Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 19C°,
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
MAD VMA 2015: Το «ευχαριστώ» του Σάκη για το βραβείο που έλαβε!
Ο Σάκης Ρουβάς πήρε ένα βραβείο χθες στα MAD αλλά παρουσίασε και το νέο ...
Ο κουβανός συγγραφέας τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του.
Στον Λεονάρδο Παδούρα απονεμήθηκε το εφετινό λογοτεχνικό βραβείο ...
Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015
Στον συγγραφέα και βιβλιοθηκονόμο Κυριάκο Ντελόπουλο απονεμήθηκε το ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Ο Κυριάκος Ντελόπουλος έλαβε το Μεγάλο Βραβείο για το σύνολο του έργου του

Ο Κυριάκος Ντελόπουλος έλαβε το Μεγάλο Βραβείο για το σύνολο του έργου του
Στον συγγραφέα και βιβλιοθηκονόμο Κυριάκο Ντελόπουλο απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» για το σύνολο του επιστημονικού έργου του και την προσφορά του στην παιδική λογοτεχνία κατά την εφετινή απονομή των ετήσιων βραβείων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015.

Τα βραβεία αναλυτικά για τα λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και νέους που εκδόθηκαν το 2014:

1. Βραβείο «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου» σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους: το βραβείο απονεμήθηκε στη συγγραφέα Εύα Βακιρτζή για το βιβλίο Το αυγό (Εκδόσεις Πατάκη).

2. Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά: το βραβείο απονεμήθηκε στους: Θοδωρή Παπαϊωάννου, για το βιβλίο Ανάποδα (Εκδόσεις Ίκαρος) και Χριστίνα Φραγκεσκάκη, για το βιβλίο Να το πάρει το ποτάμι (Εκδόσεις Κέδρος).

3. Βραβείο σε εικονογράφο και συγγραφέα βιβλίου με πολύχρωμη εικονογράφηση (picture book ή album) για την εικονογράφηση και για το κείμενο: το βραβείο απονεμήθηκε στις: Αγγελική Δαρλάση (συγγραφή) - Ίριδα Σαμαρτζή (εικονογράφηση), για το βιβλίο Το Παλιόπαιδο (Εκδόσεις Πατάκη) και Στέλλα Μιχαηλίδου (συγγραφή) - Πέρσα Ζαχαριά (εικονογράφηση), για το βιβλίο Πολυξένη (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

4. Βραβείο «Φανή Αποστολίδου» σε συγγραφέα μυθιστορήματος ή εκτενούς παραμυθιού για παιδιά έως 12 ετών: το βραβείο απονεμήθηκε στο συγγραφέα Φίλιππο Φιλίππου, για το βιβλίο Οι περιπέτειες της Ελεάννας στη θάλασσα (Εκδόσεις Πατάκη).

5. Βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού ή νεανικού μυθιστορήματος: το βραβείο απονεμήθηκε στη συγγραφέα Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου, για το βιβλίο Συνέντευξη με το φάντασμα του βάλτου (Εκδόσεις Πατάκη).

6. Βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου γνώσεων για παιδιά: το βραβείο απονεμήθηκε στους Μαρία Αγγελίδου - Αντώνη Παπαθεοδούλου, για το βιβλίο Καράβια που δεν φοβήθηκαν (Εκδόσεις Ίκαρος).

7. Βραβείο σε μεταφρασμένο στα ελληνικά βιβλίο για παιδιά ή νέους: το βραβείο απονεμήθηκε στο βιβλίο του Almond David, Το Αγόρι που κολύμπησε με τα πιράνχας, Κώστια Κοντολέων (μετάφραση) (Εκδόσεις Ψυχογιός).

Βραβεύθηκαν επίσης εκπαιδευτικοί και φορείς για τη δράση τους και την προσφορά τους στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας:

1. Βραβείο σε εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο από εφέτος χωρίζεται σε βραβείο δασκάλων και βραβείο νηπιαγωγών:
Βραβείο «Κ. Π. Δεμερτζή - στον έλληνα δάσκαλο» σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και την Παιδική Λογοτεχνία: απονεμήθηκε στη Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου, δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροχωρίου Καστοριάς. 
Έπαθλο: βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις Άγκυρα.

Βραβείο σε Νηπιαγωγό, η οποία εισάγει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου: το βραβείο απονεμήθηκε στη νηπιαγωγό Ελένη Μπετεινάκη από το Ηράκλειο Κρήτης. 
Έπαθλο: βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις Διάπλους 
2.Βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος» σε εν ενεργεία εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δείχνει έμπρακτα και αποτελεσματικά το ενδιαφέρον του για τη Φιλαναγνωσία και τη Νεανική Λογοτεχνία: το βραβείο απονεμήθηκε στο Διονύση Λεϊμονή, φιλόλογο στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου. 
Έπαθλο: βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

3. Βραβείο «Παντελής και Χρήστος Αλέφαντος» σε παιδική/νεανική βιβλιοθήκη για τη συνολική της δράση: το βραβείο απονεμήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας. 
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 500 ευρώ από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
4. Βραβείο σε πρόγραμμα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στα παιδιά και τους νέους, το οποίο εκπόνησε και εφάρμοσε σχολείο, βιβλιοθήκη, άλλος φορέας ή φυσικό πρόσωπο: Το βραβείο απονεμήθηκε στο Πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες», που εκπονεί η Πολιτιστική Εταιρεία ΠΥΡΝΑ.
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις Πατάκη.
5. Βραβείο «Κυριάκος Παπαδόπουλος» σε σχολείο, βιβλιοθήκη ή άλλο φορέα που καλλιεργεί την αγάπη για το παιδικό/νεανικό βιβλίο με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και κυρίως μέσω του διαδικτύου: το βραβείο απονεμήθηκε στη Λέσχη Ανάγνωσης Φιλαναγνωσίας -http://lesxhanagnosis.blogspot.gr
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

6. Βραβείο σε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου ή Λυκείου που με τις δραστηριότητές του προωθεί την παιδική/νεανική λογοτεχνία: το βραβείο απονεμήθηκε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. 
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις Μίνωας.

7. Βραβείο σε βιβλιοθηκονόμο που προωθεί συστηματικά και αποτελεσματικά την παιδική/νεανική λογοτεχνία και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας: το βραβείο απονεμήθηκε στη Φωτεινή Αβδελλή, βιβλιοθηκονόμο στο Εργαστήρι Πολιτισμού του Δικτύου για τα Δικαιώματα του παιδιού. 
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 500 ευρώ από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

8. Βραβείο σε Σχολικό - μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση παιδικής λογοτεχνίας: το βραβείο απονεμήθηκε στη σχολική εφημερίδα«8κτώ», του 8ου Νηπιαγωγείου Νάουσας. 
Έπαθλο: Βιβλία αξίας 300 ευρώ από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η απονομή των βραβείων έγινε την Πέμπτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στο Ινστιτούτο Θερβάντες. Στην ίδια εκδήλωση ανακοινώθηκαν οι ελληνικές υποψηφιότητες για τα Διεθνή Βραβεία Andersen 2015-2016, οι υποψηφιότητες για τo βραβείo Astrid Lingren και οι προτάσεις βιβλίων για τους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ.

Υποψήφιοι για τα Διεθνή Βραβεία Andersen: Υποψήφια Άντερσεν για τη Συγγραφή και Πρέσβειρα Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου 2015 -2016 , η συγγραφέας Ελένη Δικαίου και Υποψήφια Άντερσεν για την Εικονογράφηση και Πρέσβειρα Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου 2015 - 2016, η εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση.

Υποψήφιοι για το βραβείο Astrid Lingren: Από την Ελλάδα: Το πρόγραμμα Future Library και η αφηγήτρια-συγγραφέας Λιλή Λαμπρέλλη. Από το εξωτερικό: Το πρόγραμμα «The Examined Life - Greek Studies in the Schools».

Για αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ προτάθηκαν: Το Παλιόπαιδο της Αγγελικής Δαρλάση για τη συγγραφή (Εκδόσεις Πατάκη), Το νησί της Ροδιάς του Μάνου Κοντολέων για την εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά (Εκδόσεις Ψυχογιός), το Θαύμα του R. J. Palacio για τη μετάφραση της Μαρίζας Ντεκάστρο (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Πηγή : http://www.tovima.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Στο Chevalier από την Ελλάδα το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ του Λονδίνου
Στο ελληνικό Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη απονεμήθηκε το μεγάλο ...
Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας Βραβείο στο «Ντεγκραντέ»
Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, τη Χρυσή Αθηνά του ...
Μαρία Κίτσου: «Το βραβείο ήταν μεγάλο δώρο για μένα»
Ήταν μια επιβράβευση για την Μαρία Κίτσου που τιμήθηκε με την καρφίτσα ...
Ανθολογημένος Τίτος Πατρίκιος στα γαλλικά
Μια άποψη για το σύνολο του ποιητικού έργου του Τίτου Πατρίκιου θα ...
Η ταινία «Dheepan» του Ζακ Οντιάρ «έκλεψε» την μεγάλη βράβευση από τον Ούγγρο Λάζλο Νέμες που για τον «Γιό του Σαούλ» κέρδισε το Μεγάλο βραβείο της επιτροπής
Με πέντε γαλλικές ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, η Γαλλία θα ήταν ...
Στον ούγγρο συγγραφέα Λάσλο Κρασναχορκάι για το σύνολο του έργου του
Στον ούγγρο συγγραφέα Λάσλο Κρασναχορκάι το Διεθνές Βραβείο Μπούκερ ...
Η αναγόρευσή της θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαΐου, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου
Βροχή οι διακρίσεις για τη συγγραφέα Άλκη Ζέη τα τελευταία χρόνια.  Το ...
Μανθούλης: Ζητά αποζημίωση 20.000 ευρώ από την ΕΔΤ
Η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης κι ...
METKA: Νέο συμβόλαιο έργου στο Ιράκ
Επίσημη ανάθεση υλοποίησης του έργου Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής ...