Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Κατρούγκαλος: Ψάχνουμε ισοδύναμα για να μην μειωθούν κατώτατες συντάξεις και ΕΚΑΣ
Ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του ...
Παππάς: Η Αριστερή Πλατφόρμα προτείνει Μνημόνιο και δραχμή
Έντονη κριτική στους διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική άσκησε ...
Παππάς: Η κυβέρνηση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκλείεται να αιτηθεί παράταση
«Η κυβέρνηση, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκλείεται να αιτηθεί ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Παππάς: Η κυβέρνηση αναζητά και θα πετύχει λύση

Παππάς: Η κυβέρνηση αναζητά και θα πετύχει λύση

  Τα πολιτικά κόμματα πολύ σύντομα θα κληθούν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για αυτή την ιστορική φάση, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη δυσκολία των διαπραγματεύσεων και είπε ότι οι εταίροι μας κομίζουν στο τραπέζι αιτήματα που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά από την κυβέρνηση, γιατί είναι οι κόκκινες γραμμές που έχει βάλει. Ωστόσο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναζητά και θα πετύχει λύση. Όχι, όμως, μία οποιαδήποτε λύση.

Η συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την ΕΡΤ προδιαγράφει και το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει το απόγευμα, οπότε εισάγεται για συζήτηση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Απαντώντας στα επικριτικά σχόλια της αντιπολίτευσης, ο κ. Παππάς υπογράμμισε είπε ότι «η ΠΝΠ προφανώς δεν είναι μία εύκολη επιλογή. Δεν προκύπτει, όμως, η διάλυση των νοσοκομείων και των περιφερειών. Δεν πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται περί εσωτερικού δανεισμού».

«Η διαπραγμάτευση έχει τις δυσκολίες της και οι δανειστές έχουν κομίσει στο τραπέζι κάποια αιτήματα, τα οποία δεν γίνονται δεκτά μέχρι στιγμής. Και δεν θα γίνουν δεκτά, διότι είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και θα έχουμε την ευκαιρία, τη δυνατότητα, την υποχρέωση, όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν επ' αυτών. Εάν η κυβέρνηση, δηλαδή, πρέπει να δεχθεί τις αυξήσεις ΦΠΑ στα νησιά. Εάν πρέπει να δεχθεί τις περικοπές των συντάξεων. Αυτά είναι ζητήματα πολιτικής, τα οποία κανένα περιτύλιγμα δεν μπορεί να τα καλύψει. Η κυβέρνηση αναζητά, διεκδικεί και θα πετύχει λύση. Όχι μία οποιαδήποτε συμφωνία. Δεν υπάρχει το δίλημμα συμφωνία ή χάος» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας σε αυτό το σημείο ότι «έχουν υπάρξει και συμφωνίες, στο πρόσφατο παρελθόν, που επέτειναν το χάος».

«Εμείς, λοιπόν, θέλουμε λύση και αυτό λέμε και στους εταίρους. Λένε για το ασφαλιστικό "περικόψτε". Λύνει κάποιο πρόβλημα; Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο ασφαλιστικό. Έχουμε τσακισμένα αποθεματικά, έχουμε τεράστια ανεργία, έχουμε αρνητικό δημογραφικό προφίλ ως χώρα. Τι από αυτά τα προβλήματα θα έλυνε μία περικοπή; Κανένα. Άρα, λοιπόν, η κυβέρνηση θα συμβάλει να αναβαθμιστεί ο πολιτικός διάλογος και να επικεντρωθεί στα πραγματικά ζητήματα της πολιτικής. Είναι αμείλικτα τα ζητήματα. Ή το κάνεις ή δεν το κάνεις. Ή συνεχίζεις την ύφεση που ο ελληνικός λαός επέλεξε να αποδοκιμάσει ή δεν συνεχίζεις. Τα προβλήματα της ρευστότητας, και εδώ έχουν την ευθύνη και οι εταίροι μας, προκύπτουν ακριβώς επειδή ορισμένοι είναι κολλημένοι στα προηγούμενα συμφωνηθέντα. Ποια είναι, λοιπόν, η τοποθέτηση των πολιτικών δυνάμεων; Να εφαρμοστεί η πέμπτη αξιολόγηση και να τελειώνουμε;» πρόσθεσε ο κ. Παππάς και επεσήμανε πως «οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να τοποθετηθούν στη νέα ιστορική φάση».

«Είναι σαφές ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που πέρασαν το εκλογικό αποτέλεσμα που πέρασαν, έχουν ιστορική υποχρέωση να επανατοποθητηθούν στο νέο ιστορικό πεδίο. Υπάρχουν και οι νοσταλγοί του μνημονίου» επέμεινε ο υπουργός Επικρατείας.


Είχε προηγηθεί η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, η οποία αφού κατήγγειλε ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ σφικτού εναγκαλισμού της εκτελεστικής εξουσίας με τη δημόσια τηλεόραση, ανέφερε ότι η Βουλή συζητά προσλήψεις, ζητήματα πελατειακού περιεχομένου και απελευθερώσεις τρομοκρατών, αλλά την ίδια ώρα το Κοινοβούλιο δεν συζητά το δημοσιονομικό. «Δεν μπορεί η Βουλή να νομοθετεί με αυτόν τον τρόπο και να μην υπάρχει επίσημη ενημέρωση» είπε η βουλευτής και πρόσθεσε πως την ίδια στιγμή που η χώρα αναζητά χρήματα για πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, η Βουλή συζητάει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Τα αιτήματα του ΣΕΒ προς τη νέα κυβέρνηση
Μεταρρυθμίσεις, νέα βιομηχανική πολιτική και καταπολέμηση της ...
Φλαμπουράρης: Χωρίς ομόψυχη Κ.Ο., θα πάμε στο λαό
«Η Κυβέρνηση για να προχωρήσει χρειάζεται μια ομόψυχη Κοινοβουλευτική ...
Λύση μέσω ΕΚΤ για τη ρευστότητα επιδιώκει η κυβέρνηση
Προσωρινή λύση στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική ...
Ζητούν  τα χρωστούμενα από τους μιντιάρχες
Της Άννας Αραμπατζή Στην... εύκολη προεκλογική δέσμευση στρέφεται η ...
Θα υπάρχει και συνέχεια με την Ελβετία για τα της φοροδιαφυγής
 Η καταπολέμηση της διεθνούς φοροδιαφυγής βρέθηκε στο επίκεντρο της ...
Παππάς: Τα ομόλογα του ΔΝΤ που λήγουν, θα καλυφθούν
Τα ομόλογα του ΔΝΤ που λήγουν θα καλυφθούν, υπογράμμισε ο υπουργός ...
Λυκούδης: Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης
Δεν πιστεύει ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα των σημερινών αδιεξόδων ...
ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τα πολιτικά παιχνίδια με τη Χ.Α.
«Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις για τα ...
Κασιδιάρης: Βρώμικος πόλεμος από κανάλια, κόμματα και κυβέρνηση
«Βρώμικος πόλεμος από κανάλια, κόμματα, και κυβέρνηση γίνεται για έναν ...