Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 16C°,
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Guardian: Φεύγει για Βρυξέλλες η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα
Για τις Βρυξέλλες ετοιμάζει βαλίτσες η ελληνική διαπραγματευτική ...
Άνοδος στις ευρωαγορές, απώλειες στη Wall
Θετικά τερμάτισαν οι ευρωαγορές, μετά τις αλλαγές στην ελληνική ...
Τον Ιανουάριο στην Αθήνα η «διαπραγματευτική αποστολή» του ΔΝΤ
Μέσα στον Ιανουάριο θα επιστρέψει η «διαπραγματευτική αποστολή» του ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Πίσω στην Αθήνα η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα...

Πίσω στην Αθήνα η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα...

Το δρόμο για την Αθήνα παίρνει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα την Τρίτη, αφότου ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group με τους θεσμούς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών.

Αύριο αναμένεται να υπάρξει συνεδρίαση του Working Group, ενώ η ελληνική πλευρά κάνει λόγο και για σύσκεψη του συμβουλίου του Eurogroup εντός της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, άμεση συνεδρίαση του συμβουλίου του Eurogroup «βλέπει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης , επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 , ο ίδιος δήλωσε «ότι θα υπάρχει θετική έκβαση στις διαπραγματεύσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «στο αυριανό Euro Working Group θα γίνει ενημέρωση μέσα από τους θεσμούς που διαπραγματεύονται στις Βρυξέλλες, όπου έχει γίνει πολύ δουλειά».

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις της κυβέρνησης στον τομέα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, αλλά και τις κόκκινες γραμμές, απάντησε: «Οι απαντήσεις έχουν δοθεί, η στάση της κυβέρνησης και του κάθε κόμματος μπορεί να κριθεί από τον κόσμο. Επιχειρήματα για τη συμφωνία έχουν ειπωθεί και από τις δύο πλευρές. Η πολιτική του μνημονίου έχει τελειώσει. Αυτό που είπε και χθες ο κ. Τσίπρας είναι ότι δεν μπορείς να σφίξεις άλλο το ζωνάρι, η λιτότητα τελείωσε. Σε μια διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις. Οι κόκκινες γραμμές είναι οι συντάξεις , τα εργασιακά και η αύξηση ΦΠΑ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση με το δίλημμα «αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ή καταβολή συντάξεων και μισθών», απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος να βάζουμε δίλημμα, συντάξεις ή ΔΝΤ. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε διασφαλίζοντας ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».