Νέα και ενημέρωση
Αθήνα, 14C°,
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
Ειδήσεις: Οικονομία
Σχετικά Νέα
Το ερωτικό ωροσκόπιο της ημέρας - Μάθε τι θα συμβεί!
ΚΡΙΟΣΕλεύθερος/η: Να είσαι προσεκτικός/η σήμερα στο τι θα κάνεις κι ...
Οι  κλασσικές ατάκες των ανδρών όταν φλερτάρουν
Είσαι στο μπαρ, βρίσκεται απέναντί σου, σε κοιτάζει όλο νόημα, έρχεται ...
Μαρία Σολωμού: «Σε κάποια πράγματα είμαι κλασική μαμά»
Η Μαρία Σολωμού είναι ευέλικτη στο μεγάλωμα του γιου της. ...
Top Επιχειρήσεις
Αθήνα
clientThumb
Πάτρα
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Βόρειες Σποράδες
clientThumb
Πάτρα
clientThumb

Σαλπιγγογραφία: Μάθε πόσο γόνιμη είσαι

Σαλπιγγογραφία: Μάθε πόσο γόνιμη είσαι

Η σαλπιγγογραφία κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται στα πλαίσια της διερεύνησης της υπογονιμότητας, δηλαδή γυναικών που αντιμετωπίζουν δυσκολία να συλλάβουν και σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αποβολών. Με τη μέθοδο αυτή, έχουμε στην πλειοψηφία των εξετάσεων άμεσες και ουσιαστικές απαντήσεις για τα αίτια της γυναικείας υπογονιμότητας καθώς ελέγχεται η ανατομική της περιοχής των γεννητικών οργάνων και σημαντικοί παράγοντες όπως η βατότητα των σαλπίγγων και οι συγγενείς ή επίκτητες ανωμαλίες της ανατομικής και του σχήματος της μήτρας. Η σαλπιγγογραφία κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται στα πλαίσια της διερεύνησης της υπογονιμότητας, δηλαδή γυναικών που αντιμετωπίζουν δυσκολία να συλλάβουν και σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αποβολών.

Η κλασική σαλπιγγογραφία (ή υστεροσαλπιγγογραφία) είναι μια μη επεμβατική μέθοδος απεικόνισης των σαλπίγγων που χρησιμοποιείται σχεδόν για έναν αιώνα.

Συνίσταται στην τοποθέτηση (με ειδικό καθετήρα) ενός σκιαστικού υγρού μέσα στη μήτρα. Στη συνέχεια, το σκιαστικό προωθείται με πίεση προς τις σάλπιγγες και βγαίνει από αυτές στην περιοχή της πυέλου της γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της προώθησης του σκιαστικού, λαμβάνονται επαναλαμβανόμενες ακτινογραφίες της πυέλου.

Παρότι εξακολουθεί να είναι μία αξιόπιστη μέθοδος, η εκτεταμένη χρήση της κλασικής σαλπιγγογραφίας στο παρελθόν έχει αποκαλύψει και κάποιες παρενέργειες (ή επιπλοκές) που την συνοδεύουν:

1) Πόνος κατά την εξέταση. Η κλασική σαλπιγγογραφία θεωρείται γενικά μια επώδυνη εξέταση και ο πόνος είναι η συνηθέστερη ανάμνηση των γυναικών που έχουν κάνει την κλασική σαλπιγγογραφία. Σε μερικές περιπτώσεις, η εξέταση πονάει τόσο πολύ, ώστε κάποιες γυναίκες συμβουλεύουν τις φίλες τους να ΜΗΝ κάνουν την κλασική σαλπιγγογραφία λόγω της κακής προσωπικής τους εμπειρίας.

2) Ακτινοβόληση των ωοθηκών. Αφού η κλασική σαλπιγγογραφία απαιτεί τη χρήση ακτινογραφιών στην περιοχή της πυέλου, είναι επόμενο ότι τμήμα αυτής της ακτινοβολίας θα κατευθυνθεί προς τις ωοθήκες.

Οι ωοθήκες αποτελούν αποθήκες ωαρίων. Τα ωάρια περιμένουν στις αποθήκες αυτές μέχρι να έρθει η ώρα που θα αρχίσουν να ωριμάζουν σε έναν κύκλο. Από όλα τα ωάρια που αρχίζουν να ωριμάζουν, μόνο ένα -συνήθως- θα μεγαλώσει αρκετά ώστε να απελευθερωθεί και να μεταφερθεί στη σάλπιγγα μετά την ωορρηξία.

Είναι γνωστό ότι τα ωάρια είναι πολύ ευαίσθητα σε κάθε εξωτερική επίδραση, συμπεριλαμβανομένης και της ακτινοβολίας. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι η ακτινοβολία που είναι απαραίτητη για την κλασική σαλπιγγογραφία ισοδυναμεί περίπου με την ακτινοβολία 40 ακτινογραφιών θώρακα!

3) Αλλεργική αντίδραση. Είναι μία σπάνια, αλλά δυνητικά πολύ επικίνδυνη επιπλοκή της κλασικής σαλπιγγογραφίας. Οφείλεται στη χρήση του σκιαστικού υγρού που είναι απαραίτητο για την εξέταση. Η ουσία αυτή μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε ένα πολύ μικρό αριθμό γυναικών. Η αλλεργική αντίδραση μπορεί να φτάσει μέχρι και σε αναφυλακτικό σοκ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει από την αρχή αν μια γυναίκα είναι αλλεργική στη συγκεκριμένη ουσία, ώστε να πάρει προφυλάξεις.

4) Ακτινολογικό εργαστήριο. Η κλασική σαλπιγγογραφία πραγματοποιείται σε ακτινολογικό εργαστήριο, αφού απαιτείται ακτινοβολία. Η γυναίκα βρίσκεται μακριά από το περισσότερο γνώριμο περιβάλλον ενός γυναικολογικού ιατρείου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, τα μεγαλύτερα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη Μεγάλη Βρετανία έχουν εγκαταλείψει την κλασική σαλπιγγογραφία ως μέθοδο ελέγχου της διαβατότητας των σαλπίγγων και έχουν υιοθετήσει στη θέση της την υπερηχο-σαλπιγγογραφία.

Πληροφορίες από iator.gr/ iatronet.gr


Πηγή : http://www.boro.gr/
Άλλες ειδήσεις κατηγορίας
Τα 5 (απαραίτητα) χαρίσματα που πρέπει να έχει ο σύντροφος που θα επιλέξεις
Το πόσο ερωτευμένη νιώθεις ή πόσο δυνατά χτυπά η καρδιά σου όταν τον ...
Στα ερυθρόλευκα ο Ολυμπιακός, μοβ η Ξάνθη
Με την κλασική εμφάνιση θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στον τελικό Κυπέλλου ...
Μάθε ποιο λουλούδι αντιστοιχεί στο ζώδιό σου
Κοίταξε παρακάτω και ανακάλυψε τι ζώδιο-λουλούδι είσαι:   Κριός - ...
Οι προβλέψεις της Δευτέρας - Δεν ξέρεις τελικά πόσο δυνατός είσαι αν δεν έρθει ένα εμπόδιο για να χρησιμοποιήσεις την δύναμη αυτή.
Δεν ξέρεις τελικά πόσο δυνατός είσαι αν δεν έρθει ένα εμπόδιο για να ...
Οι προβλέψεις της Δευτέρας - Δεν ξέρεις τελικά πόσο δυνατός είσαι αν δεν έρθει ένα εμπόδιο για να χρησιμοποιήσεις την δύναμη αυτή.
Δεν ξέρεις τελικά πόσο δυνατός είσαι αν δεν έρθει ένα εμπόδιο για να ...
Μάθε πως ο πλανήτης που κυβερνά τον ωροσκόπο σου επηρεάζει την προσωπικότητα και την εμφάνιση!
Δεν εννοούμε βέβαια ότι είσαι… εξωγήινος. Απλώς, σύμφωνα με ορισμένες ...
Βρες τι ζώδιο είσαι στο κινέζικο ωροσκόπιο και μάθε τι προβλέπει για σένα
Η κινέζικη πρωτοχρονιά ήταν χθες. Μπήκαμε λοιπόν στη χρονιά της ...
Ποιος είπε ότι το κοστούμι χαρίζει μία κλασική εμφάνιση; Η σταρ μας τα έδειξε... όλα!
Τίποτα δε θα μείνει στη φαντασία σας! Όταν δεν έχεις κάτι να ...
Κωνσταντίνος Καζάκος: «Η αποτυχία δεν πρέπει να σε καταβάλει και να σε ρίχνει κάτω»
Πόσο εύκολα διαχειρίζεται την επιτυχία ή την αποτυχία ο Κωνσταντίνος ...