Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 12C°,
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Πρωκτικό σεξ: Ο πόνος και τι μπορεί να πάθει μια γυναίκα
Αναγνώστριά μας ρωτά  Γεια σας. Ο σύντροφός μου θέλει να δοκιμάσουμε ...
Υπάρχει οργασμός με πρωκτικό σεξ! Πώς γίνεται
Πληροφορίες και συμβουλές για το πρωκτικό σεξ από τον Ζήση ...
Πρωκτικό σεξ: Τι θα πάθω αν το δοκιμάσω;
Ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν καλά εδραιωμένα ταμπού γύρω από το ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Πρωκτικό σεξ και λιπαντικά: Τι πρέπει να προσέχετε

Πρωκτικό σεξ και λιπαντικά: Τι πρέπει να προσέχετε

Έναν απρόσμενο κίνδυνο από το πρωκτικό σεξ με λιπαντικό αλλά χωρίς προφυλακτικό, ανακάλυψαν δύο διαφορετικές ερευνητικές ομάδες: η τακτική αυτή μπορεί να αυξάνει με έμμεσο τρόπο τον κίνδυνο να κολλήσει ο παθητικός ερωτικός σύντροφος AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η μία μελέτη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2006 και 2008, σε σχεδόν 900 εθελοντές από τη Βαλτιμόρη και το Λος Άντζελες. Όπως έδειξε, άντρες και γυναίκες που χρησιμοποιούν λιπαντικό κατά το πρωκτικό σεξ έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουν κάποιο πρωκτικό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Το εύρημα αυτό διαπιστώθηκε ότι είναι ανεξάρτητο από το φύλο, το αν είναι φορείς του ιού HIV και τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων που είχαν οι εθελοντές τον μήνα πριν συμφωνήσουν να ενταχθούν στην μελέτη.

Ωστόσο, ο κίνδυνος μετάδοσης φάνηκε να είναι μεγαλύτερος στους εθελοντές που ήταν οι παθητικοί ερωτικοί σύντροφοι και έπασχαν ήδη από κάποια λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος του πρωκτού.

Σε αυτή την μελέτη δεν διαπιστώθηκε ότι ήταν προβληματικό κάποιο συγκεκριμένο λιπαντικό. Πάντως οι περισσότεροι εθελοντές (το 76%) χρησιμοποιούσαν λιπαντικό με βάση το νερό, το 28% λιπαντικό με βάση σιλικόνη, το 17% λιπαντικό με ελαιώδη βάση και το 6% λιπαντικό με αναισθητική δράση.

Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής την δρα Σαρλήν Ντεζούτι από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, εξέτασε στο εργαστήριο πέντε δημοφιλή λιπαντικά, τα οποία επελέγησαν με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν σε σχετική δημοσκόπηση 9.000 άνδρες και γυναίκες από 100 χώρες.

Τα τέσσερα από τα λιπαντικά είχαν ως βάση το νερό και ένα ως βάση τη σιλικόνη.

Οι ερευνητές του Πίτσμπουργκ δεν εξέτασαν την επίδραση των λιπαντικών στη διάρκεια του πραγματικού σεξ, αλλά εξέθεσαν σε αυτά πρωκτικά κύτταρα και ιστό στο εργαστήριο. Όπως διαπίστωσαν, μερικά είχαν τοξική επίδραση, η οποία ίσως είναι το επακόλουθο της διάλυσης ορισμένων συστατικών τους, κυρίως αλάτων και σακχάρων.

Τα ευρήματα των μελετών αυτών παρουσιάσθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο Μικροβιοκτόνων, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Πίτσμπουργκ.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι απαιτούνται περισσότερες και μεγαλύτερες μελέτες για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τα λιπαντικά και να βεβαιωθεί αν και ποια διευκολύνουν την μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τους διοργανωτές του συνεδρίου, το 10-35% των ετεροφυλόφιλων γυναικών έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους πρωκτικό σεξ, ενώ μεταξύ των ανδρών που κάνουν σεξ με άντρες (είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε αμφιφυλόφιλοι) το αντίστοιχο ποσοστό είναι 90%.

Και οι μεν και οι δε, πάντως, συχνά κάνουν πρωκτικό σεξ συχνά χωρίς προφυλακτικό, αλλά σπανίως χωρίς λιπαντικό.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως για καλύτερη προστασία από το AIDS, το πρωκτικό σεξ πρέπει να γίνεται πάντοτε με προφυλακτικό - ει δυνατόν, με δύο... Πηγή : Web Only, εφημερίδα Τα Νέα 


Πηγή : http://www.boro.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας