Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Κατρούγκαλος: Δεν συζητήθηκε το ασφαλιστικό
«Δεν συζητήθηκε το ασφαλιστικό. Εγώ παρουσίασα τις προτάσεις μου για ...
Ραντεβού Βρούτση με τροικανούς-Στο επίκεντρο το ασφαλιστικό
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και τα υψηλά χρέη των ασφαλιστικών ...
Ασφαλιστικό: Οι νέες ορέξεις της τρόικας-Κατάργηση εισφορών στα πρώτα 400 ευρώ
Την κατάργηση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών μέχρι ενός ορίου ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Aon Hewitt: Αυξημένες προσλήψεις, μικρότερες αυξήσεις στον ασφαλιστικό κλάδο

Aon Hewitt: Αυξημένες προσλήψεις, μικρότερες αυξήσεις στον ασφαλιστικό κλάδο

Αύξηση των προσλήψεων, μείωση του παγώματος μισθών και συγκρατημένες μισθολογικές αυξήσεις σημειώνονται στον ασφαλιστικό κλάδο, σύμφωνα με την έρευνα Αμοιβών και Παροχών για το 2014 που διεξήγαγε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Aon Hewitt, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της με τις κορυφαίες εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά,όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε προσλήψεις προχώρησε πάνω από το 80% των ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ συγχρόνως οι αυξήσεις σε μισθούς περιορίστηκαν στο 1%, σημειώνοντας μικρή πτώση σε σχέση με το 2013, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό θεωρείται το γεγονός ότι το πάγωμα μισθών περιορίστηκε στο 17%, σε σύγκριση με το 46% της γενικής αγοράς.

Η συνεχής μισθολογική πτωτική τάση που καταγράφεται στην έρευνα, η οποία συνδυάζεται και με εξωγενείς παράγοντες, όπως είναι η οικονομική ύφεση, είχε ως αποτέλεσμα οι συνολικές απολαβές στον ασφαλιστικό κλάδο να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ότι στην γενική αγορά, με τις μεγαλύτερες διαφορές να σημειώνονται στα υψηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας.

Αντίθετα, οι αμοιβές για ρόλους στους τομείς των εμπορικών διευθύνσεων και των διευθύνσεων Informational Technology, κατάφεραν να διατηρηθούν ή και να ξεπεράσουν τα ποσοστά της γενικής αγοράς, ως απόδειξη της έμφασης που αποδίδεται στην ανάπτυξη των ψηφιακών συστημάτων, αλλά και στην «εμπροσθοφυλακή» των πωλήσεων.  Είναι σημαντικό και αξίζει να σημειωθεί πως ο τομέας του Information Technology βρίσκεται πρώτος στην κατάταξη των 10 πρώτων τμημάτων του ασφαλιστικού κλάδου, σε σχέση με το μέγεθος των υπαλλήλων και τις συνολικές απολαβές.

Σχολιάζοντας το παραπάνω εύρημα της έρευνας, ο Σύμβουλος Μισθολογικών Αμοιβών και Παροχών της Aon Hewitt κ. Νικόλαος Μπαλούτσος  υπογραμμίζει: «Με δεδομένο πως οι εταιρίες τείνουν προς την ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών προγραμμάτων, οι αυξητικές τάσεις που  παρατηρούνται στα μισθολογικά δεδομένα της διεύθυνσης Informational Technology, αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια των εταιριών να προσελκύσουν το κατάλληλο δυναμικό, μέσω ελκυστικότερων πακέτων παροχών, που θα τις βοηθήσουν σημαντικά σε αυτή τη στρατηγική αλλαγή».

Ενώ όμως οι μισθολογικές εξελίξεις σε επίπεδο βασικού μισθού  δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ο ασφαλιστικός κλάδος τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζει μία θετική και σταθερή βελτίωση στην παροχή εναλλακτικών παροχών και κινήτρων (bonus) πέραν του βασικού μισθού, όπως είναι τα ασφαλιστικά, τα ιατροφαρμακευτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα.
Ιδιαίτερα στον τομέα βραχυπρόθεσμων κινήτρων (bonus), oι ασφαλιστικές εταιρείες δείχνουν να πρωτοπορούν, με το 67% από αυτές να μην έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την οικονομική ύφεση, αλλά αντίθετα να προχωρούν κανονικά στην καταβολή αυτών των bonus , την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για την γενική αγορά δεν ξεπερνά το 48%.
Τα ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας αυτής, συζητήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε εκδήλωση του κλαμπ στελεχών Ανθρώπινου Δυναμικού της ασφαλιστικής αγοράς (Insurance HR Club), που έχει οργανώσει και αναπτύξει η Aon Hewitt, με συμμετοχή των πρωτοπόρων και πλέον καρδοφόρων εταιρειών του συγκεκριμένου κλάδου.
Η συνάντηση, αποτέλεσε ουσιαστική ευκαιρία στο να συζητηθούν η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα για τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από αυτήν, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης τα οποία λαμβάνουν οι εταιρείες προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε δυνητικό κίνδυνο.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Την Παρασκευή τα σπουδαία για το ασφαλιστικό
Δεν μιλήσανε με.. νούμερα για το ασφαλιστικό οι εκπρόσωποι των θεσμών ...
Ανακεφαλαιοποίηση και ασφαλιστικό, το αντικείμενο του αυριανού ΚΥΣΟΙΠ
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό ...
Νέο σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό
Σχέδιο Β’ για το ασφαλιστικό με δημοσιονομικά ισοδύναμα ετοιμάζει το ...
Κωνσταντινόπουλος: Δεν θα ανοίξουμε το ασφαλιστικό, δεν θα πάρουμε πίσω τις 100 δόσεις
Η κυβέρνηση δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό και δεν θα πάρει πίσω τις ...
Υπ. Εργασίας: Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για ένα ασφαλιστικό ταμείο
Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρεται σε ειλημμένη ...
Κουτσούμπας: Το ασφαλιστικό αποτελεί πραγματικά αιτία πολέμου
«Oι εξελίξεις στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα αφορούν όλο τον λαό, ...
ΕΣΕΕ: Στηρίζει το σχέδιο ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων
Η ΕΣΕΕ θα στηρίξει το σχέδιο ενοποίησης των Ταμείων, πιστεύοντας ότι ...
Βρούτσης: «Δεν είναι Ασφαλιστικό» το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί
Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αμέσως μετά την ψήφιση του ...
Έρχεται το ασφαλιστικό για να «ισοφαρίσουν» με τα 500 εκατ. του δημοσιονομικού κενού
Επ’ ‘ώμου προσπαθεί να πάρει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, το ...