Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 19C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Κοντονής: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας»
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με την ...
Ικανοποίηση Κοντονή
Την ικανοποιησή του για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βία στον ...
Κοντονής: «Είναι στα χέρια τους»
O υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συζήτηση του ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

«Να φύγουμε από το στείρο και τυφλό οπαδισμό»

«Να φύγουμε από το στείρο και τυφλό οπαδισμό»

Την ικανοποίησή του για την ψήφιση του νομοσχεδίου με διευρυμένη πλειοψηφία εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος γιατί το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή με διευρυμένη πλειοψηφία. Δεν ήταν κυβερνητική πλειοψηφία των δύο κομμάτων. Ψήφισαν 4 κόμματα υπέρ του νομοσχεδίου, ένα κόμμα έδωσε ψήφο θα έλεγα ανοχής λέγοντας «παρών» και δύο κόμματα το καταψήφισαν. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ικανοποιημένος απολύτως», δήλωσε ο υπουργός.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού τόνισε ότι η προσπάθεια για να μπει τέλος στη βία στα γήπεδα είναι καθημερινή. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι αυτή η διαδικασία χρειάζεται συνεχή και καθημερινή προσπάθεια και δεν μπορούμε να πούμε ότι εξαντλείτε με ένα νομοσχέδιο ή ακόμη με την εφαρμογή των μέτρων ενός νομοσχεδίου. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Να αλλάξει η νοοτροπία των φιλάθλων και κυρίως να φύγουμε από αυτόν τον στείρο και τυφλό οπαδισμό που οδηγεί πολλές φορές στην αλληλοεξόντωση και σε μία διαδικασία μισαλλοδοξίας και να πάμε σ’ αυτό που σου προσφέρει ο αθλητισμός. Στη χαρά της νίκης και της συμμετοχής».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη και σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου αν υπήρχε πραγματικά μία τέτοια περίπτωση ο κ. Κοντονής τόνισε:

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρξε μια πιθανότητα. Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Θέλω να τονίσω πως εμείς κάναμε ότι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί. Το βάρος και την ευθύνη την έχουν άλλοι. Ας αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Και δε νομίζω ότι με τέτοιες ενέργειες όπως τον αποκλεισμό, μπορούν να λυθούν σοβαρά προβλήματα όπως αυτό της βίας, το οποίο αυτή τη στιγμή αναγνωρίζουν ευτυχώς οι πάντες. Το κλίμα με τις διεθνείς ομοσπονδίες ήταν θετικό και πολιτισμένο. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε ειλικρινά και σε βάθος και να ανιχνεύσουμε δρόμους για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος»

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στο περιθώριο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας το οποίο παρακολούθησε: «Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι σε αθλήματα που έχουν καταταγεί στα μη δημοφιλή, η προσέλευση του κοινού είναι ικανοποιητική. Και με ιδιαίτερη χαρά έχω πληροφορηθεί από τις πρώτες μέρες που ανέλαβα, ότι είναι και μεγάλη η συμμετοχή στα σωματεία ιδίως νέων παιδιών. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και γι αυτό σήμερα παρευρίσκομαι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Για να τονίσουμε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης γι αυτά τα πρωταθλήματα και γι αυτές τις αγωνιστικές συναντήσεις Ομοσπονδιών που θεωρούνται μη δημοφιλή αθλήματα. Τα οποία στην ουσία προσφέρουν πάρα πολλά στη βάση, αφού υπάρχει σοβαρή προσέλευση αθλητών και ενασχόληση παραγόντων με ανιδιοτέλεια, κέφι και μεράκι».

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Ξανά υφυπουργός ο Κοντόνης
Ανακοινώθηκε από την Όλγα Γεροβασίλη η σύνθεση της νέας κυβέρνησης το ...
Δεν διαπραγματεύεται για δικαστές ο Κοντονής
Στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής με ...
Κοντονής: «Να αξιοποιήσουμε το ΣΕΦ»
Επίσκεψη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποίησαν σήμερα ο ...
Ο Κοντονής παρουσίασε τη νέα ΕΕΑ
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρουσίασε τη νέα σύνθεση ...
Ανακοίνωσε τη σύνθεση της ΕΕΑ ο Κοντονής
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής υπέγραψε τη νέα σύνθεση της ...
«Δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο»
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην Βουλή στην ...
«Δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο»
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μιλώντας στην Βουλή στην ...
Αυτό είναι το νομοσχέδιο Κοντονή για τη βία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής έχει ...
Έτοιμος για μεγάλες ρήξεις ο Κοντονής
Στον real FM 97,8 και τον Κώστα Χαρδαβέλα και την Αγγελική Λάζου μίλησε ο ...