Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 13C°,
Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Νέα επιτυχία στη ρομποτική αποκατάσταση κήλης
Να πώς η τεχνολογία αιχμής στα χέρια ενός πρωτοπόρου κι έμπειρου ...
Περισσότερος χρόνος ζωής σε καρκινοπαθείς τελικού σταδιού με μία νέα χειρουργική τεχνική
Πολύτιμο χρόνο μπορεί να προσφέρει σε συγκεκριμένες κατηγορίες ...
Επιτυχής η χειρουργική επέμβαση της Κίρτσνερ
Επιτυχής ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η πρόεδρος ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ρομποτική χειρουργική - Μοναδικές εφαρμογές στην υγεία

Ρομποτική χειρουργική - Μοναδικές εφαρμογές στην υγεία

Ασύγκριτα είναι τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής έναντι της κλασικής χειρουργικής, με αποτέλεσμα πολλές επεμβάσεις διεθνώς να διενεργούνται πλέον αποκλειστικά με τη χρήση ρομπότ.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα από τις εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής ειδικά για τους ογκολογικούς ασθενείς, βρέθηκαν στο επίκεντρο ημερίδας στη Θεσσαλονίκη για τις τεχνολογίες του μέλλοντος. 

«Το νέο ρομπότ da Vinci Si HD, είναι μία μόνο από τις επενδύσεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ στις οποίες προχώρησε σε συνθήκες κρίσης, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών», τόνισε ο Επιχειρησιακός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Β. Μπαρδής, κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας.

Η ρομποτική στην Ουρολογία

Η ομάδα των ουρολόγων Α. Ανδρέου και Αθ. Μπέκου, υπογράμμισε ότι οι ουρολογικοί ασθενείς ωφελούνται περισσότερο από τη χρήση της ρομποτικής χειρουργικής, καθώς επιτρέπει να διενεργούνται με πολύ μεγάλη ακρίβεια μείζονες ογκολογικές επεμβάσεις σε δυσπρόσιτα σημεία της κοιλιάς, με τα καλύτερα δυνατά λειτουργικά αποτελέσματα. Παράλληλα, μειώνονται σημαντικά παρενέργειες, όπως η ακράτεια και η στυτική δυσλειτουργία.

Η ομάδα των ουρολόγων Απ. Λαμπανάρη και Γ. Λαμπανάρη, σημείωσε ότι η ρομποτική προστατεκτομή για τον καρκίνο του προστάτη, είναι το golden standard διεθνώς. «Έχει αποδειχθεί ότι τα ογκολογικά και λειτουργικά αποτελέσματα είναι καλύτερα από όλα τα άλλα είδη ριζικής προστατεκτομής. Από το 2011 που πραγματοποιείται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, μας, έχουν εμπιστευθεί παρά την κρίση, πάνω από 450 ασθενείς και τα αποτελέσματά είναι εφάμιλλα, αν όχι καλύτερα, σε σχέση με τα πιο γνωστά Κέντρα, παγκοσμίως», τόνισαν.

Η ρομποτική στη Γυναικολογία

Ο γυναικολόγος – χειρουργός ογκολόγος, Άγγ. Σιούτας, υπογράμμισε ότι διεθνώς, χάρη στη ρομποτική χειρουργική, η χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου δεν προκαλεί φόβο. Έχει εξαιρετικό ογκολογικό αποτέλεσμα και παρέχει στους ιατρούς τη δυνατότητα για επεμβάσεις σε ανατομικά ιδιαίτερα δυσπρόσιτες περιοχές.

Ο κ. Σιούτας, μεταφέροντας την εμπειρία του από το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska (Στοκχόλμη), σημείωσε ότι το 2014, το 40% των ασθενών με διάγνωση γυναικολογικού καρκίνου χειρουργήθηκε ρομποτικά, ενώ τα τελευταία 4 χρόνια, συγκεκριμένες μορφές καρκίνου (π.χ. τραχήλου της μήτρας), στα περισσότερα ογκολογικά κέντρα της Δ. Ευρώπης και των Η.Π.Α., χειρουργούνται αποκλειστικά με το ρομποτικό σύστημα DaVinci.

Η ρομποτική στη Γενική Χειρουργική

O καθηγητής Χειρουργικής, πρόεδρος της Εταιρείας Γενικής Χειρουργικής και της Εταιρείας Παχέος Εντέρου και Πρωκτού, Γ. Μπασδάνης, ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικά τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής τόσο για τον χειρουργό όσο και για τον ασθενή, καθώς οι επεμβάσεις είναι σχεδόν αναίμακτες, χωρίς επιπλοκές και ελαχιστοποιούν το χρόνο νοσηλείας και τον μετεγχειρητικό πόνο.

Ο γενικός χειρουργός, Χρ. Ευθυμιάδης, υπογράμμισε ότι η κατ΄ εξοχήν ένδειξη για την εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής, είναι ο καρκίνος του ορθού, διότι έχει αποδειχθεί ότι εκτός από τον πολύ καλό καθαρισμό των λεμφαδένων, μειώνει εξαιρετικά την πιθανότητα κάκωσης των νεύρων που έχουν σχέση με την ούρηση και τη στυτική λειτουργία.

Στα χοληφόρα αγγεία, όταν υπάρχει βαριά φλεγμονή ή ανατομική παραλλαγή, η χειρουργική ρομποτική επιτυγχάνει την αποφυγή κάκωσης των χοληφόρων, η οποία θεωρείται βαριά επιπλοκή.

Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Β. Πατουλίδου. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γ. Φεστερίδης, εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, Συλλόγων καρκινοπαθών και πολίτες. Χορηγός της ημερίδας ήταν η εταιρεία Plus Medica.

Οι επισκέπτες ιατροί είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη λειτουργία του ρομπότ στη βάση προσομοιωτή.

virus.com.gr

 


Πηγή : http://www.boro.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Δύσκολες ώρες για τον Κώστα Τσάκωνα
Ο Κώστας Τσάκωνας ακόμα και τα πιο δύσκολα τ’ αντιμετωπίζει με το ...
Έρχονται εφαρμογές για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού
Εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και tablet για την ξενάγηση σε ελληνικά ...
Τι συμβαίνει με την υγεία του Τόλη; Τι λέει ο γιατρός του!
Σε αφαίρεση όγκου από τον άνω λοβό του δεξιού πνεύμονα υπεβλήθη το ...
Λαπαροσκοπική Κολεκτομή: Όλες οι πληροφορίες για την επέμβαση
Σχετικά με την κλασική επέμβαση κολεκτομής Περισσότερες από 600.000 ...
Ανόρθωση γλουτών - Η νέα μόδα στην πλαστική χειρουργική
Κακά τα ψέματα! Οι γλουτοί αποτελούν σημείο "ειδικού ενδιαφέροντος" σε ...
Χειρουργήθηκε ο Λαμ
Δύο μέρες μετά το σοκ από τον σοβαρό τραυματισμό του στην προπόνηση της ...
Άννα Συνοδινού: Σοβαρή αλλά υπό έλεγχο η υγεία της
H Άννα Συνοδινού νοσηλεύεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες με ...
Χειρουργήθηκε ο Πέρες
Σε χειρουργική επέμβαση στη Βαρκελώνη υποβλήθηκε ο Ερνάν Πέρες για το ...
Η δημοσιογράφος έχασε την κάμερα!
Η Lisa Hidalgo έλεγε on air τον καιρό στην αμερικανική τηλεόραση και ξαφνικά ...