Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 6C°,
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Πληροφορίες πτήσεων: διήμερο φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Ο μουσικός Βασίλης Τζαβάρας και το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ...
Κήποι: μουσική performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Ο Γιώργος Στεφανακίδης (Chromatic Sequence) και η ηθοποιός/performer Εβελίνα Αραπίδη ...
Κυψέλες: Φεστιβάλ Αναγνώσεων, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων εγκαινιάζει το φεστιβάλ “Κυψέλες”, που ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Sound acts: τριήμερο φεστιβάλ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Sound acts: τριήμερο φεστιβάλ στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μια συνάντηση, ένα φεστιβάλ, ένα συμπόσιο καλλιτεχνών ήχου και ακαδημαϊκών που κινούνται γύρω από τις έννοιες του performance και της ταυτότητας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στις 24, 25 και 26 Απριλίου.

Το sound acts θα φιλοξενήσει μια σειρά από διαφορετικά performances, διαλέξεις και εργαστήρια από άτομα που δραστηριοποιούνται και εργάζονται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική, και που τα περισσότερα θα παρουσιάσουν νέα έργα για πρώτη φορά.

Ο βασικός άξονας του sound acts περιστρέφεται γύρω από τη ΦΥΤΙΝΗ, το πρώτο ελληνικό queer μουσικό label, το οποίο αναδύθηκε μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων και δρώμενων που διοργάνωσε το καλλιτεχνικό ντουέτο ΦΥΤΑ στην Μπιενάλε της Αθήνας το 2013. Από τη στιγμή της γένεσης της ΦΥΤΙΝΗΣ μέχρι και τώρα, το label έχει δημιουργήσει δικτυώσεις και έχει κάνει παρουσιάσεις και εκτός Ελλάδας, με κυριότερο σημείο αναφοράς το συνέδριο του London College of Communication (LCC) sound: gender: feminism: activism (ήχος: φύλο: φεμινισμός: ακτιβισμός), από τα μεγαλύτερα event σ’ αυτή τη θεματική.

Το sound acts θα είναι το πρώτο event τέτοιου τύπου στην Ελλάδα, εισάγοντας το αθηναϊκό κοινό σε έργα που σπάνια παρουσιάζονται στην πόλη, και που ελπίζουμε θα ανοίξει ένα διάλογο σχετικά με πολιτικές φύλου και ταυτότητας στο χώρο της παραγωγής ήχου.

Σημεία αφετηρίας είναι το μουσικοθεατρικό δρώμενο, η ιδέα του post-performance, τα cyborgs και η σχέση τεχνολογίας και σώματος, το drag show και το cabaret, η μουσική που δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί και χρησιμοποιεί ενδεχομένως αντιφατικά στοιχεία, η αυτοαναφορικότητα, η αντι-τέχνη και η εννοιολογική τέχνη, οι φεμινιστικοί λόγοι και το body art, η συναισθησία και τα όρια μεταξύ εμπειριών, η σχέση spoken word και μουσικής, η ιδέα της χαοαισθητικής και του DIY του dada και του fluxus και γενικότερα ο αναστοχασμός πάνω στον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται και προσλαμβάνεται η μουσική, όπως και στο ποια είναι τα υποκείμενα από τα οποία ξεκινάει και στα οποία απευθύνεται.

Συμμετέχουν οι: Alex C (GR), Αντριάνα Μίνου σε έργο του Γιάννη Χρήστου (UK/GR), Caoimhe Mader McGuinness (UK/FR), ΝΤόΝΤΟ (DE/GR), Έρικα Σκούρτη (UK/GR), Ξέφρενο Αερόστατο (GR), ΦΥΤΑ (GR), Holly Ingleton (UK), Les Trucs (DE/FR), Georges Jacotey (GR), INVASORIX (MX), Κωστής Σταφυλάκης (GR), Maria Dolores & Hundin Atxe (ES), Nanah Palm (UK/GR), Peter Cant (UK), Αλέξανδρος Δρόσος & Ιωάννα Φόρτη (GR), Πρόκνη & Φιλομήλα (GR), Sex Workers Opera (UK/FR), Tante & Tante (UK/DE), Tara Rodgers (US), Zata Kitowski (UK)

Αναλυτικά το line up: http://www.soundacts.com/lineup.html


Λίγα λόγια για τη Φυτίνη

Τον Απρίλιο του 2014, μια νέα μουσική πλατφόρμα ξεκινά να αναπτύσσεται, μια πλατφόρμα που φέρνει κοντά τόσο διαφορετικά είδη δημιουργικής έκφρασης (performance, πειραματισμούς, pop-trash, όπερα κ.λ.π.), όσο και μια σειρά από ανθρώπους, δημιουργώντας μια νεοντανταϊστική ‘κοινότητα’ που αντιδρά στα κλισέ της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Η Φυτίνη προκύπτει ως πρότζεκτ του μουσικο-εικαστικού ντουέτου Φυτά, που οργάνωσε μια σειρά καταστασιακών burlesque  happenings στην Μπιεννάλε της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 2013 καθώς και το φεστιβάλ. Κάτι μεταξύ web portal και net label, η Φυτίνη έχει στόχο να παρουσιάσει δημιουργούς που δεν ταιριάζουν στις συνηθισμένες σταθερές της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.

Η κεντρική ομάδα της Φυτίνης αποτελείται από τους: Φιλ Ιερόπουλο (λέκτορα στο πανεπιστήμιο του Buckinghamshire με διδακτορικό πάνω στη σύζευξη εικόνας και ποιητικής), Φοίβο Δούσο (υποψήφιο διδάκτωρ και λέκτορα στην ψυχανάλυση στο πανεπιστήμιο Royal Holloway) και Σοφία Αποστολίδου (υποψήφια διδάκτωρ και λέκτορα στο University of Amsterdam πάνω στα cultural/gender studies).


«Αναγνωρίζοντας ότι συγκεκριμένες φωνές και αφηγήσεις μονοπωλούν και κυριαρχούν στον δημόσιο χώρο/λόγο, μας ενδιαφέρει η ανάδειξη περιθωριοποιημένων υποκειμενικοτήτων που φέρνουν άλλες οπτικές και σχετίζονται με διαφορετικούς τρόπους με την δημιουργική διαδικασία. Αυτό το εννοούμε τόσο αισθητικά, αφού πιστεύουμε σε μια μεταμοντέρνα σύζευξη μέσων και τεχνών, όσο και πολιτικά, εμπνεόμενοι από φεμινιστικές και queer κοινότητες»

«Φυτίνη»

Όλες οι εκδηλώσεις του τριήμερου θα είναι δωρεάν για το κοινό, τηρώντας τις πρακτικές του DIY και τις πολιτικές συμπερίληψης της ΦΥΤΙΝΗΣ. Το sound acts δεν στηρίζεται από σπόνσορες, αλλά χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ίδιο το label και τους καλλιτέχνες του, καθώς και με τη βοήθεια του crowd–funding.

http://www.soundacts.com/
https://www.facebook.com/events/400404846806883/
http://fytini.com/

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Λόγος - Διάλογος: η μουσική performance του Δήμου Γκουνταρούλη στο Φεστιβάλ Αθηνών
Το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται φέτος μια γοητευτική συνάντηση μουσικής ...
Don’t kill this messenger: performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί την performance, Don’t kill this messenger, από ...
Οι Rebetien στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Το μουσικό συγκρότημα Rebetien, γνωστό στο χώρο του ρεμπέτικου και ...
ΨΧ: φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής στο Ρομάντσο
Το BIOS παρουσιάζει το ΨΧ, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη νέα ελληνική ...
Μικροί μάρτυρες: performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζει για τρεις παραστάσεις, στις ...
Όλη τη νύχτα: ένα μικρό νυχτερινό φεστιβάλ αφηγήσεων στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Παραμύθια, προσωπικά βιώματα, οικογενειακές αναμνήσεις, αφηγήσεις ...
Ευαίσθητη Δημοκρατία, σε επανάληψη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων επαναλαμβάνει τη solo performance της ...
In Circles: Performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων θα παρουσιάσει μια οπτικοακουστική ...
Βήματα στην πόλη, μια performance στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Η ομάδα Θεάματος “Η άλλη πλευρά” θα παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου ...