίκας είναι συνυφασμένη με δύο αντίθετα ...
Τι πρέπει να έχει μια γυναίκα για να κερδίσει τον άνδρα;
H απάντηση ίσως δεν είναi τόσο προφνής όσο νομίζετε. Δεν είναι μόνο τα ...
Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Η Βάσω είναι και γυναίκα και ερωμένη και νοικοκυρά και μάνα και φίλη»
Για όλα όσα άλλαξε στη ζωή του ο έρωτας του για την Βάσω Λασκαράκη, ο ...
Κρήτη: Βρέθηκε κρανίο παιδιού στα σκουπίδια!
Το κρανίο ενός παιδιού βρήκε ένας εργαζόμενος σε εταιρεία ανακύκλωσης ...