Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 17C°,
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Ατζέντα
Σχετικά Νέα
Στο κέντρο του Κόσμου: έκθεση της Καλλιόπης Λεμού στη Nitra Gallery
Η Nitra Gallery στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, την έκθεση ...
The other side of the night: έκθεση του Dogan Paksoy στη Gallery Genesis
Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση του Τούρκου καλλιτέχνη Dogan Paksoy, με ...
Night of the World του Γιώργου Μαραζιώτη: έκθεση στο Βeton7 Gallery
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη, Night ...
Top Επιχειρήσεις
Βόλος
clientThumb
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb

Night of the World: Έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη στη Nitra Gallery

Night of the World: Έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη στη Nitra Gallery

Μετά την πολύ πετυχημένη παρουσίαση της ατομικής έκθεσης του Γιώργου Μαραζιώτη με τίτλο Night of the World σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, η ανανεωμένη εκδοχή της παρουσιάζεται από 30 Απριλίου 2015 στη Nitra Gallery, στη Θεσσαλονίκη.

 

Η έκθεση συμπίπτει με την έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου Night of The World από τον εκδοτικό οίκο MER. Paper Kunsthalle (με έδρα το Βέλγιο), στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των έργων και των τριών εκθέσεων όπως επίσης, και το θεωρητικό κείμενο του ιστορικού τέχνης & επιμελητή Σωτήρη Μπαχτσετζή. Το δίγλωσσο βιβλίο θα διανεμηθεί σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

 

Ο άνθρωπος είναι αυτή η νύχτα, αυτό το άδειο τίποτα, που περιλαμβάνει τα πάντα στην απλότητά του- ένας ατελείωτος πλούτος πολλών παραστάσεων, εικόνων από τις οποίες καμία δεν τυχαίνει να του συμβαίνει- ή δεν είναι παρούσες. (…) Ένας μπορεί να δει αυτή τη νύχτα όταν κοιτάζει τους ανθρώπους στα μάτια- μέσα σε μια νύχτα που γίνεται τρομερή, αναστέλλει τη νύχτα του κόσμου εδώ σε μια εναντίωση. Σε αυτή τη νύχτα το ον, έχει επιστρέψει.

(από το χειρόγραφο του G.W.F. Hegel Φυσική Φιλοσοφία και Φιλοσοφία του Πνεύματος, 1805-1806)

 

Ο Γιώργος Μαραζιώτης εμπνεόμενος από την αναφορά του Γερμανού φιλοσόφου G.W.F. Hegel στη Νύχτα του Κόσμου, για την έκθεσή του παρουσιάζει μια σειρά από γλυπτικά έργα αποτελούμενα από φυσικά ή τεχνητά υλικά (αλεσμένος άνθρακας, γύψος, neon, κ.α.) και μια σειρά από μεταξοτυπίες που ο καλλιτέχνης δημιούργησε στη Νέα Υόρκη.

 

Ο Μαραζιώτης “σχεδιάζει” μια πορεία για τον θεατή που μέσω της ευθραυστότητας των υλικών και των υφών των έργων του και των “ευγενικά” αιχμηρών δισδιάστατων σχημάτων του (που αποκτούν μια τρίτη διάσταση ανάλογα με το σημείο θέασης),προσπαθεί να ερμηνεύσει τη Νύχτα, την κενότητα της ανθρώπινης υπόστασης και τελικά, πλευρές του ανθρώπινου ασυνειδήτου στα οποία αναφέρεται ο Hegel.

 

Μέσω της σύνθεσης των έργων, επιτυγχάνεται μια απόδοση “ιερότητας” στον χώρο ενώ αφήνοντας κενά σημεία, χρησιμοποιώντας το λευκό και μαύρο χρώμα σαν “κατάσταση” και εξερευνώντας τη σημειολογία των υλικών, η εγκατάσταση που προτείνει ο καλλιτέχνης αποτελεί μια σπουδή πάνω στην έννοια του χρόνου, τα όρια της αισθαντικότητας και στο πως μια θεώρηση της ανθρώπινης υπόστασης μπορεί να διαιωνίζεται στο σήμερα.

 

Σύντομο βιογραφικό

 

Γιώργος Μαραζιώτης

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1984.  Σπούδασε εικονογράφηση στο Wolverhampton University και μεταξοτυπία στο S.V.A, στη Νέα Υόρκη.  Από το 2007, εργάζεται και ως σκηνογράφος για το θέατρο. Έχει εκθέσει έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. To 2012, η δουλειά του αποτέλεσε επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τη πρώτη έκθεση W.Y.A στο Nottingham ενώ την ίδια περίοδο, εκλήθη ως ομιλητής του Digital Communication department, του Wolverhampton University. Το 2013, συμμετέχει στο Ultimate Laser Summit στο μουσείο Tinguely της Βασιλείας ενώ ένα χρόνο μετά, καλείται από το S.V.A. να εκθέσει τη νέα του δουλειά, Night of The World, στη Νέα Υόρκη. Η ενότητα αυτή εκδίδεται σε βιβλίο το 2015, από τον εκδοτικό οίκο MER. Paper Kunsthalle (με έδρα το Βέλγιο) και διανέμεται σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

 

Επιλογή ατομικών εκθέσεων: Night Of The World, S.V.A, NYC (2014), Night Of The World, Beton7, Αθήνα (2013) (επιμέλεια: Σωτήριος Μπαχτσετζής), Oh Lord!, Dalliance, Λονδίνο (2010), 5 Seasons, Παλαίο Αρσάκειο Πάτρας (2009), Cartons, Jet-set, Πράγα (2009), Inside, Hole, Αθήνα (2008).

 

Επιλογή ομαδικών εκθέσεων: Beauty Is The Method, ACG Gallery, Aθήνα (2015) (επιμέλεια: Σωτήριος Μπαχτσετζής), ReMaterialising Culture, Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, Aθήνα (2014) (επιμέλεια: Μαργαρίτα Καταγά), Post Vacation Blues, Παλαιό Σχολείο Λογγού, Παξοί (2014), AAF, New York City (2014), International Cheap Laser Summit, Tinguely Museum, Βασιλεία (2013), The Cabinet, Remap4, Αθήνα (2013), Art: Screen, Vetlanda Museum, Σουηδία (2013), In Case (…)Break Glass, Nordic House, Reykjavik (2013), Month of the Performance, L’ Atelier Kunst Spiel Raum, Βερολίνο (2012), Non- Place Art, The Hub, Αθήνα (2011), Attraction of the Opposites, Cucosa, Ρότερνταμ (2010)

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Universe of Things: έκθεση του Philip Tsiaras στη Blender Gallery
H Blender Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Philip Tsiaras ...
Pop Angst: Έκθεση της Ελένης Τσοτσορού στην S.G. Art Gallery
H Αίθουσα Τέχνης  S.G. Art Gallery παρουσιάζει από τη Τρίτη 21 Απριλίου 2015, την ...
Μεγά-πολις: Έκθεση των Γιώργη Γερόλυμπου & Νίκου Μάρκου στη Nitra Gallery
Η Αίθουσα Τέχνης Nitra με χαρά παρουσιάζει από 6 Μαρτίου 2015 δύο σπουδαίους ...
Other Abstractions: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Nitra
Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 12.00, η γκαλερί Nitra εγκαινιάζει την ...
Yesterday when I was little: έκθεση της Vesselina Nikolaeva στη Nitra Gallery
Η Αίθουσα Τέχνης Nitra παρουσιάζει τη νέα δουλειά της φωτογράφου Vesselina ...
Έκθεση της Αλεξίας Ξαφοπούλου στη Nitra Gallery
Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, η Αίθουσα Τέχνης Nitra παρουσιάζει την τέταρτη ...
Happy days: η έκθεση του Τάσου Παυλόπουλου στη Nitra Gallery
Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, η Αίθουσα Τέχνης Nitra παρουσιάζει την ...
La mer est ton miroir:  έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σαλταφέρου στη Gallery Genesis
Η Gallery Genesis παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σαλταφέρου, ...
Αριστείδης Χρυσανθόπουλος – Ονειρομνήμες: Έκθεση στις «Εικαστικές Αναζητήσεις»
«ΟΝΕΙΡΟΜΝΗΜΕΣ» είναι ο τίτλος της πρώτης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής ...